Sunday, July 31, 2016

این آدرس حساب عبدالله عبدالله (@afgexecutive) است که از سوی شرکت تویتر تایید نیز شده و در گذشته تمام خبرهای رسمی ریاست اجرایی از این آدرس به نشر می رسید. در همین حال جاوید فیصل، معاون سخنگوی ریاست اجرایی تایید کرده که حساب توییر آقای عبدالله هک شده و کنترل آن به دست هکرها است. آقای فیصل گفته که مشخص نیست حساب توییتر عبدالله از سوی چی کسی و در کجا هک شده اما تلاش ها برای به دست گرفتن کنترل دوباره آن جریان دارد. یک گروه از هکرها که خود را "گروه هکرهای ارواح" نامیدند، گفته اند که به پایگاه توییتر آقای عبدالله دست پیدا کرده اند. آنان دلیل این کار را بیان نکرده، اما در متنی که از توییتر هک شده آقای عبدالله نشر شده، هشتگ جنبش روشنایی به اشتراک گذاشته شده است. گفته می شود که در یگانه توییتی که پس از دست یافتن هکرها به توییتر آقای عبدالله به اشتراک گذاشته شده به زبان انگلیسی نوشته شده است که "من آزادی خطرناک را بر غلامی صلح آمیز ترجیح می دهم". این در حالیست که هواداران جنبش موسوم به روشنایی در چند روز گذشته به توییتر رو آورده و با استفاده از همین هشتگ،‌ نظریات شان را به اشتراک گذاشته اند. پیشتر (پنج سال پیش) گروهی از هکرها وبسایت شورای امنیت ملی کشور را هک کردند و روی آن عکس اسامه بن لادن، رهبر پیشین گروه القاعده را گذاشتند.


Saturday, July 30, 2016

طالبان به گونه کامل کنترل این ولسوالی را در دست گرفته اند. از صبح امروز (شنبه) ارتباط با مرکز ولسوالی خانشین قطع شده و فعالیت شبکه های مخابراتی در این ولسوالی متوقف شده است. که شماری از نیروهای نظامی از مرکز و ساحات خانشین موفق به فرار شدند و احتمال می رود شماری نیز به دست طالبان اسیر شده باشند. در همین حال یک منبع امنیتی گفت که صدها تن از طالبان مسلح شب گذشته به گونه گروهی به مقر ولسوالی، مرکز استخباراتی، ساختمان قوماندانی امنیه و پوسته های نیروهای امنیتی حمله کردند. بر اساس معلومات، قوماندان کندک ارتش ملی در جریان درگیری کشته و قوماندان امنیه و مدیر امنیت ملی این ولسوالی نیز زخمی شده اند. مشخص نیست که چرا نیروهای نظامی کشور در برابر طالبان شکست خورده اند اما گفته شده که درگیری های شدید از چند روز بدین سو جریان داشته است. در همین حال قاری یوسف احمدی، از سخنگویان گروه طالبان گفت که ولسوالی خانشین به گونه کامل در اختیار افراد این گروه قرار دارد. به گفته او، ساحات اطراف این ولسوالی از گذشته ها در اختیار طالبان بود و صبح امروز کنترل مرکز نیز به دست طالبان آمده است. خانشین از جمله ولسوالی های ناامن در هلمند است که طالبان مسلح همواره تلاش کرده کنترل آن را به دست داشته باشد.


Friday, July 29, 2016

مردی ۵۰ ساله با کودک ۶ ساله در غرب افغانستان نکاح کرد. مردکهن سال که به اتهام اختطاف و همبسترى با يک دختر شش ساله در نظارت پوليس ولايت غور بسرميبرد مدعى است که اين دختر ازسوى فاميلش دربدل دعاخوانی به وى بخشش داده شده و با او نکاح کرده است.سيد عبدالکريم مرد پنجاه ساله که با دخترشش ساله ازدواج کرده است اين مرد مدعى است که اين دختر خوردسال ازسوى فاميلش دربدل دعاخوانی به وى بخشش داده شده و با او نکاح کرده است. وى که خود را باشنده اصلى ولايت غور معرفى مىکند مى گويدکه در ولايت هرات ملا امام مسجدو دعاخوان بوده و فاميل اين دخترشش ساله (سىد بى بى ) از جمله مريدانش مى باشند. يک باشنده شهرفيروزکوه غور که نخواست نامش گرفته شود مى گويد : (( دوشب قبل اين مرد به يک خانه ميرود و خود را آغا معرفی نموده ازصاحب خانه ميخواهد که به او اجازه دهد تا شب را درمنزل شان سپرى کند ، خانم اين خانه درحاليکه مرد خانه موجود نمى باشد به نام مهمان اورا درخانه جاى ميدهد، اين مرد دخترهمراه خود را بنام دخترش به اين خانواده معرفى ميکند اما اين زن شب متوجه ميشود که اين مرد لباس خود ودختر را ازتن شان بيرون کرده وهمبسترمى باشند .)) اين باشنده محل گفت که اين زن پس از ديدن اين وضعيت همسايه ها را خبر مى کند و اين مرد را دستگير و تسليم پوليس مى کنند.


Thursday, July 21, 2016

ولایت بلخ در شمال افغانستان از بازداشت افرادی خبر می‌دهند که گوشت خر را بالای شهروندان به فروش می‌رسانیدند. چهار تن پس از چاشت روز چهارشنبه در ولسوالی شولگرۀ ولایت بلخ به اتهام فروش گوشت خر بازداشت گردیدند. شیرجان درانی، سخن‌گوی فرمان‌دهی پولیس بلخ می‌گوید این مردان از مدت‌ها به این‌طرف خرها را مخفیانه قصابی می‌کردند و گوشت آن را به مردم به فروش می‌رسانیدند. به گفتۀ سخن‌گوی پولیس بلخ، این مردان در حال حاضر زیر بازجویی بیش‌تر قرار دارند و پس از تحقیق به نهادهای عدلی و قضایی سپرده خواهند شد. این نخستین‌باری نیست که گوشت حیوانات ممنوع و آن‌چه به لحاظ دینی و اجتماعی در افغانستان حرام دانسته می‌شود، بالای مردم به فروش می‌رسد. هرچند گوشت اسپ به گونۀ قطعی حرام پنداشته نمی‌شود اما سال گذشته نیز در ولایت بلخ گزارش‌هایی به نظر رسید که برخی از قصابان گوشت اسپ را به جای گوشت گوسفند و گوساله به فروش می‌رسانیدند. گفته شد آن افراد با نیروهای پولیس نظم عامه قرارداد داشتند و اسپ‌های بیمار و ضعیف را کشته، گوشت آن را به لوای سوم نظم و امن عامه در بلخ می‌فروختند؛ هرچند این موضوع از سوی لوای سوم امن و نظم عامه رد شد. پیش از آن نیز در ولایت غربی هرات پولیس سه‌تن از افرادی را بازداشت کرده بود که گوشت سگ را به جای گوشت گوسفند در بازار به فروش می‌رسانیدند.


