Saturday, June 27, 2015

مسوولين ولايت ميدان وردک ميگويند که حدود ٢٧ هزار تن در مناطق مختلف اين ولايت، به مواد مخدر معتاد ميباشند. جنير ذبيح الله فضلى رييس مبارزۀ عليه مواد مخدر اين ولايت، امروز (٦ سرطان) گفت که به اساس معلومات سال ٢٠١٠ ميلادى، در اين ولايت از ١٨ هزار الى ٢٧ هزار تن به مواد مخدر مبتلا هستند. وى افزود؛ اما در اين اواخر آمار اين افراد روبه افزايش است، که اکثريت آنها باشندگان ولسوالى هاى جلريز و سيدآباد هستند. وکيل يکى از دکانداران ميدان شهر، به پژواک گفت که مواد مخدر در اين شهر، در محضر عام به فروش مى رسد و نيروهاى امنيتى نيز تاکنون کسى را به اتهام به فروش مواد مخدر دستگير نکرده اند. وى افزود: "عسکر در شار گشت و گذار ميکند و خوب مى بيند که چرس و مواد ديگر به فروش مى رسد؛ اما بخاطرى چيزى گفته نمى توانند که آنها نيز از ايشان مواد مخدر به دست مى آورند." سمونيار عبدالغفار مدير مبارزه عليه مواد مخدر قوماندانى امنيه ميدان وردک نيز در سخنانش به پژواک تاييد کرد که از يک سال گذشته بدينسو، هيچ کس به اتهام قاچاق، فروش و استعمال مواد مخدر دستگير نشده است. وى افزود که پوليس مسووليت دارد تا کسانى را که در قاچاق، فروش و استعمال مواد مخدر دست دارند، دستگير نمايد؛ اما تاکنون از خاطر کمبود گروپ کارى، موفق به اين کار نشده است. داکتر خيال محمد معاون رياست صحت عامه ميدان وردک، به پژواک گفت که در اين ولايت، در جريان هر سه ماه تنها تداوى ٢٠ معتاد امکان دارد. وى افزود که در حال حاضر، يک شفاخانه به نام ودان فعاليت دارد که در عين حال، ظرفيت تداوى ٢٠ معتاد را دارد؛ اما به زودى يک شفاخانۀ ديگر ٢٠ بستر که در گذشته اعمار گرديده، آغاز به فعاليت خواهد کرد. در اين حال، حيات الله حيات والى ميدان وردک به پژواک گفت که در اين ولايت، يک کميسيون فرعى مبارزه عليه مواد مخدر را ايجاد و آغاز به کار کرده است. موصوف افزود که در مورد پاک کردن ولايت ميدان وردک از قاچاق، کشت و استعمال مواد مخدر و همچنان به هدف به راه انداختن تبليغات در اين مورد، کميسيون فعاليت خود را بطور رسمى بعد از ايجاد کميسيون فرعى مبازره عليه مواد مخدر به شمول ١٧ ادارۀ اين ولايت، آغاز کرده است. وى افزود که در اين کميسيون به شمول مقام ولايت؛ قوماندانى امنيه، ادارۀ مبارزه عليه مواد مخدر، مستوفيت، اداره هاى معارف، امنيت ملى، څارنوالى، صحت عامه، زراعت و مالدارى، انکشاف دهات، حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، شوراى ولايتى، امور زنان، کار و امور اجتماعى و تربيت بدنى اشتراک دارند.


Friday, June 26, 2015

مسئولان آموزش و پرورش ولایت لوگر در جنوب کابل گفته‌اند که در پی تهدید گروه طالبان، ۱۲ مدرسه دخترانه در این ولایت بسته شده است. به گفته این مسئولان، طالبان هشدار داده‌اند که همه مکاتب (مدارسی) را که در آنها دختران بالاتر از کلاس چهارم درس می‌خوانند، آتش خواهند زد. محمدصادق استانکزی، معاون اداره آموزش و پرورش لوگر گفته که افراد مسلح در ولسوالی‌های بره‌کی برک و چرخ این تهدید را با پخش شب‌نامه‌ها مطرح کرده‌اند. او افزود که والی لوگر، اداره آموزش و پرورش و سران قومی تصمیم قاطع گرفته‌اند که مکاتب بسته شده را به روی دختران باز کنند. همچنین شیما زرگر، رئیس اداره امور زنان ولایت لوگر گفته که آموزگاران چند مکتب در ولسوالی بره‌کی برک شکایت کرده‌اند که افراد مسلح با حضور در این مکاتب، از آنها خواسته‌اند که کلاس‌های دختران را تعطیل کنند. محمدداوود احمدی، فرمانده پلیس ولایت لوگر گفته که هرچند این مکاتب به دلیل تهدید طالبان مسدود شده، اما به زودی این مشکل رفع خواهد شد. او گفت که به مسئولان امنیتی در منطقه دستور داده شده که امنیت مکاتب را تامین کنند. آقای احمدی گفت: "این موضوع در جلسه شورای نظامی ولایت لوگر مطرح شد. والی به ما دستور داد که در این مورد تدابیر ویژه روی دست بگیریم و فرماندهان پلیس ولسوالی‌ها در این راستا به صورت جدی اقدام کنند." ولایت لوگر در ۶۰ کیلومتری جنوب کابل، پایتخت، واقع شده و از ولایت‌های ناامن افغانستان شمرده می‌شود. حدود ۳۰ هزار دختر در مکاتب ولایت لوگر مشغول آموزش هستند، اما در پی ناآرامی‌های اخیر در این ولایت، شماری از دختران از آموزش محروم شده‌اند. طالبان مخالف آموزش دختران هستند. این گروه در زمان حاکمیت خود در نیمه دوم دهه هفتاد خورشیدی دختران را از رفتن به مکتب‌ و دانشگاه منع کرده بود.


Thursday, June 25, 2015

ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان اعلام کرده که ماموران این اداره، در یک عملیات ویژه، سردسته گروه آدم ربایی و سارقان مسلح کابل را بازداشت کرده‌اند. این فرد ذکی مشهور به پهلوان ذکی دکو است که همراه با گروه خود در ۲۱ مورد قتل، آدم ربایی، سرقت‌های مسلحانه و ده‌ها مورد تهدید افراد، اخاذی و فساد اخلاقی در شهر کابل متهم است. بر اساس خبرنامه، همراه با سردسته گروه آدم ربایی و سارق شهر کابل، یک عضو این گروه به نام نثار احمد نیز بازداشت شده است. امنیت ملی گفته است که ذکی دکو به چند مورد قتل، آدم ربایی و سرقت‌های مسلحانه در شهر کابل اعتراف کرده است. این اداره از شهروندانی که از این گروه متضرر شده خواسته تا با امنیت ملی تماس گرفته و شکایت خود را ثبت کنند.


