Saturday, May 30, 2015

کار ساخت بند سلمای ولایت هرات در غرب افغانستان تا یک و نیم ماه دیگر پایان می‌یابد. محمد آصف رحیمی، والی هرات روز گذشته در یک نشست خبری گفت که مهندسان توافق کرده‌اند تا ۴۵ روز دیگر کار ساخت بند را پایان داده و آب‌گیری آن آغاز شود. او می‌گوید که مشکلات تخنیکی وجود ندارد و پس از آب‌گیری این بند، چندماه به دلیل این‌که آب دخیره گشته و به‌تر مورد استفاده شود، باید انتظار کشید. بند سلمای ولایت هرات یکی از پروژه‌های زیرساختی است که رییس غنی در جریان کارزارهای انتخاباتی و پس از ایجاد حکومت وحدت ملی در دیدار با بزرگان قومی هرات برای تکمیل آن تعهد کرده بود. پیش از این نگرانی‌هایی از فعالیت مخالفان مسلح و تهدیدهایی که برای ساخت این بند وجود داشت اظهار شده بود، اما اخیرن با افزایش نیروهای امنیتی در اطراف آن امنیت پروژه نیز به خوبی تامین گردید. بند سلما با هزینۀ دوصد ملیون دالر و کمک مالی کشور هند ساخته می‌شود و در صورت تکمیل کار ساخت آن، ۴۰ میگاوات برق برای مردم هرات تولید و هم‌چنان زمین‌های زیاد زراعتی نیز آب‌یاری خواهند شد.


در ولایت هلمند، نمایشگاهی را زیر نام "لحظه‌ای با کتاب" در شهر لشکرگاه، مرکز این ولایت برگزار کرده اند. صدها جلد کتاب به زبان‌های دری و پشتو در بخش‌های دینی، علمی، سیاسی و فرهنگی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. شماری از فرهنگیان هلمند می‌گویند که این ولایت در جریان چند سال گذشته بیشتر شاهد جنگ و ناآرامی بوده و باشندگان آن کمتر فرصتی برای مطالعه داشته‌اند. به باور آنان، برگزاری این نمایشگاه‌، برای دسترسی مردم به کتاب و نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در هلمند سودمند است. نوروز علی مظفری، رییس نهادهای پژوهشی و علمی این ولایت می‌گوید که هدف از برگزاری این نمایشگاه، تشویق جوانان برای رو آوردن به فرهنگ مطالعه است. به گفته او، ولایت هلمند بیشتر مکانی نا آرام و منبع مواد مخدر شناخته شده اما باشندگان آن خواستار صلح و آرامش هستند. از سویی هم مسئولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت هلمند می گویند که آنها برنامه‌های مشخصی برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی در هماهنگی با نهادهای مدنی روی دست دارند. نمایشگاه دو روزه لحظه‌ای با کتاب در هلمند در صحن مسجد جامع جعفری شهر لشکرگاه برگزار شده است. شماری از فعالان مدنی با اشاره به نا امنی‌ها در هلمند، ابراز امیدواری کرده‌اند که بتوانند نمایشگاه‌های کتاب را در سراسر این ولایت برگزار کنند. آنان می‌گویند که فعلان مدنی و دیگر نهادها در تلاش هستند تا با شیوه‌های مختلف مردم را به مطالعه تشویق کنند. برگزاری نمایشگاه کتاب در ولایت هلمند در جریان سال‌های گذشته کم سابقه خوانده شده و انتظار می‌رود این نمایشگاه با استقبال خوب باشندگان این ولایت روبرو شود. مسوولان برگزار کننده این نمایشگاه از دولت خواسته‌اند تا با پشتیانی از نویسنده‌گان و ناشران، زمینه ارایه کتاب‌های بیشتر به مردم بری مطالعه را فراهم کند.


محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، خواستار بازداشت و پیگرد قانونی رهبران طالبان افغان مقیم در پاکستان شده است. آقای غنی خواستار افزایش عملیات‌های امنیتی علیه شبکه حقانی شده و از پاکستان خواسته است تا پناهگاه‌های طالبان را در آن کشور نابود سازد. رئیس جمهوری افغانستان همچنین گفته است که هیچ یک از جنگ‌‌جویان طالبان نباید در پاکستان درمان شوند و در ضمن پاکستان باید با تبادل زندانیان با دولت افغانستان موافقت کند. حکومت افغانستان همواره از وارد شدن مواد لازم در ساخت بمب‌های مورد استفاده طالبان، از کشورهای همسایه شاکی بوده‌ است. گفته شده که بخشی از نامه رئیس جمهوری افغانستان به حکومت پاکستان این است که مواد شیمیایی و وسایل برقی که طالبان از آن بمب می‌سازند، نباید در دسترس آنها قرار گیرد. پس از به میان آمدن حکومت وحدت ملی در افغانستان، صفحه جدیدی از روابط میان دو کشور باز شده است. نخست وزیر پاکستان در سفر اخیر خود به افغانستان گفته بود دشمنان افغانستان نمی‌توانند دوست پاکستان باشند. هفته پیش روزنامه‌ای در پاکستان نوشت که دولت پاکستان به گروه طالبان افغان هشدار داده است که اگر عملیات بهاری خود را در خاک افغانستان "فورا متوقف نسازد، باید منتظر عواقب آن باشد.


Friday, May 29, 2015

تیم ملی فوتبال افغانستان در یک دیدار دوستانه تیم لاووس را با نتیجۀ ۲-۰ در خانه‌اش شکست داد. این دیدار که پس از چاشت روز جمعه(۸ جوزا) در لاووس برگزار گردید، تیم ملی فوتبال افغانستان توانست تیم لاووس را از سر راهش بردارد. بازی با نتیجۀ ۲-۰ با دو گولی که در نیمۀ نخست توسط بازی‌کنان تیم ملی کشور به ثمر رسید، به نفع افغانستان پایان یافت. نخستین گول را فیصل شایسته و گول دوم را شبیر یوسفی به نفع تیم ملی کشور به ثمر رسانیدند. پیش از این شمس امینی، مسؤول دفتر رسانه‌های فدراسیون فوتبال افغانستان به خبرگزاری خامه گفته بود که بازی‌کنان از رویحۀ خوبی برخوردار هستند و برای این بازی کاملن آماده‌گی دارند. هم‌چنان او از حضور بازی‌کنان جدیدی که در لیگ‌های معتبر اروپایی بازی می‌کنند و اکنون به تیم ملی پیوسته‌اند، یاد آوری کرد و شبیر یوسفی که گول دوم را به نفع کشور وارد دروازۀ لاووس کرد یکی از بازی‌کنانی‌ست که تازه به تیم ملی دعوت شده‌است. این بازی را افغانستان در حالی به نفع خودش رقم زده که هفت‌تن از بازی‌کنان کلیدی تیم ملی پیش از این استعفا کرده‌اند و در تشکیل تیم حضور ندارند.


شش‌تن از مقام‌های ارشد در وزارت امور شهرسازی به فساد ملیونی متهم شده‌اند. این منبع که نخواست نامی از وی برده شود به خبرگزاری خامه گفت که وظیفۀ این افراد پس از چاشت روز پنج‌شنبه(۷ جوزا) در جریان دیداری که در کاخ ریاست جمهوری با رییس جمهور داشتند، توسط وی به تعلیق درآمد. منبع گفت که این شش‌نفر متهم به ملیون‌ها دالر فساد در پروژه‌های انکشاف شهری و خانه‌سازی شده‌اند. به گفتۀ وی، افرادی که به فساد متهم شده‌اند احمدشاه همت رییس شهرسازی، گل رحیم زیارمل رییس پلان و پالیسی، محمد امین‌الله قانع مسوول انسجام اپارتمان‌ها، محمد امین‌الله امین رییس املاک و اسکان، احمد نواز بخت‌یار رییس تصدی خانه‌سازی و سید امان سادات مسؤول مالی انسجام اپارتمان‌ها می‌باشند. دفتر رسانه‌های ریاست جمهوری نیز با نشر اعلامیه‌یی گفته‌است که رییس جمهور با تاکید بر مبارزه علیه فساد اداری گفته‌است، اگر این کارمندان در وزارت شهرسازی در زمینۀ فساد مقصر پنداشته شدند، باید مورد پی‌گرد عدلی و قضایی قرار گرفته و مجازات شوند. رییس جمهور به دادستانی کل دستور داده‌است تا تمام این شش تن از مقام‌ها در وزارت شهرسازی که به فساد متهم اند را از کشور ممنوع‌الخروج اعلام کند. این در حالی‌ست که فساد یکی از مشکلات عمدۀ کنونی افغانستان به حساب می‌آید و در یک دهۀ اخیر در رده‌های بلند و پست ادارات دولتی وجود داشته‌است و حتا برخی‌ها آن را تهدید خطرناک‌تر از طالبان عنوان می‌کنند. از سویی، رییس جمهور غنی در نخستین روز کاری‌اش با بازگشایی پروندۀ کابل‌بانک، که یکی از قضیه‌های بزرگ فساد در افغانستان است مبارزه با فساد را در اولویت کاری‌اش قرار داد و می‌گوید که در این تصمیمش با پرجاست.