طالبان مسلح صبح امروز در برخی نقاط ولسوالی خواجه غار پیشرفت داشته اند. ساعت 5 صبح امروز طالبان مسلح بر مواضع نیرو های امنیتی در گورتپه و پل مومن این ولسوالی حمله کرده و مناطق یاد شده را تصرف کرده اند. قوماندان امنیه همراه با نیرو های تازه دم به ساحه رسیده اند و در حال حاضر درگیری بین نیرو های امنیتی و طالبان مسلح در منطقه مینگ چقور ادامه دارد. خواجه غار در همسایگی با ولسوالی دشت ارچې ولایت کندز است. مسوولان ولایت تخار می گویند که طالبان نبرد شانرا در خواجه غار از ولسوالی دشت ارچې کنترول می کنند.


گزارش‌ها می‌رسانند که یک خانم هراس‌افگن پیش از ورود به ساختمان دادگاه عالی در کابل از سوی نگه‌بانان از پا در آمده‌است. منابع امنیتی گفته‌اند این خانم مسلح بوده و می‌خواسته بالای دادگاه عالی حمله کند اما پیش از آن هدف گلولۀ نیروهای امنیتی قرار گرفته‌است. این خانم پیش از چاشت امروز در آغاز در دادگاه عالی آغاز به تیراندازی کرده و سپس از سوی نیروهای امنیتی کشته شده‌است. مسؤولان امنیتی تا کنون این روی‌داد را تایید کرده‌اند اما از جزئیات آن خوداری کرده‌اند و هیچ گروهی نیز مسؤولیت آن را به دوش نگرفته‌است. اما حدود سه ماه پیش، پس از آن‌که حکومت شش‌تن از افراد مربوط به گروه طالبان را اعدام کرد این گروه هشدار دادند که به هر شیوۀ ممکن نهادهای عدلی و قضایی را هدف قرار خواهند داد. با این حال این نخستین روی‌داد از قصد حملۀ یک خانم هراس‌افگن بالای یکی از نهادهای کلیدی حکومت در پایتخت است اما افغانستان تازه‌گی ندارد. پیش از این بارها گروه طالبان در ولایت‌های جنوبی کشور خواسته‌اند از دختران استفادۀ ابزاری نموده و آنان را به انجام حملۀ انتحاری وادار نمایند. دوسال پیش یک دختر ۱۰ساله به نام سپوژمی که در ولسوالی خانشین هلمند از سوی برادر طالبش به خاطر انجام حملۀ انتحاری آماده شده بود بازداشت گردید و در همان سال یک دختر ۲۰ساله که در ولسوالی نوزاد هلمند از سوی طالبان موظف به حملۀ انتحاری شده بود، خودش را به پولیس تسلیم کرد.


Monday, July 18, 2016

اعلام آغاز هفته بسیج مبارزه با مواد مخدر در افغانستان زنان و نهادهای وابسته به آنها همبستگی شان در مبارزه با مواد مخدر را اعلام کردند. این زنان امروز (28سرطان) با حضور رولا غنی، بانوی اول کشور همبستگی شان در راه مبارزه با مواد مخدر را اعلام کردند. بانو غنی در این همایش اظهار داشت که اعتیاد به مواد مخدر به مانند یک طوفان خاموش است که بنیان خانواده را خراب و نابود می کند. به گفته وی، مواد مخدر و اعتیاد فقیر و خان نمی شناسد و هرکس را می تواند مبتلا کند که متاسفانه در بین معتادین افراد خبره و تحصیل کرده نیز حضور دارد. بانوی اول کشور اظهار داشت که مبارزه با مواد مخدر به یک همبستگی و بسیج ملی نیاز دارد و زنان نیز در این بسیج باید نقش مهمی داشته باشند. وی همچنین تصریح کرد که برای نابودی مواد مخدر باید یک راه حل اساسی پیدا شود. در عین حال، دلبر نظری، وزیر امور زنان در سخنانی اظهار داشت که این وزارت به نماینده گی از زنان کشور آماده هرگونه همکاری برای نابودی مواد مخدر در کشور است. به گفته وی، پروژه مبارزه با مواد مخدر باید به یک پروسه تبدیل شود و تحقق آن نیاز به همکاری ملی دارد. بر اساس اظهارات بانو نظری، خشونت علیه زنان با مواد مخدر و معتادین به آن به صورت مستقیم ارتباط دارد. وزیر امور زنان با اشاره به اعتیاد زنان در کشور اظهار داشت که متاسفانه شمار زیادی از زنان کشور به مواد مخدر معتاد شده اند و افزایش خاموشانه زنان در کشور نگران کننده است. از سوی دیگر، فریده مهمند، وزیر تحصیلات عالی نیز فقر، بیکاری، ناامنی مداوم، مهاجرت و پایین بودن آگاهی خانواده ها را از عوامل مهم افزایش معتادین و مواد مخدر در کشور دانست. وی معتقد است که برای نتیجه گرفتن از مبارزه با مواد مخدر باید پالیسی ها و استراتیژی های مبارزه با مواد مخدر به صورت جدی بازنگری شوند. این اظهارات در حالی صورت می گیرد که روز گذشته، سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در آغاز هفته بسیج همگانی مبارزه با مواد مخدر گفته بود، هراس افگنان و مخالفان مسلح دولت از جمله بزرگترین قاچاقچیان مواد مخدر هستند و جنگ تحمیلی در کشور نیز از راه قاچاق مواد مخدر تمویل می شود.