اداره امنیت ملی افغانستان می‌گوید حمله روز دوشنبه به پارلمان این کشور را شبکه حقانی به دستور یک مامور سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی) انجام داده است. طرح حمله به ساختمان مجلس افغانستان در پیشاور توسط مولوی شیرین، از افراد شبکه حقانی ریخته شده است. او به دستور یک افسر آی‌اس‌آی به نام بلال این حمله را اجرا کرده است." وزارت خارجه پاکستان با انتشار خبرنامه‌ای حمله به پارلمان افغانستان را محکوم کرده، اما تاکنون واکنشی به ادعا‌های اداره امنیت ملی این کشور نشان نداده است. بعد از ایجاد حکومت وحدت ملی، دولت افغانستان تلاش کرده است روابطش با پاکستان را بهتر کند. در هفته‌های اخیر خبر امضای یک تفاهمنامه امنیتی میان ادارات استخباراتی (اطلاعاتی) دو کشور سروصدای بسیاری ایجاد کرد. پس از یک دور تلاش‌های کابل برای نزدیکی با اسلام‌آباد، این نخستین باری است که دولت افغانستان اعضای آی‌اس‌آی را متهم به دست داشتن در یک حمله علیه افغانستان می‌کند.


Tuesday, June 23, 2015

کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان از جامعه جهانی خواسته تا میلیون‌ها پناهنده افغان را که دهه‌ها است به دلیل جنگ در افغانستان مجبور به زندگی در پاکستان شده اند، "فراموش" نکند. براساس آمار این سازمان حدود ۱.۵ میلیون پناهنده افغان در پاکستان زندگی می‌کنند که بیشترشان در شرایط دشواری در اردوگاه‌های پناهندگی در این کشور بسر می‌برند. آنتونیو گوترس، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان که امروز از اردوگاه‌های پناهندگان افغان در پاکستان دیدن می‌کرد، گفت که افغانستان برای ایجاد محیط مناسب به عودت‌کنندگان به کمک نیاز دارد. او گفت: "توجه جامعه بین‌المللی به شدت به بحران خاور میانه در سوریه، عراق و یمن متمرکز شده، اما افغان‌ها پس از سوری‌ها هنوز دومین جمعیت بزرگ پناهجو را در جهان تشکیل می‌دهند." آقا گوترس افزود: "جامعه بین‌المللی باید بداند که این تنها مسئولیت ایران و پاکستان یا کشورهای همسایه افغانستان نیست، بلکه یک مسئولیت جمعی است." هفته پیش سازمان ملل گزارش داد که شمار کسانی‌که از بیم جنگ، خشونت و آزار و اذیت مجبور به ترک کشورهای‌شان می‌شوند، به ۶۰ میلیون نفر رسیده که نیمی از آنها کودکان اند. پناهندگان افغان در پاکستان پس از حمله شورشیان به یک مکتب/مدرسه در پیشاور در ماه دسامبر سال گذشته، تحت فشار فزاینده قرار گرفته اند. براساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، شمار افغان‌هایی‌که در ۴ ماه اول سال جاری میلادی از پاکستان به افغانستان بازگشته اند، ۹ برابر آنهایی‌ است که سال گذشته در همین مدت به افغانستان باز گشتند.


مردی در هرات در غرب کشور، خانم 25 ساله اش را سر بریده گلوی این خانم بریده شده است. جسد این خانم که به شدت از ناحیه گردن آسیب دیده و بریده شده، حوالی ساعت 11 امروز به شفاخانه منتقل شده است." این خانم براثر خونریزی زیاد از ناحیه گردن، جان خود را از دست داده است. آقای احمدی گفت که شوهر این خانم پس از حادثه از محل فرار کرده است و ماموران پولیس تلاش دارند تا او را دستگیر کنند. هنوز علت و دلایل این قتل معلوم نشده، گفته می شود که مقتول از باشندگان ولایت غور است و در منطقه شیدایی هرات زندگی می کرده است. در همین حال، در یک رویداد دیگر، مردی در هرات با شلیک گلوله برادرش را از پا دراورده است. که این رویداد شام روز گذشته در منطقه موسوم به زرشک از مربوطات ولسوالی انجیل هرات رخ داده است. قاتل که برادر مقتول است، از ساحه فرار کرده و تلاش ها برای دستگیری او آغاز شده است. که جسد این جوان که حدود بیست سال عمر دارد به شفاخانه دولتی هرات منقتل شده است و اثار اصابت دو مرمی در بدنش دیده می شود. تا هنوز علت این رویداد مشخص نشده .


Monday, June 22, 2015

که مردان مسلح ناشناس صبح امروز، یک زن هالندی را از شهر کابل ربوده‌اند. این زن هالندی برای یک موسسه خارجی امداد رسان کار می‌کرده است. مقام‌های وزارت داخله کشور نیز ربوده شدن این خانم از سوی مردان مسلح ناشناس را تایید کرده‌اند. همایون عینی، رئیس بخش ۱۱۹ پولیس وزارت داخله گفت که این خانم هالندی، برای کمیته سویدن برای افغانستان کار می‌کرده که صبح امروز از شهر کابل ربوده شده است. کمیته سویدن برای افغانستان از سال‌ها به این سو، در بخش‌های مختلف در کشور فعال است و بیشتر این موسسه فعالیت های خیریه انجام می دهد. با این حال مقام‌های وزارت داخله می‌گویند که نیروهای امنیتی عملیاتی را برای آزاد سازی زن ربوده شده راه‌اندازی کرده‌اند. تا هنوز اما مشخص نشده که این زن از سوی کدام فرد یا گروهی ربوده شده است.


حمله مهاجمان مسلح به ساختمان پارلمان افغانستان پس از حدود سه ساعت پایان یافت. صدیق صدیقی، سخنگوی وزارت امور داخله/کشور افغانستان گفته که به هیچ یک از نمایندگان مجلس آسیبی نرسیده است. او در صفحه توییتر خود نوشته که در این حمله هفت مهاجم مسلح سهم داشتند که همه آنها در درگیری با نیروهای امنیتی افغان، کشته شدند. در خبرنامه‌ای که از سوی دفتر سازمان ملل متحد در کابل منتشر شده، گفته شده است که یک زن و یک کودک در این حمله کشته شده‌اند. از تعداد دقیق زخمی‌های این حمله تاکنون گزارشی منتشر نشده اما پیشتر محمد اسماعیل کاووسی، سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان گفته بود که ۳۱ زخمی از جمله پنج زن و سه کودک به بیمارستان‌های نزیک محل انفجار، منتقل شده‌اند. گزارش شده که ابتدا یک مهاجم انتحاری موتر/خودروی مملو از مواد انفجاری خود را در کنار ساختمان پارلمان افغانستان منفجر کرد و به دنبال آن تعدادی مهاجم شروع به تیراندازی کردند. تلویزیون پارلمان تصاویری از تالار مجلس نمایندگان را نشان داد که پر از دود و خاک بود. یکی از انفجارها زمانی رخ داد که رئیس مجلس نمایندگان مشغول سخنرانی در جلسه عمومی مجلس بود. به دنبال انفجار، صدای فریادها از تالار به گوش رسید و تصاویر زنده از تالار عمومی، نمایندگان مجلس را در حال خروج از تالار و سراسیمگی نشان می‌داد.