Thursday, May 28, 2015

در جریان درگیری میان نیروهای امنیتی و شورشیان در ولایت،زابل دستکم چهل مامور پولیس ناپدید شدند. از سیزده روز بدین سو از سرنوشت چهل پولیس خبری در دست ندارند. به گفته آقای کریمی، این شمار از پولیس در جریان درگیری که در ولسوالی ارزگان خاص جریان دارد ناپدید شده و هنوز معلوم نیست که آیا انها بدست شورشیان افتاده و یا هم در جایی مخفی شده اند. طالبان از چند روز بدین سو به چندین پوسته امنیتی در این ولسوالی حمله کرده، به گفته باشندگان محل شورشیان در یک کیلومتری مرکز ولسوالی رسیده اند. عبدالکریم کریمی، می گوید که انها چندین بار از مرکز درخواست کمک و اعزام نیرو کرده اند، اما به گفته او کسی به این خواست انها توجه نکرده است. بی بی سی، گزارش داده است که نیروهای امنیتی در یک کیلومتری بازار ولسوالی کمربند امنیتی تشکیل داده اند. در همین حال، صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت داخله کشور امروز اعلام کرد که جنرال توریالی ابدیانی، به صفت قوماندان امنیه ولایت ارزگان معرفی شده است. ارزگان از حدود دوه ماه بدین سو زمانیکه جنرال مطیع الله، ترور شد دست خوش ناآرامی های فزاینده ای بوده است. در جریان این دو ماه سه مقام محلی این ولایت به شمول دو قوماندان امنیه ولایت و یک ولسوال کشته شده اند. بزرگان قومی و نمایندگان این ولایت از شدت گرفتن ناآرامی ها در ارزگان به دولت مرکزی چندین بار هشدار دادند.


گفته هايى وجود دارد که اين جوان برهنه که در منطقه پل سوخته در حال دوش ديده شده ،توسط شمارى از افراد قبل از اينکه بدانند اين حرکت وى ارادى است يا غيرارادى، مورد لت و کوب قرارگرفته است . به گفتۀ مردم محل، اين جوان صبح امروزدرکنارسرک درحالى توسط پوليس انتقال داده شدکه بدنش از شدت لت و کوب کبود شده بود. اماعباد الله رازين ،مسوول مطبوعات قوماندانى امنيه کابل ميگويدکه اين جوان را کسى لت و کوب نکرده و شايد به جايى افتاده باشد. وى به آژانس خبرى پژواک گفت که اين جوان به دليل تکليف شديد عصبى که داشت، اززيرپل سوخته، برهنه بيرون شده ودرسرکها گشت وگذارميکرد که به اسرع وقت پوليس رسيد و بدنش را پوشانيد. مسوول مطبوعات قوماندانى امنيه کابل علاوه کردکه فعلاً اين جوان در حوزۀ ششم به سر مى برد و پوليس را موظف ساخته اند که درزمينه تحقيق نمايند. تصويراين جوان در صفحات اجتماعى "فيسبوک" نشر شده و شمارى ازمردم ،اين حرکت را يک حرکت نمادين خوانده اند. کامنت ها "نظرياتى " که درارتباط با اين عکس درج شده بوديکى نوشته:" دا يو مدني حرکت دي. ديگرى نوشته است که د بې حيايۍ اوج".ديگرى نگاشته" زه وایم چې ليونی به وي"دا هم يوى نوى پاليسى ده ".اما يکى ديگرى نوشته که شايد اين جوان فکر رفتن به امريکا و استراليا را دارد. " پيام ديگرى درحاليکه اين حرکت را يک حرکت سازماندهى شده از سوى جامعه مدنى وحقوق بشر و اين دونهاد را آلۀ دست غرب خوانده، ميگويد که امروز اين لعنتى " جوان " در شهر کابل پیاده قدم میزد و این را هم دیوانه خطاب خواهند کرد،اماچند روز بعدشاید دریکی از ممالک غرب به خاطر این عمل وحشیانه خود پناهنده شود . اماتعداد ديگرى اين اذيت فزيکى را برجوان، احمقانه دانسته،نگاشته اند: " ما افغان ها قبل از اینکه به موضوع پی ببریم، قضاوت می کنیم. " اين در حالى است که در ماه حوت سال گذشته دخترى بنام کبرا خادمى، لباس آهنى پوشيده و درشهر کابل گشت وگذار نمود وهدفش را مبارزه بااذيت دختران وخيابان آزارى عنوان کرد. اين کار وى با مخالفت برخى مواجه شده و تعداد ديگر از حرکت وى حمايت نمودند. همچنان قبل ازاين دختر ديگرى با پاهاى برهنه و چند مرد چادرى پوش اعضاى جامعۀ مدنى نيز درشهر کابل،حرکات نمادين را به راه انداخته بودند که عکس العمل هاى مخالف و موافق را به دنبال داشت. برخى روانشناسان و فعالان مدنى ميگويند که اينگونه حرکات نمادين، ذهنيت شمارى از مردم را تا حدى حساس ساخت که منجر به مرگ وآتش زدن جسد فرخنده گرديد. - See more at: http://www.pajhwok.com/dr/2015/05/28/%D9%8A%DA%A9-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D9%87%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D8%AD%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%B1%D8%B4%D9%87%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D8%A8%D9%84-%D8%AF%D9%8A%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA#sthash.BAJLgqQu.dpuf


Wednesday, May 27, 2015

در اثر تراکم گاز در یکی از معادن زغال سنگ این ولایت، پنج کارگر این معدن جان خود را از دست داده‌اند. چهار کارگر دیگر نیز در این حادثه مسموم شده‌اند که به گفته مقام‌های محلی در حال حاضر در وضعیت رضایت بخشی به سر می‌برند. صدیق عزیزی، سخنگوی ولایت سمنگان گفت که حفاری‌های خودسرانه در یکی از معادن ولسوالی دره صوف بالا، سبب این رویداد شده است. او می‌گوید که این معدن از سوی تیم کارشناسی وزارت معادن مسدود شده بود اما مردم محل خودشان آن را باز کرده و استخراج می‌کنند. آقای عزیزی می‌گوید که آنها چندین بار به وزارت معادن گفته‌اند که تامین امنیت ۱۵۰۰ ذخیره زغال سنگ در این ولسوالی در توان نیروهای امنیتی منطقه نیست و باید تدابیر بیشتری در این بخش سنجیده شود اما تاکنون پاسخی از این وزارت نگرفته‌اند. مردم در ولایت سمنگان در سال‌های گذشته بارها شاهد حوادث مرگبار در معدن زغال سنگ بوده‌اند.


این حمله به درگیری مسلحانه برای ساعات طولانی در محله وزیر اکبر خان کابل انجامید که محل استقرار چند سفارتخانه و ساختمان دولتی است. طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. وزارت امور داخله/کشور گفت که مهاجمان به نارنجک انداز و سایر سلاح ها مسلح بودند. گزارش می‌شود که هیچ غیرنظامی یا نظامی در این حمله کشته نشده است. محمد ایوب سالنگی معاون وزارت کشور در پیامی در توئیتر نوشت: چهار مهاجم مسلح به یک آر پی جی، سه کلاشنیکوف و یک نارنجک انداز در وزیر اکبر خان کشته شدند. پیشتر گزارش شد که ظرف یک ساعت پس از حمله دست کم صدای ۱۲ انفجار در محل رویداد شنیده شد. بعد از شروع حمله تیم هایی از نیروهای امنیتی ویژه افغان در محل حمله مستقر شدند و پلیس گفت که مهاجمان پس از تلاش برای ورود به مهمانسرا به محاصره در آمدند. عبدالله کریمی سخنگوی پلیس کابل در جریان حمله به خبرگزاری فرانسه گفت: "ما ناحیه را محاصره کرده‌ایم و مهاجمان گیر افتاده اند." او افزود که کسی کشته نشده است. او همچنین گفت: "مهاجمان می‌خواستند وارد هتل هیتال شوند اما ناکام ماندند. آنها اکنون در میان درختان پشت هتل موضع گرفته‌اند و به سوی نیروهای امنیتی شلیک می‌کنند." مدیر هتل هم پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفت که همه مهمانان در امنیت و سالم هستند. او گفت:‌ "هیتال دارای استحکامات دفاعی قوی است. بعد از یک یا دو انفجار اولیه، گاردهای ما شروع به تیراندازی به مهاجمان کردند و آنها نتوانستند وارد شوند." پس از شروع حمله سانجوی ماجومدر خبرنگار بی‌بی‌سی در کابل گفت که صدای انفجارهای مستمر، شلیک سلاح های سبک و همچنین انفجار نارنجک را شنیده است. آسوشیتدپرس گزارش داد که حمله لختی پیش از ۲۳:۰۰ شب به وقت محلی شروع شد و پلیس بعدا درحال شکستن چراغ های خیابان برای محدود کردن دید مهاجمان و پوشش عملیات خود دیده شد. وزارت کشور افغانستان پیشتر به بی‌بی‌سی گفت که مهمانخانه سابق هیتال که در دسامبر سال ۲۰۰۹ هم هدف حمله طالبان بود و اکنون به مهمانخانه ربانی تغییر نام داده، هدف حمله بوده است. این مهمانخانه متعلق به خانواده ربانی، از جمله صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کنونی و برهان الدین ربانی رئیس جمهوری سابق، است.


گزارش‌ها از ولایت تخار در شمال افغانستان حاکی است که دادستان تحقیق ولسوالی اشکمش این ولایت از سوی مردان مسلح ناشناس به قتل رسیده است. خلیل اسیر، سخنگوی قوماندانی امنیه تخار گفته است که این رویداد صبح امروز در منزل سید محمد خان، دادستان تحقیق ولسوالی اشکمش رخ داده است. او گفت که مردان ناشناس این دادستان را در خانه‌اش به ضرب گلوله به قتل رسانده‌اند. گفته که در این رویداد یک پسر سید محمد خان کشته شده است. پولیس تخار گفته است که در حال حاضر تحقیقات برای بازداشت عاملان این رویداد آغاز شده است. تا کنون اما انگیزه این قتل مشخص نشده و فرد یا گروهی مسئولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.