Thursday, July 14, 2016

چهار تن از اتباع خارجی در دریای پنچشیر به مدت ۱۵روز پارو می زنند، آنان این کار شان را قایق رانی نمایشی خوانده و گفته اند که دریای پنجشیر برای قایق رانی جای مناسب است. گل حسن بایزاده، مسوول شرکت افغانستان "افسانه یی"‌ که مسوولیت برگزاری این نمایش را به عهده دارد گفت:‌ قایق رانان سه شهروند انگلیس و یکی دیگر از اتریش هستند. آقای بایزاده می گوید که این قایق رانی به مدت پانزده روز در دریای پنچشیر ادامه خواهد داشت. بای زاده همزمان گفت: در نمایش قایق رانی که در ولایت پنجشیر برگزار شده مبلغ شش هزار دالر امریکایی هزینه بر می دارد که این مقدار پول از طرف شرکت افغانستان "افسانه یی" برای ورزشکاران پرداخت می شود. در همین حال محمد منصور احمدی مسوول هماهنگی این برنامه می گوید اشتراک کنندگان این نمایش می خواهند تا به نمایش گذاشتن قایق رانی فرهنگ این ورزش را در افغانستان ترویج دهند . این ورزشکاران تلاش می کنند که ادامه مسابقات قایق رانی و سایر ورزش های که در افغانستان چندان از نام و نشانی برخوردار نیست را در کشور برگزار کنند. او افزود ورزش های وجود دارد که در جهان معمول است اما در افغانستان تا هنوز زمینه برگزاری آن فراهم نشده است. در همین حال این چهار ورزشکار می گویند افغانستان کشوری است که ورزش های مانند بز کشی، پهلوانی از گذشته های دور در این کشور نهادینه شده و جایگاه خوبی بین مردم دارد اما برخی از ورزش ها هنوز ناشناخته باقی مانده است


Wednesday, July 13, 2016

یک‌تن در کابل خواهرش را به دلیل این‌که نامزد او عیدی کم برایش داده، نخست لت و کوب کرده و سپس او را به آتش کشیده‌است این دختر با نام مستعار حمیرا به رسانه‌ها گفته‌است که پیش از عید از نامزدش عیدی دریافت کرده و پس از این‌که برادرش از مقدار پولی که نامزد دختر داده آگاه شده، دست به چنین خشونت سنگین علیه خواهر خود زده‌است. قربانی روی‌داد به دلیل این‌که عیدی کم از نامزدش دریافت کرده، از سوی برادرش نخست مورد لت و کوب قرار گرفته و سپس بالای خواهرش تیل ریخته و او را آتش زده‌است. هرچند پس از آن‌که دختر به آتش کشیده شده با انداختن خودش در ذخیرۀ آب، آتش را خاموش ساخته اما صورت و بخش‌های دیگری از بدنش سوخته و اکنون در بیمارستان به سر می‌برد. گفته می‌شود این دختر صنف دهم مکتب بوده و وضعیت اقتصادی او نیز قناعت‌بخش نیست. این در حالی‌ست که شب دوم عید یک خانم که گفته می‌شود داکتر بوده، در منطقۀ شهرک آریای شهر کابل به صورتش تیزاب پاشیده شد. پس از آن نیز شماری از شهروندان یک دختر و پسر را که گفته شد نامزد هم بودند، موترشان را متوقف کرده و به آتش کشیدند.


یک گروه چهارنفری مربوط به طالبان و چهار عضو داعش به شمول دو تاجکستانی را در ولایت شرقی ننگرهار بازداشت شده‌اند. دفتر رسانه‌های ریاست امنیت ملی روز چهارشنبه(۲۳ سرطان) با نشر خبرنامه‌یی می‌گوید نیروهای امنیت ملی طی یک عملیات خاص چهار تن از طالبان را در ولسوالی غنی‌خیل بازداشت کرده‌اند. ابراهیم مشهور به مصطفی سرگروه و سه هم‌کارش به نام‌های تاج ولی، نیاز و سریع‌الله تا کنون سرگرم فعالیت‌های هراس‌افگنانه در ننگرهار بودند. از نزد این افراد واسکت انتحاری، کلاشینکوف، تفنگ‌چه و بم‌های دستی و مقدار زیاد گلولۀ کلاشنکوف به دست آمده‌است. هم‌چنان نیروهای امنیت ملی در ولسوالی بتی‌کوت ننگرهار نیز دونفر از شهروندان تاجکستان را به نام‌های احسان‌الله فرزند ترا و عاصم فرزند داوودی را با رحم‌الله و حسین باشنده‌گان ولایت پروان بازداشت کرده‌اند. این افراد تصمیم داشته‌اند تا به گروه دولت اسلامی یا داعش در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار بپیوندند اما پیش از آن از سوی امنیت ملی بازداشت شدند. ولایت ننگرهار در حال حاضر شاهد حضور هردو گروه طالبان و داعش است و گروه داعش هرچند عملیات‌هایی برای سرکوبش صورت گرفته، اما هم‌چنان در حال توسعۀ حضورش در آن ولایت است.


Monday, July 11, 2016

مسولان شورای ولایتی کاپیسا از حضور طالبان پاکستانی درکنار مخالفان مسلح دولت در ولسوالی های شرقی این ولایت خبر داده اند . محمد حسین سنجنی، رییس شورای ولایتی کاپیسا می گوید که طالبان پاکستانی در ولسوالی های اله سای، تگاب و نجراب به عنوان مشاور در کنار طالبان افغانی فعالیت دارند و در جنگ و دهشت افگنی طالبان را رهنمایی می کنند. از چند روز به این طرف طالبان پاکستانی در چند ولسوالی کاپیسا بیشتر شده که این امر برای باشندگان کاپیسا نگران کننده است. این عضو شواری ولایتی کاپیسا از دولت مرکزی خواست تا هر چه زودتر در برابر طالبان در کاپیسا اقدام کند. در همین حال مقامات محلی کاپیسا نیز حضور افراد پاکستانی را در صفوف طالبان دراین ولایت تآئید کردند اما گفتند که هنوز رقم دقیق انها معلوم نیست. قیس قادری، سخنگوی والی کاپیسا می گوید که در مجموع در ولسوالی های شرقی کاپیسا به تعداد ۶۰۰ تن از مخالفان مسلح دولت مصروف فعالیت های دهشت افگنی هستند. آقای قادری به خبرگزاری بخدی گفت که بیشتر مخالفان مسلح دولت افرادی اند که بنابر خصومت های شخصی مرتکب قتل و یا هم جنایت های دیگری شده و به صفوف طالبان پیوستند. اخیرا برخی از مقام های امنیتی ولایت های مختلف کشور از حضور طالبان و دست یافتن این گروه به تجهیزات جنگی پیشرفته ابراز نگرانی کرده اند. روز گذشته عبدالرزاق قوماندان امنیه ولایت قندهار گفته بود که طالبان در جنوب کشور به دوربین های شب بین دست یافته اند، او همزمان از حضور طالبان پاکستان در این ولایات ابراز نگرانی کرد.