Sunday, June 21, 2015

مقامات محلی ولایت بدخشان اعلام‌کردند که نیروهای امنیتی افغان ولسوالی یمگان را از گروه طالبان پس گرفته‌اند. ولسوالی یمگان حدود دو هفته پیش بدست گروه طالبان سقوط کرد. ژنرال بابه جان، فرمانده پلیس ولایت بدخشان گفت که نیروهای امنیتی افغان صبح امروز (یکشنبه۳۱ جوزا/ خرداد) موفق شدند که نیروهای وابسته به گروه طالبان را از این ولسوالی عقب برانند. فرمانده پلیس بدخشان مدعی شد که در عملیات پس‌گیری ولسوالی یمگان دهها شورشی کشته و زخمی شده‌اند. ذبیح الله‌مجاهد، یکی از سخنگویان گروه طالبان تایید کرده که بخاطرجلوگیری ازتلفات نیروهای وابسته به طالبان، آنان از مرکز ولسوالی یمگان 'عقب نشينی تاکتیکی' کرده و در اطراف این ولسوالی مستقر شده‌اند و تلفات نیروهای گروه طالبان را نیز رد کرده‌است. در زمان سقوط این ولسوالی بدست گروه طالبان، شاه‌ولی‌الله ادیب سرپرست ولایت بدخشان گفته بود که شورشیان وابسته به گروه طالبان از یک هفته پیش این ولسوالی را تحت حملات شدیدی قرار داده بودند. سرپرست ولایت بدخشان گفته بود که گروه طالبان در این حمله، تحت فرماندهی شهروندان خارجی حمله کردند و شمار کل مهاجمان به بیش از دوصد نفر می‌رسید. ولایت بدخشان موقعیت استراتژیک دارد و آگاهان به این باورند که شورشیان در تلاش برای گسترش نفوذ خود در این ولایت هستند تا بتوانند به آسیای میانه نزدیک‌تر شوند. آرامگاه ناصر خسرو نیز در ولسوالی یمگان دارد.


یک هیات هشت نفری، تلاش دارد تا جنرال دوستم معاون اول رییس جمهوری و عطا محمد نور سرپرست ولایت بلخ را برای تامین امنیت ولایت های شمالی کشور، بهم نزدیک سازد. براساس اعلامیه ای که دفتر رسانه ای معاونیت اول ریاست جمهوری به نشر رسانیده، آقای دوستم شب گذشته، با شماری از بزرگان و متنفذین ولایت شمالی فاریاب در کابل ملاقات کرده است. شماری از قوماندانان جمعیت و جنبش از عطا محمد نور و جنرال دوستم خواستند تا اختلافات شان را کنار گذاشته و از تمامی نیرو و توان شان برای حفظ امنیت شمال کشور به خصوص ولایت فاریاب، کار گیرند. در این دیدار شماری از فرماندهان مربوط به حزب جمعیت و جنبش که هفته گذشته با عطا محمد نور نیز دیدار کرده بودند حضور داشته اند. مولوی جمالی، حکیم تورک اوغلی، جنرال غلام فاروق، سه نماینده حزب جمعیت اسلامی و رحمت الله ترکستانی، احسان الله قوانچ و هاشم بای، سه نماینده حزب جنبش ملی هستند که تلاش دارند دو رهبر مطرح شمال افغانستان را با هم نزدیک سازند. فتح الله قیصاری و هاشم اورتاق دو نماینده پارلمان از ولایت فاریاب نیز نقش میانجی گری در این مذاکرات را داشته اند. دردیدار شب گذشته، آقای دوستم،از توافقات حاصل شده میان جمعیت و جنبش در شمال کشور برای دفاع در برابر شورشیان مسلح، ابراز خوشبینی کرد. او تاکید کرده که مخالف ملیشه سازی است و تلاش دارد تا حکومتی نیرومند در کشور شکل گیرد. او از نقش بزرگ مردم افغانستان برای تشکیل نظام کنونی به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کرده و گفته است که نسبت به اعتماد مردم افغانستان احساس مسوولیت می کند. مولوی جمالی، حکیم تورک اوغلی، جنرال غلام فاروق، سه نماینده حزب جمعیت اسلامی و رحمت الله ترکستانی، احسان الله قوانچ و هاشم بای، سه نماینده حزب جنبش ملی هستند که تلاش دارند دو رهبر مطرح شمال افغانستان را با هم نزدیک سازند.


Saturday, June 20, 2015

براثر انفجار ماین کنار جاده ای، دست کم چهارده عضو یک خانواده کشته شده اند. بیشتر قربانیان زنان و کودکان هستند که موتر حامل آنها با ماین کنار جاده برخورد کرد. آقای رسولیار می گوید که حادثه حوالی ساعت شش پس از چاشت امروز در منطقه موسوم به "رش بازار" از مربوطات ولسوالی مارجه رخ داده است و در این رویداد، پنج نفر دیگر نیز زخمی شده اند. تا هنوز فرد یا گروهی مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته اما در این گونه رویدادها انگشت اشاره به طرف گروه طالبان است. حدود چهار ماه پیش، عملیات نظامی نسبتا گسترده ای در منطقه سیستانی ولسوالی مارجه جاییکه امروز این ماین انفجار کرد، راه اندازی شده بود. مقامات محلی اعلام کرده بودند که تمامی شورشیان از منطقه بیرون رانده شده اند، اما در انزمان هشدار داده شد که شورشیان برخی از مناطق را ماین گذاری کرده اند. براثر درگیری میان نیروهای دولتی و طالبان در منطقه سیستانی، ده ها خانواده از ترس جنگ، خانه های شان را ترک کرده و به مناطق نسبتا امن آوارده شده اند. قربانیان انفجار امروز قصد داشتند که به خانه شان باز گردند که قبل از رسیدن به خانه موتر حامل شان با ماین برخورد کرد. شاهدان عینی اما در منطقه گفته اند که تعداد قربانیان بیشتر از رقمی است که مقامات محلی اعلام کردند. که 21 تن از خویشاوندان خود را در این انفجار از دست داده است. این انفجار در حالی رخ می دهد که سازمان های مدافع حقوق بشر بارها از جوانب درگیر در جنگ افغانستان به ویژه طالبان خواسته اند که از کارگذاری ماین ها در کنار جاده و مناطق مسکونی خود داری کنند.