Tuesday, May 26, 2015

از یک حملۀ خونین در شهر کابل جلوگیری شد. ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان طی خبرنامه‌یی که سه‌شنبه(۵جوزا) به نشر رسانیده می‌گوید که این گروه مربوط به شبکۀ حقانی می‌باشند. نیروهای امنیت ملی محیب‌الله به نام مستعار احسان‌الله باشندۀ ولایت قندهار و فرد انتحارکننده، حبیب‌الرحمان باشندۀ ولسوالی ده‌سبز کابل و فدا محمد باشندۀ ده‌سبز ولایت کابل را در یک عملیات ویژه بازداشت کرده‌اند. فدا محمد مسؤولیت انتقال‌دادن انتحاری‌ها، نگه‌داری آن و سازمان‌دهی حمله‌های انتحاری را در کابل به دوش داشته‌است. این افراد قصد داشتند تا با استفاده از یک موتر کرولای مملو از مواد انفجاری، در یکی از بخش‌های پر جمع و جوش شهر کابل حملۀ انتحاری را انجام دهند. اما نیروهای امنیت ملی پیش از رسیدن به هدف آنان را بازداشت کرده و از این حمله جلوگیری کردند.


نگرانی وزیر معارف از نبود فضای مناسب آموزشی در افغانستان و نداشتن مصونیت محیط آموزشی . عدم مصونیت محیط آموزشی را از چالش ها و معضلات موجود در نظام آموزشی افغانستان خوانده است. او این موضوع را در نشست سه روزه مجمع جهانی برای آموزش و پرورش در کوریای جنوبی مطرح کرده است، در این نشست سرمنشی سازمان ملل، رییس جمهوری کوریای جنوبی، رییس عمومی سازمان یونسکو و 120 تن از وزرا و معاونان وزارت های معارف از کشورهای مختلف اشتراک کردند. در اعلامیه انتشار یافته وزارت معارف آمده است که اسدالله حنیف بلخی شامل 24 وزیر معارف بود که در باره وضعیت آموزشی در کشورشان در این نشست سخنرانی کردند. آقای بلخی گفته است که هنوز هم حدود دو میلیون کودک به شمول دختران در افغانستان از آموزش محروم هستند. در سال های گشته این رقم به پنج میلیون کودک می رسید که به دلایل ناامنی، نبود مکتب و یاهم فقر از رفتن به مکتب بازمانده بودند. با این حال، حنیف بلخی می گوید که هنوز هم وزارت معارف با کمبود پنجاه درصدی آموزگاران مسلکی روبرو است و بیشتر کسانیکه به عنوان معلم در مکاتب جذب شده اند، اموزگاران مسلکی نیستند. پیشتر، در شروع سال جدید آموزشی، محمد اشرف غنی، رییس جمهوری گفت که معارف افغانستان در ۱۳ سال گذشته پیشرفت کمّی قابل ملاحظه‌ای داشته است. او گفته بود که حکومت برای بهبود کیفیت آموزش و پرورش تلاش می کند و مشکل کیفیت نیز باید حل شود. در بیانیه وزارت معارف کشور آمده که اسدالله حنیف بلخی برای رسیدن به اهداف هزاره سوم ملل متحد و اهداف توسعه یی تا پایان سال 2030 تاکید کرده است. وزیر معارف کشور در حاشیه نشست مجمع جهانی برای آموزش و پرورش به هدف جلب کمک و توجه با شماری از نمایندگان کشورها از جمله رییس بانک جهانی و نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای آموزش و پرورش جهانی دیدار و ملاقات کرده است. در اعلامیه آمده، با وجود چالش های موجود در نظام اموزشی افغانستان اما وزارت معارف در سال های گذشته به پیشرفت های چشمگیری دست یافته است.


Monday, May 25, 2015

درحملۀ انتحارى برتعمير شوراى ولايتى در شهر قلات مرکز ولايت زابل، ٤٤ تن جراحت برداشته اند. اين حمله، حوالى ساعت١١:١٥ قبل از ظهر امروز، در مقابل شوراى ولايتى صورت گرفت. مسعود بختور معاون والى زابل، گفت که مهاجم، موتر مازداى مملو از مواد انفجاريه را در مقابل شوراى ولايتى منفجر ساخته است. وى افزودکه براساس معلومات اوليه، دراين رويداد هشت تن جراحت برداشته که اکثر آنان را افراد ملکى و مامورين دولتى تشکيل ميدهند. اما زلمى رشتين رييس شفاخانۀ ملکى درشهر قلات، به پژواک گفت که تاکنون٤٤ مجروح به شمول اطفال و زنان به شفاخانه آورده شده است که وضعيت صحى اکثر مجروحين اطمينان بخش است. عطاجان حقبيان رييس شوراى ولايتى زابل گفت که مهاجم، از قسمت شمال تعمير شورا موتر خود را با ديوار آن تصادم داد که براثر آن انفجار رُخ داد. حقبيان افزود که وى و ساير اعضاى شوراى ولايتى ازاين انفجار، جان به سلامت بُرده؛ اما تعدادى از مامورين، مراجعين و محافظان زخم برداشته اند. قارى يوسف احمدى سخنگوى طالبان، مسووليت اين حمله را به دوش گرفته است.


رییس جمهور افغانستان روز گذشته در جریان معرفی معصوم ستانکزی به عنوان سرپرست وزارت دفاع ملی گفت که افغانستان در دو مرحله نیاز به صلح دارد که شامل صلح با کشور هم‌سایۀ پاکستان می‌شود و این کشور در یک جنگ اعلام‌ناشده با افغانستان قرار دارد. آقای غنی خاطرنشان ساخت که دولت و مردم افغانستان صلح باوقار و پای‌دار با در نظرداشت منافع ملی کشور می‌خواهند. او با گفتن این‌که مردم، قوای امنیتی و دولت باید در یک صف واحد قرار داشته باشند، افزود که با منافع ملی کشور معامله نخواهد شد و روند صلح در چارچوب ارزش‌های قانون اساسی و بر اساس راه‌کارهای اسلامی صورت خواهد گرفت. به گفتۀ وی خشونت‌ها بالای مردم افغانستان تحمیل شده و حکومت در تلاش پایان‌دادن به این خشونت‌ها می‌باشد. این در حالی‌ست که رییس جمهور غنی پیش از این گفته بود که در مورد برخورد پاکستان محتاطانه خوش‌بین است و طرف جنگ در سال‌های گذشته با افغانستان طالبان نه، بل پاکستان بوده‌است. از سویی، این گفته‌های رییس جمهور در حالی مطرح می‌شود که پیش‌نویس توافق‌نامۀ استخباراتی افغانستان با استخبارات پاکستان به امضا رسیده و رای‌زنی‌ها در مورد نهایی‌شدن آن جریان دارد


شورشیان مسلح، یک زن و مرد را در ولایت جوزجان به اتهام روابط نامشروع تیرباران کردند .مولوی جوره، یکی از فرماندهان طالبان، دستور تیرباران این زن و مرد را صادر کرده است. زن و مرد تیرباران شده، 25 و 32 سال سن داشته اند. عبدالحفیظ گفته که این رویداد، در روستای گنج ولسوالی مردیان رخ داده است. جوزجان از جمله ولایت هایی در شمال کشور است که برخی از مناطق آن، عملا در تصرف گروه طالبان است. پیش از این نیز، گروه طالبان با برگزاری دادگاه های صحرایی شماری از باشندگان ولایت های مختلف را تیرباران و سنگسار کرده است


Tuesday, May 19, 2015

حدود ساعت ۴:۰۰ پس از چاشت روز سه‌شنبه(۲۹ ثور) یک انفجار سنگین در شهر کابل رخ داد. گزارش‌ها می‌رسانند که این روی‌داد ناشی از حملۀ انتحاری بوده که در توقف‌گاه موترهای وزارت عدلیه رخ داده و شیشه‌های ساختمان‌های اطراف آن فرو ریخته‌اند . در پی این انفجار چهار تن کشته و ۲۴نفر دیگر زخمی گردیده‌است. مسؤولان می‌گویند که که که یک حمله‌کنندۀ انتحاری در جریان خروج کارکنان وزارت وارد توقف‌گاه شده و دست به حملۀ انتحاری زده‌است. ناامنی‌ها در سه هفتۀ اخیر در کابل به گونۀ نگران‌کننده‌یی افزایش یافته و تا کنون ده‌ها کشته و زخمی به جا گذاشته‌است. در حملۀ انتحاری روز گذشته در سرک میدان هوایی کابل چهارتن کشته و ۲۳نفر دیگر زخمی گردیدند. هم‌چنان پیش از آن سه حملۀ انتحاری و انفجاری پی‌هم کارکنان دادستانی کل افغانستان را در منطقۀ دارالامان کابل هدف قرار داد و پس از آن نیز در حملۀ مسلحانه بالای شماری از شهروندان خارجی و داخلی در یک هوتل، ۱۴تن کشته و چندین‌نفر دیگر زخمی شدند.