محمد صابر نصیب، رییس شفاخانه استقلال به خبرگزاری بخدی گفت: ساعت ۱۲:۰۰ شب دوم عید بود که سه زن و دو کودک به این شفاخانه به دلیل تیزاب پاشی به صورتشان منتقل شده اند. آقای نصیب می گوید خانمی که ۳۵ سال سن دارد در قسمت های صورت، گردن و سینه اش تیزاب پاشیده شده و در حال حاضر در شفاخانه استقلال بستری است. به گفته نصیب، چهار تن دیگر از کسانی که هدف حمله تیزاب پاشی قرار گرفته در سنین ۱۸ تا ۲۰ سال هستند. او می گوید یک بانوی دیگر که بیست سال عمر دارد به دلیل وخامت زخم های شدید در ناحیه صورت به خصوص یک چشمش به شفاخانه نور انتقال یافته است، هنوز معلوم نیست که این خانم دید چشمش را پیدا می تواند. رییس شفاخانه استقلال به تمنا جهش خبرنگار خبرگزاری بخدی گفت، یک بانوی هژده ساله که صورت اش جراحت کمی داشت روز گذشته بعد از تداوی از شفاخانه مرخص شد. زنان و کودکانی که مورد حمله قرار گرفته اعضای یک خانواده هستند. در همین حال یکی از نزدیکان این خانواده به خبرگزاری بخدی گفت که دو خواهر و خانم کاکایش همراه با سه کودک که می خواستند به خانه بستگان شان عید مبارکی بروند مورد حمله قرار گرفتند. او می گوید که در شهرک آریا منتظر موتر بودند که موتر نوع کرولای ۲۰۰۶ به رنگ سفید به آنها نزدیک شده و از دروازه جلوی به طرف این خانواده تیزاب پاشیدند. گفته می شود خانمی که ۳۵ سال سن دارد داکتر است. فریدون عبیدی، رییس تحقیقات جنایی قوماندانی زون ۱۰۱ آسمایی کابل تایید کرده است سه زن که به صورت آنها تیزاب پاشیده شده در شفاخانه استقلال کابل بستری هستند.


ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان عاملان چندین انفجار و هم‌چنان ترور شهروندان را در شهر کابل بازداشت نمودند. ریاست عمومی امنیت ملی روز دوشنبه(۲۱ سرطان) با نشر خبرنامه‌یی می‌گوید که این افراد چهار تن هستند که در چندین روی‌داد هراس‌افگنانه در کابل دست داشتند. حسین احمد مشهور به شاهد، شهید احمد مشهور به بشیر احمد و حکمت‌الله مشهور به مصطفا توسط نیروهای امنیت ملی در ناحیۀ نهم شهر کابل بازداشت گردیده‌اند. امنیت ملی می‌گوید این افراد در ساخت ماین‌های مقناطیسی و ماین‌های عیارشده با سیستم تلفن مهارت داشتند و در ساحۀ خواجه رواش، مربوط ناحیۀ نهم گرفتار گردیده‌اند. انفجار موتر مالک UK سپورت در شهر نو کابل، انفجار یک موتر پولیس در یکه‌توت کابل، انفجار ماین در نزدیک دروازۀ خانۀ فهیم هاشمی مالک تلویزیون یک، قصد ترور یک کارمند امنیت ملی و نگه‌داری یک فرد انتحاری در منزل‌شان از فعالیت‌های عمده‌یی‌ست که این افراد انجام داده‌اند. هم‌چنان از مخفی‌گاه این هراس‌افگنان چهار میل تفنگ‌چه، ۲۱ عدد ماین عیارشده با سیستم تلفن، دو حلقه ماین مقناطیسی، سرگلوله‌های راکت عیارشده با سیستم ماین، بم‌های دستی، تخت‌های ریموت کنترول ماین، هفت کیلوگرام مواد انفجاری، دو پایه کمپیوتر، دو عراده موتر سوزکی، دو عراده موترسایکل و وسایل نظامی به دست آمده‌است.



Saturday, July 9, 2016

هشت عضو یک خانه‌واده در پی یک روی‌داد ترافیکی در ولایت هلمند جان باخته‌اند. این روی‌داد پیش از چاشت روز شنبه(۲۲ حمل) در منطقۀ دلخک ولسوالی واشیر این ولایت رخ داده‌است. این روی‌داد زمانی صورت گرفته که یک موتر باربری با یک موتر تونس برخور کرده و هشت عضو خانه‌واده در پی آن کشته شده‌اند. در حال حاضر رانندۀ موتر باربری بازداشت شده و بررسی‌های بیش‌تر در مورد این روی‌داد جریان دارد. روی‌دادهای ترافیکی یکی از عوامل دیگری‌ست که سالانه صدهاتن را در بخش‌های مختلف افغانستان در آن کشته و زخمی می‌شوند. نبود جاده‌های معیاری، بی‌احتیاطی راننده‌گان، بی‌توجهی مسؤولان و خرید موترهای استهلاک‌شده و کهنه از سوی شرکت‌های مسافربری و باربری در افغانستان از جمله عواملی هستند که سبب روی‌دادهای این چنینی می‌شوند.