ولسوالی چاردره ولایت قندوز، شام امروز، شنبه درپی نبردهای سنگین میان نیروهای امنیتی وشورشیان، به دست مخالفان مسلح افتاد. سمونوال غلام محی الدین، قوماندان امنیه چهار دره با تایید سقوط مرکز ولسوالی به دست مخالفان، گفت که تلاش های نیروهای امنیتی برای حفظ این ولسوالی بی نتیجه بوده است. به گفته قوماندان امنیه چاردره، نیروهای امنیتی این ولسوالی سالها تلاش کردند تا از سقوط این ولسوالی به دست طالبان جلوگیری کنند. ولسوالی چهار دره در 10 کیلومتری غرب شهر قندوز قرار دارد و به گفته شاهدان عینی، طالبان با تصرف مرکز این ولسوالی، ساختمان های دولتی را به آتش کشیده اند. ولسوالی چهار دره در 10 کیلومتری غرب شهر قندوز قرار دارد و به گفته شاهدان عینی، طالبان با تصرف مرکز این ولسوالی، ساختمان های دولتی را به آتش کشیده اند. ولسوالی چاردره در حالی به دست مخالفان مسلح دولت سقوط کرده که به گفته منابع محلی، شورشیان برای تصرف مرکز ولایت، سخت تلاش می کنند. به گفته این منابع، گروه های مسلح شورشی، با تصرف مرکز ولسوالی چاردره مقدار زیادی اسلحه و مهمات جنگی و ادوات دیگر را نیز به دست آورده اند. ولسوالی چهار دره در 10 کیلومتری غرب شهر قندوز قرار دارد و به گفته شاهدان عینی، طالبان با تصرف مرکز این ولسوالی، ساختمان های دولتی را به آتش کشیده اند. قندوز در شمال شرق کشور، از جمله ولایت هایی است که در چند ماه اخیر شاهد نبردهای سنگین میان شورشیان و نیروهای امنیتی بوده است. گسترش نبردها در قندوز و بدخشان، باعث شد که چندی پیش، شماری از فرماندهان اردو و پولیس ملی به شمول ازمری پیکان، قوماندان عمومی پولیس نظم عامه، ایوب سالنگی معین ارشد امنیتی وزارت داخله و مرادعلی مراد، معاون لوی درستیز قوای مسلح برای رهبری جنگ به این ولایت ها، سفر کنند. این فرماندهان پس از فروکش کردن دامنه نبردها به کابل بازگشتند و برخی منابع گفتند که دولت مرکزی اجازه تصفیه شورشیان را به این افراد نداده است. اتحاد طالبان، القاعده و تحریک اسلامی ازبیکستان در قندوز شماری از خبرنگاران در شمال کشور می گویند که در جنگ برای تصرف قندوز، تنها گروه طالبان شرکت ندارد بلکه جنگجویان القاعده و تحریک اسلامی ازبیکستان نیز در این جنگ شرکت دارند. مختار وفایی خبرنگار آزاد در شمال کشور می گوید که جنگ را در چاردره‌ی کندز، غلام حضرت، سرکرده‌ی گروه القاعده در این ولایت رهبری می‌کند. به گفته او، غلام حضرت، در سال 2004 عضویت اردوی ملی را داشت و پس از فرار از صفوف نیروهای اردو، سرکردگی یک گروه کوچک طالبان را در چاردره به عهده گرفت. غلام‌حضرت پس از چندین سال فعالیت در گروه طالبان، از یک سال بدینسو نیروهای القاعده در قندوز را رهبری می‌کند. میرعلم خان از فرماندهان پیشین جهادی در قندوز است که هم اکنون رهبری در حدود 1500 جنگجوی مسلح را برعهده دارد. میرعلم خان از فرماندهان پیشین جهادی در قندوز است که هم اکنون رهبری در حدود 1500 جنگجوی مسلح را برعهده دارد. با این حال، گروهای مسلح شورشی پس از تصرف ولسوالی چاردره برای تصرف شهر قندوز تلاش می کنندو دامنه جنگ ها به سه کیلومتری شهر قندوز کشانیده شده است. یک عضو ولسی جرگه از ولایت قندوز که خواست نامی از او گرفته نشود به خبرگزاری بخدی گفت که عدم حمایت مقامات مرکزی از نیروهای مردمی در چاردره باعث سقوط این ولسوالی شده است. به گفته او، برخی از قوماندان های محلی از جمله میرعلم خان، پس از سقوط ولسوالی چاردره، رهبری حفاظت از شهر قندوز را برعهده گرفته و نیروهای او به حالت آماده باش در آمده اند. میرعلم خان از فرماندهان پیشین جهادی در قندوز است که هم اکنون رهبری در حدود 1500 جنگجوی مسلح را برعهده دارد.


Friday, June 19, 2015

پزشکان در بیمارستان شاه امان‌الله خان غازی در یک اقدام بی‌سابقۀ دیگر در افغانستان یک عملیات خارق‌العاده را انجام دادند. متخصصین و پزشکان بیمارستان شاه امان‌الله خان برای دومین بار یک جراحی اعصاب را که در کشور بی‌پیشینه‌است، انجام داده‌اند. گفته می‌شود این عملیات یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌ها است و بالای یک بیمار به نام محمد رضا صورت گرفته‌است. محمد رضا به مرض تومور مخیخ یا دماغ اصغر گرفتار بوده و پزشکان موفقانه این تومور را از سرش بیرون کشده‌اند. این بیمار مدت زیادی از کاهش روحیه، عدم حفظ توازن بدن، سردردی، گنگسیت، دل‌بدی و استفراغ رنج می‌برده و پس از جراحی به وضعیت عادی‌اش برگشته‌است. اتفاق این روی‌دادهای به‌داشتی در کشور می‌تواند نوید خوبی برای شهروندان در خصوص مساعدشدن زمینۀ درمان بیماری‌هایی که امکان عملیات و تداوی آن در داخل نیست، باشد. طی یک سال اخیر عملیات‌های جراحی پیش‌رفته‌یی در کشور انجام شده و پیش از این نیز عملیات این‌چنینی در بیمارستان شاه امان‌الله غاز صورت گرفته بود. هم‌چنان سال گذشته پزشکان در بیمارستان وزیر اکبرخان در کابل موفق شده بودند عملیات جراحی موثری را بالای یک سرباز ارتش ملی که نیم سرش را از دست داده بود انجام دهند. در حال حاضر بیش‌تر شهروندان افغانستان به دلیل نبود امکانات، متخصصین پزشکی و تداوی درست برای درمان به بیرون از کشور، به ویژه به هند و پاکستان می‌روند.


Monday, June 15, 2015

هیاتی به نمایندگی از دولت افغانستان، روز دوشنبه ۲۵ جوزا/خرداد برای بحث در مورد صلح افغانستان به اسلو سفر کرده است. ریاست این هیات را محمد محقق، معاون دوم رئیس اجرایی حکومت افغانستان بر عهده دارد. سفر این هیات، بر اساس یک دعوت رسمی برای شرکت در 'مجمع اسلو' که فردا برگزار خواهد شد، صورت می‌گیرد. آقای مستغنی می‌گوید که صلح در نقاط مختلف جهان موضوع نشست سالانه مجمع اسلو است و قرار است در نشست امسال این مجمع، در مورد صلح افغانستان نیز صحبت شود. سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفت که بر اساس اطلاعات آنها، ممکن است نمایندگان گروه طالبان نیز در این نشست حضور داشته باشند. او افزود که در صورت حضور این نمایندگان، احتمال دارد که نمایندگان دولت افغانستان رو در رو با آنها گفت‌وگو کنند. گروه طالبان تاکنون در مورد حضور در این نشست چیزی نگفته است. وزارت خارجه نروژ هم گفته که اطلاعاتی مانند لیست افراد شرکت‌کننده و موضوعاتی که قرار است در این مجمع روی آن بحث شود، محرمانه است. مجمع اسلو، همه ساله، با همکاری مشترک وزارت خارجه نروژ و مرکز گفت‌وگوهای بشری برگزار می‌شود. این مجمع به منازعات و درگیری‌ها در سطح جهان می‌پردازد و برای پایان دادن به این منازعات، راه حل‌هایی را پیشنهاد می‌کند. در این اواخر دو نشست دیگر در نروژ و دبی، با حضور شماری از فعالان مدنی، نمایندگان پارلمان و زنان افغان و نمایندگان طالبان برگزار شد. اما دولت افغانستان گفته بود که این نشست‌ها غیررسمی است و افرادی که برای گفت‌وگو با طالبان رفته‌اند، از دولت افغانستان نمایندگی نمی‌کنند.