Sunday, May 17, 2015

از این ماده شیمیایی در ساخت برخی از انواع مواد منفجره استفاده می‌شود. ریاست امنیت ملی افغانستان در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشته که این مواد در ۳۸۴ قوطی پودر بچه جاسازی شده و همراه با اموال بازرگانان به کابل منتقل شده بود. این ریاست افزوده که شبکه حقانی این مواد را "از آن طرف مرز" برای انجام "حملات انتحاری و انفجاری" وارد کابل کرده بود. ریاست امنیت ملی نگفته که مواد کشف شده از کدام کشور به افغانستان وارد شده، اما مقام‌های افغان همواره گفته‌اند که پایگاه اصلی شبکه حقانی در خاک پاکستان قرار دارد. دولت‌های افغانستان و آمریکا شبکه حقانی را عامل اصلی "حملات انتحاری پیچیده" در افغانستان می‌دانند. این شبکه از نظر عملیاتی مستقل عمل می‌کند، اما فرماندهان آن بارها گفته‌اند که رهبر آنها ملا محمد عمر، رهبر اصلی گروه طالبان افغانستان است. کابل در روزهای گذشته شاهد حملات مخالفان مسلح دولت بوده‌ است. در تازه‌ترین مورد، امروز یکشنبه ۲۷ ثور/اردیبهشت سه نفر در اثر یک حمله انتحاری در نزدیکی فرودگاه این شهر کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند. شب گذشته نیز در دانشگاه کابل یک بمب منفجر شد که در نتیجه آن دو استاد این دانشگاه زخمی شدند. مسئولیت حمله امروز در کابل را گروه طالبان بر عهده گرفته است.


درگیری بین افراد گروه طالبان و داعش در چند ولسوالی ولایت ننگرهار در شرق افغانستان . از تاریخ بیست حمل سال جاری تا کنون درگیری بین افراد این دو گروه جریان دارد. که جنگ میان این دو گروه، در ولسوالی‌های ده‌بالا، اچین، نازیان و سپین غر ولایت ننگرهار شدت یافته است. به گفته منبع، تااکنون در این درگیری ها دوازده تن از افراد داعش کشته و هجده تن از آنان زخمی شده‌اند. او می‌گوید که طالبان بیست و یک تن از افراد وابسته به داعش را نیز اسیر گرفته‌اند. این منبع امنیتی تلفات طالبان در این درگیری‌ها را هفت نفر اعلام کرد و گفت که سه تن دیگر از افراد این گروه زخمی و شش تن دیگر از سوی داعش به اسارت گرفته شده‌اند. گفته شده که قاری عبدالله و قاری عبدالرحمان که ولسوالان نام نهاد طالبان در ولسوالی دور بابا و اچین ننگرهار بودند در این درگیری‌ها کشته شدند. مقام‌های محلی ولایت ننگرهار نیز وقوع درگیری بین دو گروه مخالف مسلح دولت در بخش‌هایی از ننگرهار را تایید کرده‌اند. این مقام‌ها اما می‌گویند که نمی‌توانند تایید کنند که افراد داعش با طالبان در ننگرهار با هم درگیر هستند. باشندگان محل اما درگیری میان افراد گروه دولت اسلامی (داعش) و طالبان را تایید کرده‌اند. با این حال منبع امنیتی می‌گوید که طالبان و داعش در ننگرهار در حال تجدید نیرو بر علیه یکدیگر هستند. او گفت که درگیری بین این دو گروه در نخست میان هفتاد تن از افراد داعش و پنجاه عضو داعش بوده اما در حال حاضر تعداد افراد دو گروه که به جنگ پرداخته، به صدها تن می‌رسد. نفوذ گروه داعش به افغانستان از چندی به این سو باعث به وجود آمدن موجی از نگرانی‌ها در کشور شده است. پیشتر حنیف اتمر، مشاور امنیت ملی گفته بود که داعش به افغانستان علاقه خاص دارد و دولت در برابر این گروه اقداماتی را روی دست گرفته است


Wednesday, May 13, 2015

ریزش باران‌های شدید در ولسوالی‌های تشکان و یفتل پایین ولایت بدخشان سبب لغزش و درزبرداشتن زمین شده و ضمن زیان‌های مالی برای تعداد از باشنده‌گان تهدید تازه ایجاد کرده‌است. رییس آماده‌گی مبارزه با روی‌دادهای طبیعی بدخشان می‌افزاید، ۲۱۴ خانه در روستای توتک تیشکان و ۶۰ خانه در روستای بید کلان یفتل پایین از بین رفته و درزی که به اندازۀ بیش از چهارمتر در زمین روستای توتک تیشکان ایجاد گردیده، در حال افزایش است و احتمال خرابی خانه‌های بیش‌تر در صورت لغزش آن می‌رود. به گفتۀ وی این روی‌دادها تلفاتی در پی نداشته و اعضای خانه‌واده‌های آسیب‌دیده اکنون در روستاهای نزدیک به سر می‌برند. این در حالی‌ست که حدود سه‌هفته‌پیش لغزش زمین در ولسوالی خواهان این ولایت سبب کشته‌شدن ۵۲تن به شمول زنان و کودکان گردید و نزدیک به ۲۵۰ خانه‌واده نیز خانه‌های‌شان را از دست دادند. ولایت بدخشان یکی از ولسوالی‌هایی‌ست که سالانه افراد زیادی قربانی روی‌دادهای طبیعی ناشی از سیلاب، لغزش زمین و برف‌کوچ می‌شوند. هم‌چنان سال گذشته در روی‌داد لغزش زمین در روستای آب‌باریک ولسوالی ارگوی این ولایت یک روستا و حدود ۳۰۰ خانه زیر خاک و سنگ شدند و صدهاتن نیز به اثر آن کشته و زخمی گردیدند.


Tuesday, May 12, 2015

خالده نوری ۲۴ ساله در ولایت کندهار که زمانی مرکز اداری رژیم طالبان و جغرافیای ممنوعۀ حضور زنان در همه عرصه های زندگی بود، از طریق موسسۀ اجتماعی زنان کارگر توانست شمار زیاد زنان را در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مدیریت کمک کند. خالده نوری هنگام دریافت جایزۀ نقدی مدلین البرایت که بیست و پنج هزار دالر است، ضمن اشاره به کارکرد های خود به صفت رئیس موسسۀ اجتماعی زنان کارگر گفت که زنان و دختران از طریق این نهاد توسط خود زنان و با درنظر داشت ارزش های اجتماعی و اسلامی آموزش می بینند. در مراسمی که در دفتر مرکزی این نهاد در واشنگتن دی سی زیر نام "زنان افغانستان: دگرگونی کنونی، استحقاق آینده" برگزار شده بود، رولا غنی بانوی نخست افغانستان نیز سخنرانی کرد. خانم غنی در سخنرانی مختصر در این رویداد گفت که زنان افغان ضعیف نیستند؛ آنان سخت کوش، نیرومند و با شهامت اند. او گفت "در هشت ماه گذشته با گروه های متعدد زنان از سرتاسر افغانستان دیدار کرده ام و از آنان زیاد آموخته ام، آموختم که در مصیبت و زیر فشار چگونه باید با وقار زیست." رولا غنی گفت که زنان افغان در شرایط دشوار زیست می کنند اما شجاعترین زنان جهان اند. او به قتل فرخنده اشاره کرد و گفت که آن دختر جوان به خاطر به چالش کشانیدن خرافات تعویذ نویسی قربانی خشونت گروهی از مردان جوان شد، اما افزودکه این رویداد ذهنیت افغان ها را به گونۀ مثبت متاثر ساخته است. باربرا میکولسکی، عضو مجلس سنای ایالات متحده نیز در این مراسم صحبت کرد و از کارکرد خانم غنی به صفت بانوی نخست افغانستان ستایش کرد. خانم میکولسکی گفت "ما شما [افغانها] را فراموش نکرده ایم، شما تنها نیستید، شما همکاری آرزومندی نیک امریکایی ها را با خود دارید." جایزۀ مدلین البرایت همه ساله به زنانی از سراسر جهان داده می شود که فعالیت های چشمگیری در زمینۀ تقویت و توانمند سازی زنان در اجتماعات شان داشته باشند. پیشتر از این نیلوفر رحمانی، افسر قوای هوایی افغانستان، نیز جایزۀ زنان شجاع را از وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گرفته بود.


سیلاب‌های سنگین در ولایت غورسبب مرگ ۱۱ تن گردیده و خساراتی را نیز به مردم وارد ساخته‌است. که این سیلاب پس از آغاز باران‌های پی‌هم روز گذشته در چند ولسوالی غور آغاز شده و تا شب ادامه داشت. در پی این سیلاب‌ها چهار نفر در ولسوالی دولینه، چهارتن در ولسوالی شهرک و سه نفر دیگر در مرکز ولایت جان باخته‌اند. که ۱۱ تن به شمول هشت کودک و یک زن قربانی این سیلاب‌ها می‌باشند و حدود ۱۰۰ خانه با صدها جریب زمین نیز تخریب شده‌است. در این سیلاب‌ها هم‌چنان شمار زیاد مواشی تلف شده و صدها گوسفند را سیلاب کشته‌است. بر اساس گفته‌های رییس ادارۀ آماده‌گی مبارزه با حوادث طبیعی غور جادۀ هرات- غور نیز در پی سیلاب تخریب شده و به روی ترافیک بسته‌است. این در حالی‌ست که تا کنون سرازیرشدن سیلاب‌ها در ولایت‌های شمالی افغانستان نیز تلفات جانی و خسارات مالی در پی داشته‌است.