سران ناتو در دومین روز نشست خود در وارسا/ورشو توافق کردند تا شمار نیروهای این سازمان در افغانستان را تا سال ۲۰۱۷ در سطح کنونی نگه دارند و تا سال ۲۰۲۰ سالانه ۴.۵ میلیارد دلار به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کنند. در حال حاضر ۱۳ هزار سرباز ناتو که بیشترشان آمریکایی اند، در چارچوب ماموریت حمایت قاطع در افغانستان حضور دارند و ینس اشتولتنبرگ، دبیرکل ناتو امروز اعلام کرد "ناتو تا زمانی که نیاز باشد، در افغانستان حضور خواهد داشت." دلیلی وجود ندارد که در مورد زمان پایان این ماموریت گمانه‌زنی کنیم. چیزی را که ما امروز شاهد بودیم، تعهد دراز مدت ناتو در قبال افغانستان است." هزینه ماموریت ناتو در افغانستان سالانه ده‌ها میلیارد دلار است که براساس نتایج نشست امروز، ۳.۵ میلیارد دلار را آمریکا، ۱ میلیارد دلار را دیگر کشورهای عضو ناتو و ۵۰۰ میلیون دلار را هم دولت افغانستان فراهم می‌کند. براساس اعلامیه نشست ورشو، ناتو نیز در برابر کمک‌هایش از دولت افغانستان خواهان اصلاحات در نهادهای امنیتی این کشور است. در این اعلامیه آمده که دولت افغانستان باید اصلاحات در زمینه ریشه‌کن ساختن فساد، ایجاد شفافیت و حسابدهی و تقویت توسعه اقتصادی را پی‌گیری کند و اقدامات بیشتری را برای حفاظت از کودکان، حقوق بشر و حقوق زنان انجام بدهد. ماموریت رزمی ناتو در آخر ۲۰۱۴ پایان یافت ولی آمریکا در کنار حضور نیروهایش در ماموریت حمایت قاطع، شمار کوچک نیروهایش را برای مبارزه با "گروه‌های القاعده، داعش و شبکه‌های بین‌المللی تروریستی" در افغانستان نگه داشته است. در یک سال گذشته نبرد نیروهای امنیتی افغانستان و طالبان شدت بی‌سابقه یافته است و تلفات نیروهای امنیتی افغانستان نیز پس از گرفتن مسئولیت کامل امنیت افغانستان در سطح "نگران‌کننده" افزایش یافته است. باراک اوباما گفته است که دلیل ادامه حضور ناتو و آمریکا در افغانستان "متزلزل" بودن وضعیت در این کشور است و جامعه جهانی دیگر هرگز اجازه نخواهد داد که افغانستان دوباره به "پایگاه تروریستان" تبدیل شود.


Friday, July 8, 2016

کریم انتظار، از ستاد برگزاری تظاهرات وارسا می گوید که این طومار را صدها هزار مهاجر افغان در کشورهای مختلف اروپا امضا کرده اند. آقای انتظار به خبرگزاری بخدی گفت: "در این طومار به فساد گسترده، عدم شفافیت در پروژه های ملی، تبعیض و عدم توسعه متوازن در افغانستان اعتراض شده است." طوماری که قرار است به سران ناتو فرستاده شود در کشورهای سویدن، آلمان، فرانسه و چندین کشور دیگر اروپایی در چند ماه گذشته دست بدست شده و معترضان در آن امضا کرده اند. فردا همزمان با اجندای نشست وارسا در باره افغانستان قرار است تظاهراتی نیز در نزدیکی این نشست برگزار شود. به گفته کریم انتظار این تظاهرات از ساعت یازده پیش از چاشت تا ساعت سه بعد از ظهر ادامه خواهد داشت. گفته شده صدها معترض از سویدن، آلمان، اتریش، هالند، فنلند، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، دنمارک، ناروی، سویس، بلژیک، جمهوری چک و چندین کشور دیگر راهی وارسا شده اند. انتظار می گوید که مردم افغانستان از همکاری و کمک های جامعه جهانی به ویژه پیمان ناتو در قسمت تامین امنیت افغانستان سپاسگذاری می کنند اما به گفته او جامعه جهانی تا هنوز نتوانسته فشار لازم را به حکومت افغانستان برای مبارزه با فساد و رعایت اصل توازن در پروژه های توسعه وارد کنند. شماری از مهاجران افغان مقیم اروپا در طوماری به طول ده ها متر امضا کرده و آنرا قرار است به نشست سران ناتو در وارسا بفرستند شماری از مهاجران افغان مقیم اروپا در طوماری به طول ده ها متر امضا کرده و آنرا قرار است به نشست سران ناتو در وارسا بفرستند او در این باره به خبرگزاری بخدی گفت: "تجربه دولتداری طی یک و نیم دھه ھمکاری ھای جامعه جھانی، به شمول دوره حکومت وحدت ملی نشان می دهد که دولت ھای افغانستان در قبال این ھمکاریھا در حل بحران امنیتی، اقتصادی و سیاسی افغانستان برخورد مسولانه نکرده اند. از بحران رو به وخامت اوضاع امنیتی گرفته تا فساد گسترده اداری و دولتی در سکتور اقتصادی، تا عزل و نصب های مقام ھای ارشد دولتی، تا نا برابری تعمدی در توزیع پروژه ھای انکشافی و تا به بن بست کشیدن انتخابات به عنوان ابزار و مجرای اصلی مشروع سازی نظام و تأمین ثبات در کشور، ھمه حکایت از برخورد غیر مسؤولانه رھبران دولت به شمول رھبران دولت وحدت ملی دارد." انتظار می گوید که در تظاهرات فردا اعتراض شان را نسبت به تبعیض در پروژه های توسعه ای به گوش شرکت کنندگان نشست سران ناتو خواهند رساند. این معترض گفت: "یکی دیگر از ویژگی ھای بارز دولتداری در افغانستان، علاوه بر فساد گسترده، اعمال تبعیض در اجرای پروژه ھای ملی است. به عنوان مثال، مناطق مرکزی و عمدتا ھزاره نشین در طی یک و نیم دھه گذشته به طور سیستماتیک وھدفمند از سوی رھبران دولتی، در محرومیت نگھداشته شده است. مردم مناطق مرکزی به رغم حمایت و پشتیبانی ھمه جانبه از پروسه ھا و پروژه های ملی ھمچون مشارکت در انتخابات، مبارزه با تروریسم و خشونت، حمایت از نظام سیاسی و جلوگیری کامل از کشت تریاک، متاسفانه از دسترسی به ھر نوع پروژه ھای زیربنایی انکشافی دور نگھداشته شده اند." او می گوید که نمونه بارز این تبعیض تغییر مسیر خطوط برق ترکمنستان است که دولت وحدت ملی به رغم محاسبات شرکت آلمانی مسوول این پروژه آنرا از بامیان به مسیر سالنگ تغییر مسیر داده است. انتظار تاکید کرد که به عنوان یک افغان ادامه این رفتار و سیاست تبعیض آمیز دولت و رھبری سیاسی افغانستان را خطرناک و بر ضد منافع ملی می داند. نامه به اعضای نشست وارسا کریم انتظار می گوید که تظاهرکنندگان فردا علاوه بر طوماری که به سران کشورهای عضو ناتو می فرستند، نامه ای اعتراضی نیز ترتیب داده و این نامه را در اختیار شرکت کنندگان نشست قرار خواهند داد. در این نامه از سران کشورهای عضو ناتو خواسته شده است که به دولت وحدت ملی فشار بیاورند تا به فساد گسترده در ادارات دولتی و سیاست تبعیض توسعه ای خاتمه بدهند. در بخش این نامه که در اختیار خبرگزاری بخدی قرار گرفته آمده است: "رھبران دولت وحدت ملی، برای داشتن اجندا و استراتژی مشخص و تعریف شده برای سرکوب تروریزم در همه اشکالش و تأمین صلح و ثبات پایدار تحت فشار قرارگیرند. دولت افغانستان را موظف سازند تا اصل برابری حقوق ھمه اتباع کشور و انکشاف متوازن را که در قانون اساسی افغانستان ضمانت شده است، رعایت کرده و به صدای مردم و نظر کارشناسان خارجی، مبنی بر عبور لین برق از مسیر بامیان - میدان وردک، پاسخ مثبت دھد." دوری از سیاست های قوم محورانه بخشی دیگر این نامه است که به گفته معترضان دولت وحدت ملی برای تحقق اهدافش به شکل گسترده به شکاف قومی در افغانستان دامن می زند. معترضان همچنان از سران ناتو خواسته اند که در قبال کمک های شان به دولت افغانستان تجدید نظر کنند و این کمک ها را به حسابدهی شفاف و رعایت توسعه متوازن در سراسر افغانستان مشروط کنند.