Sunday, June 14, 2015

ظاهرات مردم هرات بخاطر کشتار غیر نظامیان ! که دست کم چهار نفر، بر اثر اصابت راکت نیروهای اردوی ملی به یک مسجد کشته شده اند. آنها اجساد این چهار قربانی را با خود به محل تظاهرات آورده بودند و خوستار شناسایی و به محاکمه کشاندن عاملان این رویداد شده اند. مقام های محلی در ولایت هرات تایید کردند که در نتیجه درگیری بین نیروهای امنیتی و طالبان در ولسوالی شیدند، پنج غیرنظامی کشته شده اند. درگیری روز گذشته در منطقه زاول، ولسوالی شیندند، رخ داده که بیش از ده نفر دیگر نیز زخمی شده اند.. معترضان هشدار دادند، در صورت که این بار به خواسته های آنها توجه نشود و عاملان کشتار چهار غیرنظامی شناسایی و به پنجه قانون سپرده نشود، انها شاهراه هرات – قندهار را به روی ترافیک مسدود خواهند کرد. اخیرا، محمد اشرف غنی، رییس جمهور در سفر به ولایت هرات، قول داد که مشکلات امنیتی ولسوالی شیندند برطرف و وضعیت در این ولسوالی بهبود خواهد یافت. واکنش مقامات محلی هرات اصیل الدین جامی، معاون والی هرات، امروز به تظاهرکنندگان گفت که در مورد کشته شدن این چهار غیرنظامیان در شیندند، تحقیقات آغاز خواهد شد. طالبان در بخش های ولسوالی شیندند، حضور گسترده دارند، بارها مقامات محلی این ولسوالی از سوی این افراد کشته شده اند. مقامات محلی می گویند که طالبان توانایی جنگ رو در رو را از دست دادند و از مناطق مسکونی و کارگذاری ماین های کنار جاده، تلاش می کنند، نیروهای امنیتی افغان را هدف قرار دهند.


درگیری شدید بین طالبان وداعش درننگرهار ! درگیری میان گروه طالبان و گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در بعضی از ولسوالی‌های ولایت ننگرهار صدها خانواده از نقاط مختلف به مرکز این ولایت پناه آورده‌اند. درگیری میان این دو گروه در جریان یک ماه گذشته تلفات سنگینی را به هر دو طرف وارد کرده است. بیجاشدگان وضعیت موجود در بعضی از نقاط این ولایت را یک "انقلاب نو" توصیف کرده‌اند. مقام‌های دولتی می‌گویند درگیری‌ها میان این دو گروه در بعضی مناطق ولایت ننگرهار هنوز هم ادامه دارد. اما آمار دقیقی از شمار بیجا‌شدگان در دست ندارد. که بیجا‌شدگان به کمک‌های اولیه نیاز دارند ولی تا به حال هیچ نهادی به کمک آنها نیامده‌ است.


Saturday, June 13, 2015

پنتاگون کوچک'، ساختمان جدید وزارت دفاع افغانستان تا یک ماه دیگر افتتاح می‌شود ! وزارت دفاع افغانستان صاحب ساختمان جدیدی به اسم "پنتاگون کوچک" می‌شود. به گزارش آسوشیتدپرس قرار است این ساختمان مرمرین سفید تا یک ماه دیگر افتتاح شود. مراحل ساخت و ساز وزارت دفاع نزدیک به یک دهه طول کشیده است. مقام‌های آمریکایی به آسوشیتدپرس گفته‌اند که ساختمان جدید با طرح شبیه ساختمان وزارت دفاع آمریکا، با هزینه ۱۶۰ میلیون دلار ساخته شده است. به گفته این مقام‌ها ساختمان جدید، به سهولت و انسجام کارهای وزارت دفاع کمک خواهد کرد. این ساختمان پنج طبقه‌ با گنبد ۳۴ متری قرار است ۲۵۰۰ کارمند را در خود جای دهد. ساختمان جدید وزارت دفاع شامل سربازخانه، پادگان‌های اضافی، سیستم فاضلاب و دستگاه تولید نیرو است. غذاخوری و تالار کنفرانس این ساختمان به ترتیب گنجایش ۱۰۰۰ و بیش از ۹۰۰ نفر را دارد. به گفته آسوشیتدپرس در این ساختمان جدید باشگاه ورزشی، مرکز بهداشت و اتاق‌هایی برای برگزاری دادگاه‌نظامی هم تعبیه شده است. هزینه مبلمان و سیستم فناوری این ساختمان بیشتر از ۴۵ میلیون دلار برآورد شده است. ژنرال تاد سامونایت، مسئول انتقال مسئولیت‌های امنیتی می‌گوید: "این یک آغاز جدید برای وزارت دفاع افغانستان است..


در یک هفته گذشته، سه مورد رویداد مسمومیت "مشکوک" دختران دانش آموز در ولایت بامیان مخابره شد که هنوز نوع بیماری که دانش آموزان گرفتار آن شدند، شناسایی و تشخیص داده نشده است. صبح امروز، حدود نود دانش آموز دختر در ولایت هرات مسموم شدند و دست کم 37 دانش آموز دختر دیگر نیز در ولسوالی شکی ولایت بدخشان به دلیل آنچه مسمومیت خوانده شده، به کلیینک این ولسوالی منتقل شده اند. وزارت معارف اما اعلام کرده است که در هرات 70 دانش آموز و در بدخشان نیز 16 دانش آموز دختر مسموم شده اند. این وزارت گفته است که چهار معلم نیز در بدخشان مشمول مسموم شدگان هستند. سيد شمس الله شمس، رييس معارف بدخشان می گوید که وضع صحی شماری از دانش آموزان خوب نیست و به گفته او، انها از مرکز ولایت درخواست کرده که این دانش آموزان توسط هلیکوپتر برای درمان به شهر فیض آباد منتقل شوند


Thursday, June 11, 2015

قاضی دادگاهی در ولسوالی "گیزاب" ولایت ارزگان در جنوب افغانستان، یک جوان را به جرم "ارتکاب زنا" با دختر کاکایش (دختر عمو)، در ملاء عام شلاق زد. عمرشاه که به گفته قاضی دادگاه، خودش حاضر شده بود تا "حکم شریعت" بر او اجرا شود، به تحمل صد ضربه شلاق محکوم شده بود. قاضی عبدالرزاق، رئیس دادگاه گیزاب در هنگام اجرای این حکم گفت که حکم مشابهی در مورد دختر کاکای این مرد که از او باردار است نیز اجرا خواهد شد. او گفت که این حکم "بر اساس فقه حنفی"، دو الی دو سال و نیم پس از تولد کودک این زن به اجرا گذاشته خواهد شد. پس از تمام شدن صد ضربه شلاق، عمرشاه گفت از اینکه "حکم شریعت" در مورد او اجرا شده، خوشحال است. او گفت که قصد دارد با این دختر ازدواج کند. اجرای حکم شلاق پیش از این، بیشتر در مناطقی از افغانستان گزارش شده است که در کنترل گروه‌های مخالف دولت این کشور قرار دارد.