Monday, May 11, 2015

دولت افغانستان تصمیم امارت متحده عربی مبنی بر اخراج بیش از ۶۰۰ تاجر افغان را سیاسی می خواند. کیهان نوین: مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان گفت "این مساله واقعاً قابل نگرانی حکومت افغانستان است چون این مساله تخنیکی و تجارتی نیست که مربوط به وزارت تجارت شود، این مساله سیاسی و حکومتی است." محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته است که شخصاً در این مورد با مقام های امارات متحدۀ عربی صحبت خواهد کرد. در همین حالی اتاق تجارت و صنایع افغانستان با نگرانی از مهلت اندکی که به این تاجران داده شده است، از حکومت می خواهد که برای رفع این مشکل تاجران افغان در امارات متحده عربی اقدام فوری کند. رئیس روابط بین المللی اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت امارات متحده عربی به تاجران افغان تنها دو هفته فرصت داده است، اما به گفتۀ وی انتقال حدود ۳۰ میلیارد دالر سرمایه گذاری این تاجران در این وقت کم ناممکن است. بسیار وقت کم مانده، دولت باید در این مورد یک اقدام فوری کند، به هزار ها هزار موتر است، هزارها کانتینر پرزه جات است، ورکشاپ ها و ترمیم گاه های موتر است، از ۲۰ یا ۲۵ کشور پرزه وارد می کردند و به ۵۰ و ۵۱ کشور دیگر صادر می کردند، تمام آن را نمی توانند پشت کنند و به یک کشور دیگر بیاورند". تمام این تاجران هزاره استند و امارات متحده عربی به خاطر شیعه بودن و رفت و برگشت آنان به ایران نگران امنیت ملی خود شده و چنین اقدامی کرده است. از سوی دیگر حزب کار و توسعه افغانستان نیز با راه اندازی یک نشست خبری در کابل خواهان اقدامات فوری دولت در این زمینه شد. ذوالفقار امید رئیس حزب کار و توسعه افغانستان گفت "دسیسهء پشت این قضیه است، شایعه انداختن دیپلومات های ما که گویا اینها رابطه داشتند با جمهوری اسلامی ایران، رقابت هایی که بین عربستان و جمهوری اسلامی ایران هست، از این لحاظ امارات دست به چنین کاری زده است." اما تا کنون روشن نیست که بلاخره در مورد سرمایه گذاری های این تاجران افغان امارات متحده عرب چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد


گزارش‌ها از قول مقام‌های محلی در ولایت‌های زابل و غزنی می‌رسانند که ۱۹ تن از مسافران ربوده‌شده در ولایت زابل آزاد شده‌اند. عطاجان حق‌بیان، رییس شورای ولایتی ولایت زابل گفته‌است که این افراد صبح امروز آزاد شده‌اند. خالق‌داد اکبری، رییس شورای ولایتی غزنی نیز به رسانه‌ها گفته‌است که ۱۹ تن از مسافران ربوده‌شده در ولایت زابل، صبح امروز(دوشنبه۲۱ ثور) در بخش‌هایی از ولایت جاغوری غزنی «تبادله» شده‌اند. آقای اکبری گفته‌است مقام‌های جاغوری در انتقال آنان به مرکز اقدام کرده‌اند اما تا کنون در بخش‌هایی به سر می‌برند که گوشی تلفن کار نمی‌کند. او افزوده‌است مسافرانی‌که تا کنون آزاد نشده‌اند به مرحلۀ بعدی واگذار شده‌اند. ۳۱ تن از مسافران در ماه حوت سال گذشته زمانی‌که از کشور ایران برگشته بودند و به طرف خانه‌های‌شان می‌آمدند، در شاه‌راه کابل- قندهار، در ولایت زابل از سوی افراد نقاب پوش از موتر پیاده کرده و به گروگان گرفته شدند. در آغاز تلاش‌های زیادی را بزرگان قومی زابل به خاطر رهایی این افراد از نزد گروگان‌گیران انجام دادند اما نتیجه‌یی نداد. عملیات‌هایی نظامی نیز چندبار به خاطر رهایی‌شان صورت گرفت اما دوباره متوقف گردید و تاخیر در رهایی آنان واکنش‌هایی را نیز در کشور برانگیخت. برخی ازمقام‌های ارشد حکومت وحدت ملی تایید کردند که این افراد از سوی گروه داعش ربوده شده بودند.


Thursday, May 7, 2015

جاوز به یک پسر پنج ساله در فاریاب در یک رویداد دیگر، از ولایت فاریاب در شمال افغانستان خبر می رسد که کودک پنج ساله مورد تجاوز جنسی یک مرد قرار گرفته است. محمد یوسف، از اداره مبارزه با جرایم جنایی قوماندانی امنیه ولایت فاریاب می گوید که این کودک در مربوطات ناحیه دوم شهر میمنه، مرکز ولایت فاریاب مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. قربانی به بیمارستان منتقل شده و وضعیت روحی او نامناسب گزارش شده است. پولیس ولایت فاریاب اعلام کرده که عامل این تجاوز بازداشت و تحقیقات از او آغاز شده است. پیشتر نیز در ولسوالی قیصار این ولایت یک کودک هشت ساله از سوی مردی شصت ساله مورد تجاوز قرار گرفت.


نمیدانم از این وحشت به کجافرار کنیم ! راه نجات از این وحشت چیست ؟؟؟؟ تجاوز گروهی اعضای خانواده بالای دختر معصوم شان سپس به فجیح ترین حالت میکشند اورا ؟؟؟ از شنیدن این خبر در شوک هستم !! باورم نمیشود که یک انسان دربرابراولاد خود اینقدر بی رحم باشد ؟؟؟؟؟ هشت تن از اعضای خانواده این دختر به شمول، پدر، برادر، کاکا و پسر کاکایش متهم هستند که نخست بر این دختر تجازوز گروهی کرده و سپس او را به شکل بیرحمانه ای به قتل رسانده اند. گفته می شود این دختر پس از اینکه در یک محکمه صحرایی که از سوی مولوی اختر کاکای مقتول راه اندازی شده بود به اتهام فرار از منزل محکوم به مجازات شده است. برخی مقامات محلی در ولایت بادغیس می گویند، حکم تجاوز گروهی و سپس مجازات مرگ از سوی کاکای این دختر صادر شده است. زرغونه شیرزاد، رییس امور زنان ولایت بادغیس تایید کرده که به شمول پدر خانواده، هشت تن به این دختر دوازده ساله تجاوز گروهی کردند. خانم شیرزاد، گفت پس از تجاوز، بدن این دختر تکه تکه شده و در داخل یک کیسه پلاستیک در خانه کاکای مقتول که مظنون اصلی حادثه است، دفن شده است. او از دولت خواست که عاملان این حادثه "وحشتناک" را دستگیر و به پنجه قانون بسپارد. در همین حال، قمرالدین شکیب، معاون والی بادغیس، می گوید که مظنون اصلی وقوع حادثه، مولوی اختر کاکای مقتول است. آقای شکیب گفت که ماموران پولیس به شمول مولوی اختر چهار تن را دستگیر کرده اند اما او تایید کرد که پدر این دختر فراری است. که اعضای خانواده دختر نخست او را در جلسه پرسش و پاسخ حاضر کردند و سپس با ضربات، مشت، لکد و کفش پدر، پدر کلان و دو کاکایش به قتل رساندند. به گفته او، پولیس تمامی کسانیکه متهم به این قتل هستند را بازداشت کرده و بازجویی از انها شروع شده است. در همین حال، مولوی سیدعبدالحلیم شیخ الاسلام، رییس اداره حج و اوقاف بادغیس این حادثه را به شدت محکوم کرده و گفته که کاکای مقتول ملای محل بود و دستور قتل را او صادر کرده است. آقای شیخ الاسلام، گفته است که برگزاری محاکم صحرایی از نظرعلما مشروعیت دینی ندارد و فیصله های این گونه مجالس با معیارهای حقوقی و ارزش های اسلامی در مغایرت کامل قرار دارد. (خبر گرفته شده از خبرگذاری بغدی )