Thursday, July 7, 2016

مسال باتوجه به همزمانی عید سعید فطر در اکثریت کشورهای اسلامی خصوصا ایران و عربستان، تمامی هموطنان مسلمان شیعه و سنی، همزمان به پیشواز عید رفتند. مردم افغانستان از صبح امروز و با اعلام عید سعیدفطر، با حضور گسترده و پرشور در مساجد شهرها و قریه جات، نماز عید را در کنار هم اقامه نموده و شکرگزار رحمت الهی شدند. به گزارش خبرگزاری جمهور، امسال باتوجه به همزمانی عید سعید فطر در اکثریت کشورهای اسلامی خصوصا ایران و عربستان، تمامی هموطنان مسلمان شیعه و سنی، همزمان به پیشواز عید رفتند. در کابل نیز همانند سایر شهرها مساجد سطح شهر، مملو از جمعیت نمازگزار بود. مساجد عیدگاه، خاتم النبیین (ص)، پل خشتی، الزهرا، مدرسه زینبیه و... از معدود مساجدی بودند که هزاران نمازگزار را به سوی خود جلب کرده بودند. امامان جماعت مساجد در خطبه های نماز، ضمن تبریک ایام عید، جمعیت حاضر را به صلح و تقوای الهی فراخواندند. در مدرسه زینبیه کارته چهار شهر کابل، آیت الله ساجدی بعنوان امام جماعت پس از ادای نماز، طی سخنانی با قرائت حدیثی از امام علی(ع) از برکات روزه داری و عید سعید فطر سخن گفت و مردم را به تقوای الهی فراخواند. ایشان در خطبه دوم با اشاره به درگذشت سیدحسین انوری، وی را مجاهدی بزرگ دانست که خدمات بزرگی در دوره جهاد و مقاومت برای مردم و عزت افغانستان انجام داد.


محمد اشرف غنی، رییس جمهوری و عبدالله عبدالله، رییس اجرایی در راس هیات بلند پایه دولتی امروز راهی پولند شدند تا در نشست سران کشورهای عضو ناتو در وارسا شرکت کنند. این سفر به در خواست رسمی بنس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو صورت می گیرد، آقای استولتنبرگ از هر دو مقام بلند پایه حکومت وحدت ملی برای شرکت در این نشست دعوت کرده است. نشست سران کشورهای عضو ناتو قرار است به تاریخ هفتم، هشتم و نهم ماه جاری در شهر وارسا برگزار شود. رییس جمهوری ایالات متحده امریکا در آستانه آغاز این نشست اعلام کرد که شمار نظامیان کشورش را از ۵۵۰۰ سرباز تا مرز ۸۴۰۰ نظامی تا پایان ریاست جمهوری اش افزایش داده است. آقای اوباما از کشورهای عضو ناتو نیز خواسته است که در نشست وارسا تعهدات شان را به حمایت نیروهای امنیتی افغان تا سال ۲۰۲۰ اعلام کنند. امریکا می گوید که وضعیت امنیتی افغانستان خوب نیست و نیروهای امریکایی به حمایت از نظامیان افغان و مبارزه با تروریزم در این کشور ادامه خواهند داد. که جانب افغانستان امیدوار است که حمایت قاطع اعضای سازمان ناتو را در امر مبارزه با تروریزم و تقویت نیروهای امنیتی به خصوص نیروی هوایی کشور بدست بیاورد. در اعلامیه گفته شده تصمیم های که در نشست وارسا گرفته خواهد شد برای آینده افغانستان و ناتو، کمک های نظامی جهان به افغانستان و تمویل و تقویت نیروهای امنیتی افغان اهمیت فوق العاده دارد. در حالیکه نارضایتی از حکومت وحدت ملی در قبال نبود امنیت و عدم بهبود وضعیت اقتصادی مردم همه روزه در حال افزایش است اما دولت افغانستان اعلام کرده است که حکومت وحدت ملی از آغاز کارش تاکنون در زمینه های مشارکت و تقویت زنان، مبارزه با فساد اداری، سرکوب تروریزم و تطبیق پروژه های کلان اقتصادی گام های اساسی برداشته است. در اعلامیه ریاست اجرایی در این باره به افزایش ۲۲ درصدی درآمد دولت در سال گذشته، افتتاح بند سلما، آغاز کار پروژه کاسا یک هزار، پروژه تاپی، فعال کردن بندر چابهار، امضای قرارداد یک کمر بند و یک راه، شکست عملیات عمری طالبان، تکمیل شدن اعضای کابینه حکومت و تغییرات گسترده در دادستانی کٌل کشور اشاره شده است. نشست سران کشورهای عضو ناتو در حالی برگزار می شود که سه روز پیش، نهاد تحقیقاتی موسوم به دیده بان شفافیت افغانستان با انتشار گزارشی اعلام کرد که فساد در نهاد های امنیتی خطر اصلی در افغانستان است. این نهاد ضمن اظهار نگرانی از کاهش کمک های جهانی به ادارات نظامی افغانستان گفت که در برخی موارد تا ۵۰ درصد سربازان واحدهای امنیتی "خیالی" هستند. دیده بان شفافیت افغانستان می گوید که استخدام‌ها و ارتقای درجه در نهادهای امنیتی براساس روابط شخصی و فسادآلود صورت می‌گیرد که این امر بر روحیه سربازان تأثیر منفی به جا می‌گذارد. همزمان با انتشار این گزارش، نی یا اداره حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از کشورهای عضو ناتو خواسته که کمک به حکومت افغانستان به حمایت از آزادی بیان مشروط شود.