ده ها تن از باشندگان بامیان، امروز در مرکز این ولایت تظاهرات کردند و خواهان تطبیق حکم رییس جمهوری در مورد انتصاب محمد طاهر زهیر به سمت والی این ولایت شدند. تظاهرکنندگان که شعارهای به حمایت آقای زهیر حمل می کردند، از بازار بامیان تا چوک الیکین راهپیمایی کردند. انتصاب آقای زهیر به سمت والی جدید بامیان با واکنش های متقاوتی همراه بوده است، برخی ها با این حکم رییس جمهوری مخالفت کردند و شماری هم خواهان تطبیق این حکم هستند. حداقل از سه روز بدین سو، چهار تن از نمایندگان مردم بامیان در مجلس نمایندگان محمد اکبری، سید فکور بهشتی، عبالرحمان شهیدانی و صفورا ایلخانی در برابر ساختمان ولایت بامیان خیمه تحصن برافراشته و با انتصاب آقای زهیر مخالفت کردند. آنها می گویند که محمد طاهر زهیر، فرد مناسب برای رهبری بامیان نیست و رییس جمهوری باید شخصی دیگری را به این سمت انتصاب کند. معترضان می گویند که در این مورد با رییس جمهوری و رییس اجرایی صحبت کرده اند، اما هنوز معلوم نیست که آیا حکم اداره مستقل ارگان های محلی در مورد زهیر تغییر کرده یا نه. نمایندگان مردم بامیان در مجلس هشدار دادند تا زمان که خواست های شان برآورده نشود، به اعتراض شان ادامه خواهند داد. محمد طاهر زهیر، از افراد نزدیک به محمد کریم خلیلی، معاون حامد کرزی رییس جمهوری پیشین و رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان است. آقای زهیر در انتخابات جنجالی 1393 از محمد اشرف غنی حمایت کرد و یکی از سخنگویان تیم تحول و تداوم به رهبری آقای غنی بود.


Tuesday, June 9, 2015

عبدالرحمان محمودی، معاون والی جوزجان گفت که عصر روز گذشته بر اثر بارندگی شدید، در ولسوالی درزاب سیل جاری شد و به هفت روستا آسیب رساند. او می‌گوید که در نتیجه جاری شدن سیل، دست‌کم شش نفر جان خود را از دست داده‌اند. به گفته او، این افراد سوار خودرو و در مسیر ولسوالی در حرکت بودند و سیل خودرو حامل آنها را واژگون کرد. آقای محمودی می‌گوید که جسد سه نفر از قربانیان پیدا شده اما جسد سه نفر دیگر هنوز ناپدید است. معاون والی جوزجان می‌گوید که اهالی محل با آغاز بارندگی شدید خانه های شان را ترک کرده بودند اگر نه تلفات این سیل بیشتر می‌بود. به گفته او اکنون اهالی روستاهای آسیب دیده در روستاهای همجوار جابجا شده‌اند. مقامات ولایت جوزجان برای بررسی دقیق خسارات و آغاز روند کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان، هیاتی را به محل رویداد فرستاده‌اند. گفته می‌شود که سیل به خانه‌های مسکونی، زمین‌های زراعتی و حیوانات روستاییان آسیب رسانده است. بارندگی‌های شدید در فصل بهار در شماری از ولایات افغانستان معمولا سبب جاری شدن سیل می‌شود که تلفات و آسیب‌هایی را به دنبال دارد.


چهارتن اعضای یک خانه‌واده هستند در ولایت غزنی از سوی افراد مسلح ناشناس به گروگان گرفته شده‌اند. که این افراد شامل دو زن و یک کودک می‌باشند که در منطقۀ رسنۀ ولسوالی ناآرام گیلان و در نزدیکی ولسوالی جاغوری ربوده شده‌اند. این روی‌داد ظهر روز گذشته صورت گرفته و تا کنون انگیزۀ ربوده‌شدن این اعضای خانواده مشخص نیست. افرادی که در پشت این قضیه دست دارند نیز تا کنون مشخص نیستند و ربوده‌شده‌گان به بخش‌های نامعلومی برده شده‌اند. گفته می‌شود نیروهای امنیتی و بزرگان قومی غزنی به خاطر رهایی این گروگانان دست به کار شده‌اند ولی طالبان دست‌داشتن در این قضیه را رد کرده‌اند. اما منطقه‌یی که این افراد به گروگان گرفته شده‌اند زیر تسلط طالبان است. ولایت غزنی یکی از ولایت‌های ناامن در جنوب‌شرق افغانسستان است که پیش از این در هم‌سایه‌گی آن ولایت زابل، ۳۱تن از مسافران گروگان گرفته شده بودند و ۱۹ نفرشان پس از چندین ماه در غزنی معامله شدند.


Monday, June 8, 2015

مسولان رادیو دنیای نوین از رسانه های محلی در ولایت پروان در شمال کشور می گویند که مردان مسلح ناشناس با بمب دستی به دفتر این رادیو در شهر چاریکار حمله کرده اند. مسرور لطفی، معاون رادیو دنیای نوین می گوید، در این حمله که شب شبنه گذشته رخ داد، به کارمندان این رادیو آسیب نرسیده اما او گفت که انفجار این بمب دستی منجر به آتش سوزی شده است. آقای لطفی افزود که آتش سوزی از سوی کارمندان رادیو خاموش شده است. تا هنوز فرد یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. پس از این حمله، ماموران پولیس به ساحه رسیده و با بررسی محل رویداد بقایای مواد انفجاری را همراه با یک تلفن و سیمکارت با خود برده اند. گفته می شود تا اکنون کسی در پیوند با این رویداد بازداشت نشده است. اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان این حمله را محکوم کرده و از مقامات محلی در پروان خواسته، که عاملان ان را دستگیر کنند. این اتحادیه با انتشار اعلامیه ای گفته با مسؤولان امنیتی ولایت پروان تماس گرفته شده، تا عاملان قضیه شناسایی و مورد پیگرد قانونی قرار گیرند. رادیو دنیای نوین در سال 1393 در شهر چاریکار به فعالیت آغاز کرد این رادیو برنامه های مختلف خبری، سیاسی، فرهنگی، دینی، حقوق بشری و تفریحی نشر می کند. پروان از ولایات آرام کشور است اما اخیرا برخی ولایات شمالی شاهد ناآرامی های فزاینده ای بوده است. خشونت در سال های اخیر علیه خبرنگاران و فعالان رسانه یی در کشور به شکل بی سابقه ای افزایش یافته است. فعالان حقوق خبرنگاران می گویند که عدم مجازات عاملان حمله به خبرنگاران و پیگیری این رویدادها از سوی دولت، به مخالفان آزادی بیان جسارت و جراات بیشتر داده است.