Wednesday, May 6, 2015

ی گفت که از چند روز به اینسو در نقاط مختلف ولایت قندز میان مخالفان مسلح دولت و نیروهای امنیتی درگیری جریان دارد که در اثر آن بیش از 10 هزار خانواده از مناطق شان بیجا گردیده اند. آقای صافی می‌ گوید که در حال حاضر آنان برای خانواده ‌های بیجا شده توزیع کمک ‌های اولیه را آغاز کرده اند و همچنان سروی نیز جریان دارد تا ارقام دقیق خانواده ‌های را که از مناطق مختلف قندز بیجا شده اند، جمع آوری کنند: "ما یک جلسه اضطراری را در اینجا دایر کرده بودیم و همچنان جلسه اضطراری در مورد بیجا شدگان در مرکز دایر گردیده بود، ما هم ‌اکنون پروسه توزیع کمک‌ ها را برای خانواده‌ های که در این اواخر از اثر جنگ آواره شده اند شروع کرده ایم و فردا شما شاهد خواهد بودید که عملاً برای 500 خانواده مواد خوراکه و غیر خوراکه را توزیع می ‌کنیم و باید بگویم که برای ما موسسات کمک کنند و دونرها نیز وعده سپره اند که با خواده ‌های که در این چند روز از اثر جنگ ها آواره شده اند، کمک می‌کنند." بر اساس گفته ‌های والی قندز، شماری از خانواده‌ ها که در منطقه گل تپه و ولسوالی‌ های علی آباد، چهاردره و امام صاحب در جنگ گیر مانده بودند، برای شان اطلاع داده شده بود تا از مناطق شان بیرون شوند که در جریان عملیات برای شان کدام آسیبی نرسد. والی قندز اظهار داشت که در مورد فامیل ‌های که از مناطق شان در ولایت قندز آواره شده اند به مرکز اطلاع داده اند تا به اسرع وقت به این ولایت کمک‌ های غذایی و غیر غذایی انتقال دهند. با این حال شماری از خانواده ‌های که در اثر جنگ های اخیر آواره شده اند از دولت می ‌خواهند که باید هر چه عاجل عملیات تصفیوی را به پایان برساند که آنها به کار ‌های کشت و زراعت شان رسیدگی کنند. این بیجا شده ها می ‌گویند که اقتصاد مردم قرا و قصبات وابسته به زراعت است و هم ‌اکنون فصل کشت کردن خربوزه، تربوز و شالی می ‌باشد و هم‌ چنان کشتزار های جو و گندم شان در حال پخته شدن است و اگر به دهقانی شان رسیدگی کرده نتوانند، با مشکلات فروان رو برو خواهند شدند: "اسم من محمد اکبر است، بیست روز شد که ما از اثر این درگیری ها آواره و در بدر هستیم، فعلاً وقت کشت و زراعت ما است چون ما بالای زمین های زراعتی خود مصرف کرده ایم به تراکتور پول داده ایم و کود کیمیاوی در آن پاشیده ایم و حالا گندم ما در حال پخته شدن است و اگر یک مرمی بالای آن اصابت کند تمامی زحمات یک ساله ما هیچ می ‌شود به خاطریکه در اینجا نه کدام فابریکه است، نه کدام شرکت است و عواید ما به همین زراعت وابسته است." "نام من سردار است، در این آفتاب سوزان با اطفال خود زندگی می ‌کنم به بسیار مشکلات رو برو هستم و تمامی اطفالم اسهال و مریض شده اند و حیوانات ما مردم در خانه از دست بی آبی و مواد خوراکه مردند حیران ماندیم که چی کنیم و به کی فریاد کنیم." قابل یاد آوریست که از مدت دو هفته می ‌شود که در منطقه گل تپه مربوط شهر قندز و هم‌چنان در ولسوالی‌های علی آباد، خان آباد، امام صاحب، قلعه زال و چهاردره میان مخالفان مسلح دولت درگیری جریان دارد که هر دو طرف درگیر ادعا می کنند که تلفات بر یک دیگر وارد کرده اند.


مقام های محلی در ولایت غور در مرکز کشور می گویند که مردان مسلح ناشناس، شب گذشته به یک مکتب دخترانه حمله کرده و این مکتب را به آتش کشیده اند. عبدالحی خطیبی سخنگوی سرپرست ولایت غور می گوید که این مکتب در منطقه "پشت نور" ولسوالی دولتیار موقعیت دارد. به گفته او، مردان ناشناس چندین اتاق را در این مکتب به آتش کشیده و متواری شده اند. سخنگوی ولایت غور می گوید که در این رویداد، چندین صنف درسی، اتاق های اداری مکتب سوخته و کتاب ها و اسناد موجود در این اتاق ها نیز از بین رفته است. ولایت غور از جمله ولایت هایی است که در برخی از مناطق آن شورشیان مسلح فعالیت های گسترده ای دارند. مقام های ولایت غور می گویند که در این مکتب نزدیک به 500 دانش آموز درس می خوانند. گفته می شود که به دلیل نبود صنف، دروس این شاگردان تعطیل اعلام شده و هنوز معلوم نیست که انها تاچه زمانی تعطیل خواهند بود.


Tuesday, May 5, 2015

گروه طالبان از تلاش‌ها برای راه‌اندازی گفت‌گوهای صلح در افغانستان و نشست دوروزۀ قطر استقبال کرده‌اند. در بیانیه طالبان گفته‌اند که می‌پذیرند به دلیل نداشتن تجربۀ کافی اشتباهات و کاستی‌هایی را مرتکب شده‌اند، اما صلح یک نیاز است:” صلح ضرورت هر ملت و در مجموع هر انسان است. بدون صلح زنده‌گی آرام و پیش‌رفت‌های تعلیمی، اجتماعی و سیاسی ناممکن است؛ پس آشکار است هرکس با بازسازی، آرامش و پیش‌رفت ملت خود محبت دارد اما تنها در گفتار و شعار به دست نمی‌آید بل که به ارادۀ مستحکم و عمل آشکار ضرورت دارد”. طالبان در بیانه‌شان هم‌چنان از موسسۀ جهانی بگواش و پروفیسور کوتا راموسینو، سکرتر جنرال این موسسه به خاطر تلاش‌هایش برای ایجاد نشست دوروزه در قطر تشکری کرده‌اند. در بیانیۀ طالبان آمده‌است که برقرارنشدن صلح در افغانستان عوامل خارجی و داخلی دارد که خارجی آن امریکایی‌ها و دوستان‌شان هستند که به ارادۀ اجتماعی ملت افغان گردن نمی‌دهند و از زور خودداری نمی‌کنند و عامل داخلی، هر باری که امارت اسلامی به سوی صلح قدم گذاشته در برابرش قرارداد امنیتی زیر نام پیمان استراتیژیک قرار گرفته‌است. طالبان می‌گویند صلح یک مسؤولیت مشترک است و با جنگ به دست نمی‌اید:” صلح هنگامی به دست می‌آید که به اسباب جنگ که آتش جنگ را ادامه می‌هد، نقطۀ پایان گذاشته شود. صلح یک مسؤولیت مشترک است و راهی برای رسیدن حق به صاحبان حق و پنجره‌یی برای آرامش و خوش‌بختی در کشور است”. هم‌چنان طالبان در بیانیه‌شان دفتر سیاسی برای ادامۀ گفت‌گوهای صلح با حکومت افغانستان را یک ضرورت عنوان کرده‌اند. باید یادآور شد که یک هیئت بیست نفره روز جمعۀ هفتۀ گذشته به قطر رفته و طی یک نشست دوروزه با هشت نمایندۀ طالبان گفت‌گو کردند. رییس جمهور افغانستان نیز به آغاز گفت‌گوهای صلح اعلام خوش‌بینی کرده‌است.


مقام‌های امنیتی در ولایت کاپیسا می‌گویند تلاش شماری از زندانیان برای فرار از زندان این ولایت با استفاده از کندن تونل را متوقف کرده‌اندم. نصیر احمد ملک‌زاده، رییس امنیت زندان کاپیسا با تایید این خبر می‌گوید که این زندانیان در تلاش آن بوده‌اند تا از یکی از اتاق‌های زندان به بیرون تونل ایجاد کرده فرار نمایند. به گفتۀ وی مسؤولان امنیتی پیش از موفق‌شدن آنان از این موضوع آگاه شده از این عمل جلوگیری کرده‌اند. آقای ملک‌زاده می‌گود که اکنون زندانیان به اتاق‌های جداگانه انتقال یافته و بازجویی از آنان جریان دارد. این در حالی‌ست که گفته می‌شود در شمار زیادی از ولایت‌های افغانستان ساختمان‌های معیاری زندان برای نگه‌داری زندانیان وجود ندارد. گفته می‌شود زندانیان در ولایت کاپیسا در یک ساختمان کرایی نگه‌داری می‌شود و ۳۰۰زندانی در آن در بازداشت به سر می‌برند


Monday, May 4, 2015

اعضای یک خانواده در ولایت بادغیس در شمال غرب کشور پس از اینکه دختر جوان شان را در یک جلسه پرسش و پاسخ بازجویی کرده، او را کشتند. یک منبع معتبر محلی به خبرگزاری بخدی گفت که قربانی صابره نام داشت و دوازده ساله بود. صالح محمد بیگ، سرپرست ولسوالی قادس می گوید که این رویداد در قریه موسوم به چیرودها، این ولسوالی رخ داده است. آقای بیگ به خبرگزاری بخدی گفت: "این دختر توسط ضربات، مشت، لکد و کفش پدر، پدر کلان و دو کاکایش جان داده است." او متهم بوده که با یک پسر ارتباط برقرار کرده و از خانه فرار کرده است. ولسوال قادس می گوید که جلسه پرسش و پاسخ به دستور مولوی اختر کاکای مقتول برگزار شده و حکم مرگ این دختر را نیز این فرد صادر کرده است. پولیس تمامی کسانیکه متهم به این قتل هستند را بازداشت کرده و بازجویی از انها شروع شده است. بادغیس در شمال غرب و از ولایت های دور افتاده افغانستان است، در چندین ولسوالی ان فعالیت افراد وابسته به گروه های تندرو و افراطی مانند طالبان گزارش شده است. سازمان های حقوق بشری قبلا اعلام کرده بود که بیشتر خشونت و تجاوز جنسی به زنان از سوی اعضای خانواده انها مانند برادر، کاکا و ماما صورت می گیرد. منابع معتبر گزارش دادند که تنها ۳۶ درصد زنان در افغانستان می توانند از خویشاوندان و دوستان نزدیک شان کمک بخواهند. رقم زنان که مورد خشونت خانوادگی قرار می گیرند، هشتاد و هفت درصد خوانده شده است. باتوجه به فعالیت دولت افغانستان در چهارده سال گذشته برای بهبود زندگی زنان، اما هنوزهم این قشر با خشونت توسط اعضای نزدیک خانواده، ازدواج های اجباری، بد دادن، خود سوزی، کشتار هدفمند، آزار و اذیت جنسی و لفظی در محل کار و زندگی شان مواجه هستند.