Monday, July 4, 2016

هیئت مجلس سنای ایالات متحدۀ امریکا در سفرش به اسلام‌آباد و دیدار با مقام‌های پاکستانی هشدار داده‌اند که یکی از پالیسی‌های امریکا به انزوا کشانیدن پاکستان خواهد بود. محمد حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی رییس جمهور افغانستان پس از چاشت روز دوشنبه(۱۴ سرطان) در یک نشست خبری گفت که هیئت امریکا امروز به افغانستان آمد و سناتورهای امریکایی صحبت‌هایی را با رییس جمهور و رییس اجرایی از برداشت‌های‌شان از سفر به پاکستان داشتند. مشاور امنیت ملی رییس جمهور هم‌چنان در پیوند به حملۀ انتحاری پنج‌شنبۀ هفتۀ گذشته بالای کاروان نیروهای پولیس تاکید کرد جنگی که اکنون در افغانستان جریان دارد دامن‌گیر کسانی می‌شود که این جنگ را دامن زده‌اند. اتمر از آدرس مشخصی یاد ننمود اما از آن‌جایی که طرف افغانستان هم‌واره در این زمینه پاکستان است، تاکید کرد که ما این جنگ را به طرف خودتان می‌کشانیم و دیر یازود دامن‌گیرتان خواهد شد. او گفت منظورم کسانی هستند که در عقب قضیه‌هایی چون حملۀ هفتۀ گذشته بالای کاروان پولیس دست دارند. این مقام ارشد حکومت خاطرنشان ساخت که پاکستان هیچ‌گاهی تا به حال خواست‌هایش را صادقانه به افغانستان مطرح نکرده‌است و تنها اتهام‌هایی را داشته که مدرکی هم برای آن ندارد. مشاور امنیتی رییس جمهور در مورد گفت‌گوها با حزب اسلامی برخلاف آن‌چه حزب اسلامی در مورد به هم خوردن مذاکرات گفته بود، یادآور گردید که مذاکرات با این حزب ادامه دارد. وی اظهار داشت که مسئلۀ خروج نیروهای خارجی را که حزب اسلامی مطرح کرده حکومت افغانستان نیز با صداقت با آنان مطرح نموده که هیچ وقت طرف‌دار حضور دایمی نیروهای خارجی نیست. این در حالی‌ست که چند روز پیش گلبدالدین حکمت‌یار با نشر مقاله‌یی در نشریۀ مربوط به حزب اسلامی پایان گفت‌گوهای صلح با حکومت افغانستان را اعلام کرد. او در مقاله‌اش نوشت که روند گفت‌گوهای صلح مرده و حکومتن وحدت ملی باید منحل شود.


Sunday, July 3, 2016

جنرال تاج محمد جاهد، وزیر امور داخله امروز پس از دریافت گزارش هیئت حقیقت یاب، وظیفه این افسران ارشد پولیس را به حالت تعلیق درآورده است. در پی ارایه گزارش هیئت حقیقت یاب در مورد حمله مرگبار بر کاروان پولیس ملی کشور در کابل، وزیر امور داخله وظیفه ۱۰ تن از منسوبین بلند رتبه پولیس ملی را به حالت تعلیق در آورد. یک منبع در وزارت امور داخله گفت که جنرال تاج محمد جاهد، وزیر امور داخله امروز پس از دریافت گزارش هیئت حقیقت یاب، وظیفه این افسران ارشد پولیس را به حالت تعلیق درآورده است. وی گفت که این هیئت کار بررسی و تحقیق در مورد حمله طالبان به کاروان موترهای پولیس را به پایان رسانده و قرار است تا پایان امروز گزارش خود را به رئیس جمهور ارایه کند. منبع افزود که مراحل بعدی تحقیقات در این زمینه بعد از دریافت هدایت از رئیس جمهور صورت خواهد گرفت. سه روز پیش، کاروانی شامل پنج بس که سربازان پولیس مرکز آموزشی میدان وردک را به کابل انتقال می‌داد، در مسیر راه هدف مهاجمان انتحاری طالبان قرار گرفت. بر پایه معلومات وزارت امور داخله، در این رویداد دست کم ۳۲ تن که اکثر آنان پولیس بودند، کشته و ۷۹ تن دیگر زخمی شده‌اند. پس بروز این رویداد، وزیر امور داخله کمیسیونی ویژه را توظیف کرد تا چگونگی این حمله و پیش‌گیری از حملات احتمالی دیگر را مورد بررسی قرار داده و گزارش خود را به وی ارایه کند. این رویداد مرگبار انتقاد کاربران افغان شبکه‌های اجتماعی را بر انگیخته است. برخی از کاربران مسؤلان ارشد پولیس ملی را به سهل انگاری در زمینه امنیت و حفظ جان این سربازان متهم کرده‌اند. منتقدان می‌گویند که با وصف هشدارهای قبلی و احتمال بروز حمله، این سربازان به صورت گروهی توسط چندین بس انتقال داده شده‌اند.