شماری از فعالان مدافع حقوق زن در افغانستان از مجلس نمایندگان این کشور خواستند که قانون منع خشونت علیه زنان افغانستان را تصویب کند. فرمان تقنینی حامد کرزی، رئیس جمهوری سابق افغانستان، در مورد منع خشونت علیه زنان که از شش سال پیش در حال اجرا بوده است، سال ۱۳۹۲ برای حل نقاط اختلافی و تصویب در جلسه عمومی مجلس نمایندگان به بحث گذاشته شد اما به دلیل اختلاف نظرها، به تصویب نرسید. دلیل تصویب نشدن این طرح، بروز اختلاف نظر میان نمایندگان درباره بعضی از ماده‌های آن بود. شماری از نمایندگان مجلس تعدادی از این مواد را مخالف احکام شریعت اسلام دانسته و از تصویب آن جلوگیری کردند. اکنون مدافعان حقوق زن در افغانستان مدعی هستند که عدم تصویب این قانون توسط مجلس نمایندگان سبب شده تا محاکم افغانستان هنگام صدور کیفر با مشکلاتی مواجه شوند. خانم عالمه، مسئول نهاد سیاسی مشارکت زنان افغانستان، امروز در یک نشست خبری از نمایندگان پارلمان خواست تا ختم دوره کاری مجلس کنونی افغانستان این قانون را تصویب کنند. بر اساس قانون اساسی افغانستان، امسال آخرین سال کاری مجلس نمایندگان این کشور است. به گفته خانم عالمه تصویب این قانون می‌تواند باعث کاهش چالش‌های فراروی زنان افغان شود و زنان خواستار این هستند که علاوه بر تصویب، باید در زمینه تطبیق آن نیز توجه شود. خانم ذکیه سنگین، نماینده ولایت پروان در مجلس نمایندگان افغانستان می‌گوید که فرهنگ مرد سالار در جامعه و مجلس افغانستان، وجود ماده‌های جنجال برانگیز در پیش‌نویس قانون منع خشونت علیه زنان، عامل اصلی در عدم تصویب این قانون بوده است. او افزوده که بحث‌های زیاد روی این قانون درسال‌های گذشته صورت گرفته و به نظر او اگر سلیقه‌های شخصی اعمال نشود این قانون تصویب خواهد شد. موارد اختلاف مجلس با طرح قانون منع خشونت علیه زن تعیین سن ازدواج: در ماده ۳۷ طرح قانون منع خشونت علیه زن، عقد قبل از تکمیل سن قانونی جرم دانسته شده اما برخی از اعضای مجلس گفته‌اند که نیازی نیست برای ازدواج دختران سن مشخصی پیش‌بینی شود. اجازه والدین: در ماده ۲۷ این قانون آمده است که هر گاه شخصی مانع ازدواج زن گردد یا حق انتخاب زوج را از وی سلب کند، به حبس کوتاه‌مدت محکوم می‌شود. تعدادی از نمایندگان اما گفته‌اند که نیاز به حبس ولی نیست و نکاح دختر توسط قاضی حل شود. تعدد زوجات: در ماده ۳۷ آمده است که هرگاه یک مرد بدون رعایت مواد قانون مدنی با بیش از یک زن ازدواج کند به حبس بیشتر از سه ماه محکوم می‌شود اما تعدادی از اعضای مجلس گفته‌اند که این ماده خلاف شریعت است. خانه‌های امن: در ماده ششم آمده است در صورتی که زنان مورد خشونت قرار می‌گیرند، می‌توانند به "مراکز حمایتی یا خانه‌های امن" دسترسی داشته باشند، اما برخی از نمایندگان خانه‌های امن را عامل ترویج فساد دانسته‌اند. تجاوز جنسی: ماده هفدهم در مورد تجاوز جنسی می‌گوید که "ارتکاب فعل زنا یا لواط با زن بالغ توام با اجبار و اکراه یا ارتکاب آن با زن نابالغ و یا تجاوز به عفت و ناموس زن، تجاوز جنسی است" ولی تعدادی از نمایندگان مجلس گفته‌اند که تجاوز جنسی در صورت اجبار و یا رضایت زن، زنا است و خشونت علیه زن محسوب می‌شود. لت و کوب (ضرب و شتم): در ماده ۲۳ آمده که "شخصی که زن را مورد لت و کوب قرار دهد اما منجر به جراحت یا معلولیت او نشود نظر به وضعیت، به حبس کوتاه‌مدت حداکثر سه ماه محکوم می‌شود" اما شماری از اعضای مجلس گفته‌اند که تنها در مواردی که لت و کوب منجر به جراحت زن شود باید عامل خشونت محکوم به حبس شود.


Sunday, June 7, 2015

موتر حامل شرکت کنندگان یک مراسم عروسی در ولایت غزنی با ماین کنار جاده برخورد کرده که در نتیجه 9 تن کشته و دست کم بیست نفر دیگر زخمی شده اند. که قربانیان شامل زنان، کودکان و مردانی هستند که از یک مراسم عروسی به طرف خانه باز می گشتند. این رویداد پس از چاشت روز گذشته در منطقه موسوم به نوغی در حومه شهر غزنی منطقه حایل به شهر و قره باغی رخ داده است. آقای احمدی گفت که پنج تن در دم کشته شدند و چهار تن دیگر براثر جراحات شدید در بیمارستان جان خود را از دست دادند. وضعیت صحی برخی از زخمی ها وخیم خوانده شده و به گفته احمدی انها برای تداوی به کابل منتقل شده اند. گروه طالبان با انتشار اعلامیه ای هر گونه دست داشتن در این رویداد را رد کرده است اما معاون والی غزنی می گوید که این ماین از سوی طالبان در محل کارگذاری شده بود، به گفته احمدی در این منطقه طالبان گشت و گذار دارند و برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی همواره جاده نوغی را ماین گذاری می کنند. او می گوید که طالبان با این کار شان، شادی مردم را به غم تبدیل کرده است. در اعلامیه طالبان آمده که نیروهای دولتی منطقه نوغی را هدف حملات راکتی قرار دادند که چهار راکت به مراسم عروسی اصابت کرده است. در همین حال، یک باشنده محل به خبرگزاری بخدی گفت که تعداد کشته شدگان، بیشتر از رقمی است که مقامات اعلام کردند. او می گوید که شدت انفجار بیش از حد قوی بود و اجساد زیادی را در محل رویداد دیده است، به گفته این باشنده محل نوع موتر که با ماین برخورد کرده فلانکوچ بود و از تمامی سرنشین این موتر فقط دو سه نفر زنده مانده اند. ماین های کارگذاری شده در کنار جاده همواره از غیرنظامیان در افغانستان قربانی می گیرند، مسوول کارگذاری این ماین ها طالبان خوانده شده اند. حدود دو ماه پیش نیز براثر انفجار ماین کنار جاده در ولسوالی قره باغ غزنی، دست کم دوازده نفر که قصد شرکت در یک مراسم عروسی را داشتند، کشته شدند. محمد علی احمدی، به خبرگزاری بخدی گفته بود، موتر نوع تونس که از ولسوالی قره‌باغ به سمت ولسوالی سراب این ولایت در حرکت بود در منطقه ده ملا در ولسوالی خوگیانی با ماین کنار جاده‌ای برخورد کرد که در این رویداد، زنان و کودکان کشته شدند. منطقه ده ملا تحت کنترول شورشیان قرار دارد.