وزارت امور داخله افغانستان اعلام کرده است که در حمله انتحاری صبح امروز در غرب کابل، یک نفر کشته و پانزده تن دیگر زخمی شده‌اند. این رویداد حوالی ساعت ۸:۲۵ دقیقه صبح امروز دوشنبه، زمانی به وقوع پیوست که مهاجم انتحاری مواد منفجره همراهش را در جاده سناتوریم در مربوطات حوزه ششم امنیتی شهر کابل انفجار داد. در خبرنامه در مورد هدف این حمله جزییاتی داده نشده اما هدف اصلی مهاجم انتحاری، موتر نوع بس حامل کارمندان دادستانی کل بوده است. حمله انتحاری در نزدیکی ساختمان دادستانی کل به وقوع پیوسته است. در خبرنامه وزارت گفته شده که کشته و زخمی‌های این رویداد غیر نظامیان هستند. این وزارت رویداد صبح امروز را محکوم کرده است. وزارت داخله تاکید کرده است که راه‌اندازی حملات تروریستی در مناطق مزدحم، کار دشمنانی است که توان مقابله با نیروهای امنیتی را نداشته و قصد دارند ترس و وحشت را در میان مردم ایجاد کنند. در همین حال ذبیح الله مجاهد که خود را سخنگوی طالبان معرفی‌ می‌کند، در صفحه تویتر خود گفته است که حمله انتحاری صبح امروز از سوی یکی از افراد این گروه انجام شد. او ادعا کره است که در این حمله تلفات سنگینی به کارمندان دادستانی کل وارد شده است. این در حالی است که پیشتر طالبان در اعلامیه‌ای از آغاز حملات بهاری این گروه زیر نام عزم خبر داده بود. این گروه هشدار داده بود که در حملات بهاری عزم مراکز نظامی، مقامات دولتی و تجمعات نظامی هدف قرار می‌گیرد و در حملات‌شان به غیر نظامیان توجه خاص دارند.


مقام‌های بهداشتی در ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان می‌گویند که اجساد ۱۶ سرباز ارتش و پلیس این کشور به بیمارستان شهر فیض آباد، مرکز این ولایت منتقل شده است. شاه عبدالله، یکی از مسئولان این بیمارستان به بی‌بی‌سی گفته است که دو تن از این سربازان سر بریده شده‌اند و سرهای ۱۴ تن دیگر نیز به شدت متلاشی شده است. به گفته او ۸ سرباز زخمی نیز به بیمارستان شهر فیض آباد منتقل شده‌اند. صبح امروز وزارت داخله/کشور افغانستان از وقوع درگیری میان نیروهای امنیتی این کشور و شورشیان مخالف در ولسوالی وردوج بدخشان خبر داده بود. نجیب الله دانش یکی از سخنگویان وزارت داخله افغانستان به بی‌بی‌سی گفت که مخالفان مسلح در طول شب گذشته به چند پاسگاه نیروهای امنیتی در وردوج حمله کردند که به گفته او با "واکنش جدی" این نیروها مواجه شدند. پیشتر یک افسر پلیس که نخواسته بود نامی از او برده شود، به قربانعلی همزی، خبرنگار بی‌بی‌سی در بدخشان گفته بود که در درگیری وردوج، ۱۷ سرباز کشته و شماری هم زخمی شده‌اند. او همچنین از اسارت ۵ سرباز افغان به دست نیروهای مخالف خبر داده و گفته بود که تمام تجهیزات نیروهای امنیتی در محل درگیری به دست گروه طالبان افتاده است. خبرنگار بی‌بی‌سی در بدخشان، به نقل از مقام‌های محلی و شاهدان عینی می‌گوید از سرنوشت دست کم 25 سرباز دیگر نیز اطلاعی در دست نیست و گمان می‌رود که این سربازان به اسارت مخالفان مسلح درآمده باشند. اما آقای دانش با رد این گزارش‌ها گفته است که تنها ۳ تن از نیروهای امنیتی در این درگیری کشته و ۴ تن دیگر زخمی شده‌اند. او می‌گوید نیروهای امنیتی افغان در حال پیشروی و سرگرم عملیات پاکسازی در منطقه هستند. به گفته آقای دانش دست کم ۱۰ تن از مهاجمان مسلح در این درگیری کشته شده‌اند. در همین حال گروه طالبان مدعی شده است که در درگیری‌های شب گذشته در وردوج "تعداد زیادی" از نیروهای امنیتی افغان کشته و زخمی شده‌اند. کمتر از یک ماه پیش نیز، حمله شورشیان مسلح مخالف دولت افغانستان به پاسگاه‌های نیروهای امنیتی این کشور در ولایت بدخشان، تلفات سنگینی به جا گذاشت. نوید فروتن، سخنگوی والی بدخشان به بی‎بی‌سی گفته بود که در این نبرد که بامداد روز ۲۱ حمل/فروردین با حمله نفرات طالبان به پاسگاه‌های امنیتی در ولسوالی جرم آغاز شد، ۱۸ نفر از نیروهای امنیتی کشته شدند که ۸ نفر آنها سر بریده شده‌اند. یک هفته پس از این حادثه، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان به بدخشان رفت و در آنجا گفت که "تروریسم بین‌المللی"، مسئول درگیری‌ها در بدخشان است.


Sunday, May 3, 2015

مسئولین اداره سارنوالی ولایت بامیان می گویند که یک پسر ۱۶ساله ازسوی محکمه شهری این ولایت به ۴۰سال حبس محکوم شده است. مسئولین اداره سارنوالی ولایت بامیان می گویند که یک پسر ۱۶ساله ازسوی محکمه شهری این ولایت به ۴۰سال حبس محکوم شده است. شماری از وکلای مدافع وسارنوالان این ولایت می گویند که شدید ترین جزا براساس قانون جزای افغانستان، ۲۰ سال حبس ویا اعدام می باشد اما افراد زیر سن ۱۸ سال از این حکم مستثنا اند. همایون نوری وکیل مدافع درولایت بامیان می گوید این نوجوان حدود دو ماه قبل متهم به قتل شده بود اما محکمه شهری برخلاف قانون او را به ۴۰ سال زندان محکوم کرده است. ازسوی هم این حکم محکمه شهری بامیان، واکنش های تند مسئولین سارنوالی این ولایت را برانگیخته است. عبدالوهاب الکوزی رییس سارنوالی بامیان می گوید که این حکم محکمه شهری بامیان، ماده ۳۹ قانون تخلفات اطفال را نقض کرده است. رییس سارنوالی بامیان می گوید اطفال تا سن ۱۲ سالگی تعقیب عدلی ندارند، اطفال از ۱۲ الی ۱۶ سالگی ۳/۱جرم و از ۱۶ الی ۱۸ سالگی نصف جرم، مجازات می گردد. با تلاش های پی هم موفق به دریافت دیدگاه مسئولین محکمه شهری بامیان دراین باره نشدیم. این درحالیست که دو ماه قبل دو جوان به جرم زنا، دریک محکمه علنی براساس حکم محکمه شهری بامیان هرکدام ۱۰۰ شلاق زده شدند


مقام‌های محلی در ولایت قندوز در شمال افغانستان گفته‌اند که به دنبال ۱۰ روز درگیری میان نیروهای امنیتی این کشور و شبه‌نظامیان وابسته به گروه طالبان، ۴۶۰۰ خانواده از ساکنان این ولایت ناگزیر به ترک خانه‌های خود شده‌اند. سید عبدالسلام هاشمی، رئیس اداره امور مهاجران ولایت قندوز به سید انور، خبرنگار بی‌بی‌سی گفته است که این افراد از ولسوالی‌های امام صاحب، چهاردره و قلعه زال هستند که در روزهای اخیر درگیری‌های شدیدی در آنجا جریان داشته است. به گفته آقای هاشمی، بسیاری از این افراد وارد شهر قندوز شده‌اند و شماری از آنها نیز به مناطق امن در نزدیکی ولسوالی‌های خود رفته‌اند. او می‌گوید در روزهای اخیر، بیشتر از ۴۰۰۰ درخواست کمک از سوی این افراد در ریاست امور مهاجران قندوز ثبت شده است. دو روز پیش نیروهای امنیتی افغانستان از ساکنان برخی از این مناطق خواسته بودند که خانه‌های خود را ترک کنند و به مناطق امن‌تر بروند. خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که جنگ در مناطقی از ولسوالی‌های امام صاحب و چهاردره امروز هم ادامه داشته و مسئولان محلی احتمال می‌دهند که در روزهای آینده تعداد کسانی که از مناطق جنگی فرار می‌کنند، بیشتر شود. در همین حال نیروهای امنیتی افغانستان امروز از کشته شدن یک فرمانده گروه طالبان به همراه ۱۰ تن از افرادش در ولسوالی امام صاحب خبر دادند. به گفته این نیروها در ولسوالی چهاردره نیز پنج تن از مخالفان مسلح کشته و 10 تن دیگر زخمی شده‌اند که یک فرمانده طالبان در میان کشته‌شدگان است.