ملا هیبت الله آخندزاده، رهبر طالبان می‌گوید راهی که ملا محمد عمر آخند و ملا اختر محمد منصور، رهبران پیشین طالبان بنیان گذاشته‌اند را تعقیب خواهد کرد. رهبر طالبان در پیامی که به مناسبت عید به هوادارانش به نشر رسانیده می‌گوید در راهی که ملا محمد عمر و ملا اختر محمد منصور رفته‌اند روان است و همان راه را تعقیب می‌کند. رهبر گروه طالبان اما هم‌چنان به ادامۀ جنگ در صورت حضور نیروهای خارجی در افغانستان تاکید می‌کند. او گفته‌است که پالیسی امارت اسلامی واضح است و باور دارند که جهاد در صورت حضور نیروهای خارجی در افغانستان فرض است. در آغاز گزینش رهبر جدید طالبان گمانه‌ها بر این بود که با حضور او در رهبری این گروه، وضعیت در افغانستان تغییر نماید اما برعکس، خشونت‌ها افزایش یافته‌است. هیبت‌الله آخندزاده از مسلمانان جهان می‌خواهد تا طالبان را حمایت کنند و در ادامۀ جنگ در افغانستان آنان را هم‌کاری نمایند. او هم‌چنان در پیامش می‌گوید حضور امریکا در افغانستان در برابر منافع مشترک طالبان و کشورهای هم‌سایه قرار دارد و منطقه را بی‌ثبات می‌سازد، بنا بر این، کشورهای هم‌سایه باید با طالبان هم‌صدا شوند. طالبان در حالی خواهان کمک کشورهای هم‌سایه شده‌اند که به باور حکومت افغانستان، پاکستان در هم‌سایه‌گی از طالبان به گونۀ علنی حمایت و کمک‌شان می‌کند. در حال حاضر رهبران گروه طالبان در کشور پاکستان حضور دارند و حدود یک و نیم ماه پیش ملا اختر محمد منصور، رهبر این گروه نیز در یک حملۀ هوایی هواپیماهای بدون سرنشین امریکا در خاک پاکستان کشته شد. ملا هیبت‌الله آخندزاده که از روحانیون پرنفوذ گروه طالبان است پس از کشته‌شدن ملا اختر محمد منصور به عنوان رهبر این گروه انتخاب گردید.


نگينه غوری، اولين دخترخانم تحصيل يافته در رشتۀ شرعيات در ولايت غور است که به تازه گى بعنوان څارنوال، درڅارنوالى محوخشونت در برابر زنان اين ولايت تعيين شده است. اين دخترخانم گفت: "زمانيکه به مکتب می رفتم، از خشونت هايى که عليه زنان دراين ولايت رخ مى داد و کمتر توجه مى شد، رنج ميبردم و تصميم گرفتم تا رشتۀ شرعيات را بخوانم و برای دسترسی زنان به عدالت کار نمايم." وى گفت که تلاش مى کند تا زمينۀ دسترسى زنان که مورد خشونت قرار مى گيرند را به عدالت مساعد سازد؛ چون يک زن ميتواند بيشتر از مرد، مشکل زن ديگر را درک و به آن رسيدگى نمايد. تعيين اولين څارنوال زن در ولايت غور، با استقبال گستردۀ فعالان حقوق زن نيز روبرو شده است. فريده ناصری مسوول بخش زنان کميسيون حقوق بشر ولايت غور گفت که اين، اولين بار است که درتاريخ اين ولايت، يک زن منحيث څارنوال تعيين مى شود. وى علاوه کرد: "ما از اين تعينى لوی څارنوالی استقبال می نماييم. اين يک گام نيک است؛ چون تاکنون څارنوال محوخشونت درڅارنوالى غور نبوده و تعيين يک زن که ازجنس خود ما مى باشد، اميدواری را زيادتر می نمايد، که دوسىيه های خشونت عليه زنان به صورت درست رسيدگی شود." مسوول بخش زنان کميسيون حقوق بشر ولايت غورگفت که از طرف ديگر، زنان مى توانند تمام مشکلات وخشونت هايی که عليه شان صورت گرفته است، به يک زن به شکل درست آن بازگو نمايند. نوريه نويد مسوول شبکه زنان افغان درولايت غور گفت اين څارنوال زن درحالى کارش را منيحث څارنوال رسيدگی به خشونت عليه زنان آغاز می نمايد که غور طی سالهاى اخير، شاهد برگزاری وحشتناک ترين محاکمات صحرايى وافزايش خشونت عليه زنان بوده است. وى افزود: "از محاکمات صحرايى که درغوربرگزارشده، ميتوانيم از محاکمه وحشيانه عليه رخشانه در سال گذشته ياد کنيم، که تاکنون دولت کوچکترين اقدام دراين زمينه انجام نداده و ما اميدوارهستيم که نگينه غوری، منحيث يک زن تحصيلکرده که از درد ومشکلات زنان غور آگاه است، بتواند به شکل درست عليه خشونت مبارزه نمايد و در تامين عدالت به زنان کمک نمايد." از طرفى از حضور کمرنگ زنان در ادارات دولتی غور نيز شکايت ها وجود دارد. معصومه انورى رييس امور زنان، از حضور کمرنگ زنان درادارات دولتی شکايت نموده گفت که در ٢٥ اداره دولتى غور، يک زن هم کار نمى کند و ٩٥درصد زنان اين ولايت، به عدالت دسترسى ندارند. وى علاوه کرد: "زنان غور نسبت به هرچيز ديگر، به عدالت نياز دارند؛ تا زمانی که عدالت تامين نشود، خشونت دربرابر اين قشرجامعه باقی خواهد ماند." رييس امورزنان غور گفت که خشونت در برابر زنان در ولايت غور، نسبت به سال گذشته ٥٠ درصد افزايش يافته است. سال گذشته ٥٠ مورد خشونت دراين رياست ثبت شده بود؛ درحاليکه امسال تاکنون ٣٨ مورد خشونت که شامل ٥ مورد قتل مى شود، ثبت شده است.