مقام‌های محلی در ولایت بادغیس می‌گویند که در پی واژگون‌شدن یک موتر مسافربری بیش از ۲۰ تن کشته و زخمی شده‌اند. میرویس میرزاکوال، سخن‌گوی ولایت بادغیس می‌گوید که این روی‌داد صبح روز یک‌شنبه(۱۳ ثور) در ولسوالی بالا مرغاب این ولایت زمانی رخ داده که یک موتر نوع فلنکوچ در مسیر راه واژگون شده‌‌است. به گفتۀ وی در میان کشته و زخمیان این روی‌داد زنان و کودکان نیز شامل اند. سخن‌گوی ولایت بادغیس می‌گوید که این روی‌داد از بی‌احتیاطی راننده ناشی شده‌است. این در حالی‌ست که سال گذشته صدهاتن در پی روی‌دادهای ترافیکی در بخش‌های مختلف کشور کشته و زخمی گردیدند. مسؤولان دولتی دلیل این روی‌دادها را بیش‌تر بی‌احتیاطی راننده‌گان می‌دانند ولی بی‌توجهی مسؤولان و نبود جاده‌های درست و معیاری نیز یکی دیگر از دلایل حادثه‌های ترافیکی در افغانستان است. هم‌چنان ارائۀ خدمات بی‌کیفیت از سوی شرکت‌های مسافربری و خرید موترهای استهلاک‌شده در بیرون از کشور از سوی این شرکت‌ها دلیل دیگر وقایع ترافیکی می‌باشد.


تجاوز چهار مرد بالای دختر ۱۴ ساله در سمنگان چهار مرد شب جمعه گذشته مخفیانه در قریه خوال وارد خانه این دختر شده و او را از خانه اش ربودند. قربانی به پولیس گفته است که شب، هنگامی که برای "رفع حاجت" از اتاقش بیرون شده، چهار مرد به او حمله کرده و او را از خانه اش بیرون بردند. ولسوال دره صوف بالا هم تایید کرده که تجاوز در بیرون خانه از سوی این مردان صورت گرفته و در زمان تجاوز دهن این دختر به خاطر که فریاد نزد، بسته بوده است. قربانی دو تن از مردان را شناسایی کرده و پولیس بلافاصله انها را دستگیر کرده است، انها باشندگان همان محل هستند. حسنی می گوید که ماموران پولیس به دنبال دو مرد دیگر هستند که به احتمال زیاد از دیگر منطقه به این محل آمده بودند. دختر به پولیس گفته که او هنگام ربودن، در برابر مردان ایستادگی کرده اما زورش به مردان نرسیده است. در بسیاری از موارد به دلیل ترس از پیامدهای اجتماعی آن، خانواده ها حاضر به "افشای" اینگونه موارد نمی شوند. سال گذشته، دولت افغاسنتان پنج تن از عاملان تجاوز گروهی به زنان در ولسوالی پغمان کابل را اعدام کرد. این تجاوز در زمان که حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان بود، صورت گرفت اما حکم اعدام انها در زمان ریاست جمهوری محمد اشرف غنی، اجرا شد.


Friday, May 1, 2015

این مکتب از سوی عبیدالله عبید، سفیر و نماینده سیاسی افغانستان در لاهه افتتاح شد و در مراسم افتتاح، محمد صمیم همراز، شاژ دافیر و وزیر مختار سفارت افغانستان، حنیف علی رضایی، سکرتر دوم سفیر، ناهیده بسیرک آمر و دولت محمد گریوال رییس مکتب احمدشاه بابا، محمد سعید یوسفزی، رییس مرکز فرهنگی افغان ها در اروپا، نفیسه برلاس، رییس امور زنان در هالند، عبدالرشید جلیلی، وزیر پیشین معارف، محمد طاهر ناصری، سابق سفیر افغانستان در سوریه و شماری از فرهنگیان افغان در هالند حضور داشتند. آقای عبید، فعالیت مکاتب آموزش زبان مادری برای کودکان و نسل نو افغانستان را بسیار مهم خواند و گفت که سفارت افغانستان در هالند آماده هر گونه کمک و همکاری در بخش آموزشی برای افغان های مقیم هالند است. او تاسیس این مکتب را اقدام نیک برای اشنایی کودکان افغان با زبان مادری شان خواند و تاکید کرد که استادان این مکتب تلاش کنند تا کودکان علاوه بر آموزش زبان مادری با فرهنگ افغانستان نیز آشنا شوند. این مکتب از سوی انجمن علمی و ادبی احمدشاه بابا و بابا سنتر فعال شده و در آن زبان های دری و پشتو آموزش داده می شود. ننگیالی بسیرک، رییس انجمن علمی و ادبی احمد شاه بابا می گوید که مکاتب آموزش زبان مادری علاوه بر هالند در کشورهای دنمارک، سویدن، کانادا و در واشنکتن امریکا نیز فعالیت می کند. به گفته آقای بسیرک صدها کودک افغان در این مکاتب آموزش می بینند و علاوه بر آموزش زبان با فرهنگ و داشته های فرهنگی افغانستان نیز آشنا می شوند. گفته می شود شماری از کودکان و بزرگسالان هالند و ترکیه نیز به آموزش زبان افغانستانی علاقه مند شده و برای آموزش در مکتب احمد شابابا در هالند ثبت نام کرده اند. محمد سعید یوسفزی، رییس مرکز فرهنگی افغان ها در اروپا می گوید که افغان های مقیم هالند نسبت به تمامی مهاجران افغان در کشورهای اروپایی در بخش فرهنگی، علمی و ورزشی فعال تر هستند. آقای یوسفزی گفت: "در هالند حدود چهل و سه هزار خانواده افغان در دوازده ولایت و در 393 شهر های بزرگ و کوچک زندگی می کنند که در ایجاد انجمن ها و نهادهای فرهنگی نسبت به تمامی افغان های مقیم اروپا پیش گام بوده اند." آموزش زبان مادری یکی از دغدغه های اصلی جوامع مهاجر به شمار می رود، روند مهاجرت و جهانی شدن، موج عظیمی از مردمان را به تجدید اسکان در سرزمین هایی با زبانها و فرهنگ های متفاوت واداشته است. این پدیده، مسئله گفتگو با زبان مادری و حفظ هویت فرهنگی را به یک ضرورت جدی برای والدین مهاجری روبرو کرده که پیوند با فرهنگ کشور اصلی شان را بخشی از هویت فرزندان خود می شمارند. کارشناسان زبان می گویند، تا زمانیکه کودکان مهاجر زبان مادری خود را درست یاد نگیرند، زبان کشور میزبان را به خوبی فرا نمی گیرند. انها می گویند که خانواده کودکان برازنده ترین نقش را در عرصه آموزش زبان مادری بر عهده دارند.


خبرگزاری رویترز به نقل از عطاءالله لودین، معاون شورای عالی صلح افغانستان گفته است که این هیات در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در "گفتگوهای مقدماتی" با طالبان شرکت خواهد کرد. به گفته آقای لودین این گفتگوها بر مساله صلح در افغانستان متمرکز خواهد بود و در آن "نمایندگانی از افغانستان، پاکستان، گروه طالبان و نهادهای دیگر" حضور خواهند داشت. او همچنین گفته است که اعضای شورای عالی صلح افغانستان در قطر با دو تن از نمایندگان حزب اسلامی افغانستان به رهبری گلب‌الدین حکمتیار نیز دیدار خواهند کرد. حزب اسلامی آقای حکمتیار یکی دیگر گروه‌های مسلحی است که بر ضد دولت افغانستان و نیروهای خارجی حاضر در این کشور می‌جنگد. اما عبدالحکیم مجاهد، سرپرست شورای عالی صلح افغانستان به بی‌بی‌سی گفته است که ۸ تن از اعضای این شورا در این هیات حضور دارند اما آنها در گفتگوهای دوحه به صورت رسمی از دولت افغانستان نمایندگی نخواهند کرد. آقای مجاهد گفت که کنفرانسی به ابتکار یکی از دفاتر سازمان ملل در دوحه برگزار می‌شود و نمایندگانی از سوی گروه طالبان نیز در آن شرکت خواهند کرد. با این حال آقای مجاهد گفت که هر نشستی درباره روند صلح افغانستان که نمایندگان گروه طالبان در آن حضور داشته باشند، به نفع صلح در این کشور تمام خواهد شد. یکی از مقام‌های ارشد گروه طالبان در قطر نیز تایید کرده است که در روزهای آینده دیداری میان نمایندگان پاکستان و این گروه برنامه‌ریزی شده است که در آن حزب اسلامی نیز حضور خواهد داشت. گروه طالبان دو سال پیش، نمایندگی سیاسی خود را در دوحه، پایتخت قطر باز کرد که نصب لوحه 'امارات اسلامی افغانستان' و برافراشتن پرچم گروه طالبان بر فراز این دفتر، اعتراض شدید دولت افغانستان را به دنبال داشت. هرچند هنوز مشخص نیست که آیا نمایندگان گروه طالبان که در گفتگوهای دوحه شرکت خواهند کرد، مورد تایید ملا محمد عمر، رهبر این گروه هستند یا نه، اما در گذشته هیات‌هایی به نمایندگی از دفتر این گروه در قطر برای گفت‌وگو به چند کشور از جمله چین و پاکستان سفر کرده‌اند. حکومت وحدت ملی افغانستان از زمان به دست گرفتن قدرت در این کشور، تلاش کرده تا جان تازه‌ای به مذاکرات صلح ببخشد. محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان دست یافتن به صلح را از اولویت‌های اصلی دولت خود خوانده و با هدف ترغیب مخالفان مسلح برای آمدن به پای میز مذاکره، چندین بار به پاکستان، عربستان و چین سفر کرده است.