Thursday, June 4, 2015

یک نظرسنجی تازه نشان میدهد که افغانستان از نظر تطبیق نکردن قانون کشور دوم در جهان است. موسسه بین المللی موسوم به پروژه عدالت جهانی در تازه ترین گزارش اش گفته که در فهرست این نهاد، فقط یک کشور دیگر در تطبیق نکردن قانون پس از افغانستان قرار دارد که وینزویلاست. دنمارک در این فهرست در جایگاه نخست قرار دارد و سپس چندین کشور اروپایی دیگر دیده میشوند. افغانستان درفهرست یک صد و دو کشوری پروژه عدالت جهانی مقام یک صد و یکم را گرفته است. در این فهرست که روز چهارشنبه نشر شد، افغانستان از نظر مبارزه با فساد، امنیت، حقوق بنیادی شهروندان، محدودیت های وضع شده از سوی حکومت، عدالت اجتماعی و نظم عمومی حتی هیچ امتیاز مثبت ندارد. بهتر از افغانستان زیمبابوی و کمبودیا دانسته شده اند و تنها وینزویلا پس از افغانستان در این فهرست قرار دارد. پاکستان که کشور نود و هشتم در این جدول است، تنها در محدودیت های وضع شده از سوی حکومت، یک امتیاز مثبت گرفته است. کشور اول در گزارش تازه پروژه عدالت جهانی، دنمارک است. پس از آن، سه کشور دیگر حوزه سکندیناوی هر یک ناروی، سویدن و فنلند استند. داکتر عیسی ستانکزی که در برخی سروی ها در کشور های خارجی شرکت دارد، در حال حاضر در ناروی زنده گی میکند. وی انجام نظرسنجی ها را در افغانستان خیلی هم دقیق و حسابی نمیداند: " نمیتوان صد در صد روی سروی حساب کرد. به نظر من اگر همین سروی با همین شرایط از طرف غربی ها با کارمندان محلی غربی یا اروپایی، در کشوری که ثباتش بیشتر بود انجام میشد، دقت شان بیشتر میبود و میشد روی آن حساب کرد. " در نظر سنجی انجام شده توسط پروژه عدالت جهانی، نخستین کشور اسلامی که از نظر تطبیق قانون در جایگاه خوبی قرار دارد، امارات متحده عربی است که مقام بیست و هفتم را گرفته است. اما افغانستان، از لحاظ محدودیت های وضع شده حکومت در جایگاه هشتاد و دوم قرار دارد. در فساد اداری یک صد و دوم یعنی آخرین کشور دانسته شده است. از نظر داشتن یک حکومت باز، هشتاد و نهم است. از لحاظ دادن حقوق بنیادی به شهروندان در مقام نود و پنجم جای گرفته و به این ترتیب، از لحاظ امنیتی در این جدول صدم است. پاکستان و نایجیریا در گزارش پروژه عدالت جهانی نا امن تر از افغانستان دانسته شده اند. گزارشی از بسیاری کشور های آسیای میانه، افریقایی و شرق میانه در این فهرست دیده نمیشود زیرا جمع آوری ارقام و اطلاعات از اینکشور ها دشوار دانسته شده است. از نظر تنظیم مقررات، افغانستان در این لست در جایگاه نود و هفتم قرار دارد. در عدالت اجتماعی، مقام افغانستان یک صد و یکم و در عدالت قضایی، صدم دانسته شده است. از همه این ها مجموعه و حد اوسط گرفته شده نشان میدهد که در مجموع افغانستان از لحاظ تطبیق قانون از پائین دوم است یعنی در میان یک صد و دو کشور، مقام یک صد و یکم را دارد. موسسه پروژه عدالت اجتماعی با پرسش و نظرسنجی رو در رو با یک هزار تن در کابل، هرات و قندهار این گزارش را در جریان سال 2014 فراهم کرده و آنرا چهارشنبه نشر کرد. یگانه موردی که در این گزارش روی آن بحث نشده، مواد مخدر افغانستان است اما نهاد های مختلف میگویند که تا هنوز نود در صد کوکنار جهان در افغانستان کشت میشود.


ده‌ها مکتب/مدرسه در ۱۹ ولایت افغانستان با آغاز تحصن آموزگاران افغان بسته شده است. آموزگاران تحصن کننده، شاکی اند که مقامات دولتی به وعده‌های شان عمل نکرده‌اند و آنها مجبور به تحصن شده اند. آموزگاران خواهان افزایش حقوق ماهانه شان، زمین برای ساختن خانه، لغو قانون منع ترفیع شغلی شان و کم کردن ساعات درسی شان هستند. آموزگاران در افغانستان از محروم ترین کارمندان دولت هستند که حقوق ماهانه شان بین صد تا دویست دلار است. محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در آغازین روزهای کاری‌اش به آموزگاران وعده سپرد که وضعیت زندگی آنها را تغییر خواهد داد و به مشکلات شان رسیدگی خواهد کرد. یکی از آموزگاران تحصن کننده در لیسه حبیبیه کابل می‌گوید: "حقوقم تنها ده هزار افغانی است و این تنها مخارج زندگی‌ام برای ده روز می‌شود." شماری از فعالان مدنی و نمایندگان پارلمان هم با معلمان هم صدا شده اند. رمضان بشردوست، نماینده مجلس افغانستان می‌گوید: "دولت برای ع و غ (اشاره به رئیس جمهوری و رئیس اجرایی افغانستان) و معاونان و مشاوران شان حقوق‌های بلند دلاری دارد اما برای معلمین ندارد؟" تحصن کنندگان می‌گویند وزارت معارف تاکنون در پاسخ به خواست‌های آنها سکوت کرده است. کبیر حقمل، سخنگوی وزارت معارف/آموزش و پرورش افغانستان می‌گوید آنها آنچه در توان و صلاحیت شان باشد، برای حل مشکلات آموزگاران انجام می‌دهند. شمار معلمان در افغانستان به بیش از ۲۱۷ هزار نفر می‌رسد. دولت افغانستان ۱۱ درصد از بودجه خود را به آموزش و پرورش اختصاص داده و وزارت معارف می‌گوید با همین بودجه طرح منسجمی برای تغییر زندگی معلمان روی دست دارد.


گزارش شده شبه نظامیانی که خود را با گروه موسوم به 'دولت اسلامی'، معروف به داعش، مرتبط می‌دانند دست کم ۱۰ نفر از اعضای طالبان را سر بریده‌اند. این گزارش ابتدا در نامه خبری ارتش افغانستان به رسانه‌ها فرستاده شد ولی بعدا وزارت دفاع گفت که نامه به اشتباه فرستاده شده و ارتش افغانستان نمی‌تواند سربریده شدن اعضای طالبان را تایید کند. با این حال یک مقام دولت افغانستان که نخواست نامش فاش شود، در گفتگو با بی‌بی‌سی این خبر را تایید کرد. براساس گزارش‌ها این حادثه در ولسوالی آچین ولایت ننگرهار در شرق افغانستان رخ داده است. اخیرا درگیر‌ی‌های شدیدی بین شورشیان در این منطقه که نزدیک مرز پاکستان است گزارش شده است. از سال گذشته که عده‌ای از هواداران داعش در افغانستان اعلام موجودیت کردند احتمال جنگ قدرت میان طالبان و داعش مطرح شده بود. گفته می‌شود اعضای طالبان که از این گروه سرخورده شده‌اند به داعش می‌پیوندند. هفته گذشته ژنرال جان کمپبل، فرمانده نیروهای بین المللی در افغانستان گفت داعش فعالانه سرگرم سربازگیری در این کشور است، اما عملیاتش را شروع نکرده است.


Wednesday, June 3, 2015

در پی یک روی‌داد ترافیکی در ولایت دایکندی، دست کم ۱۸ دانش‌آموز کشته و زخمی شده‌اند. وزارت معارف افغانستان روز پنج‌شنبه( ۱۳ جوزا) با نشر خبرنامه‌یی گفت که این روی‌داد در ولسوالی میرامور ولایت دایکندی رخ داده‌است. این روی‌داد زمانی رخ داده که یک موتر فلانکوچ حامل دانش‌آموزان در مسیر راه ولسوالی میرامور واژگون شده و در پی آن هشت دانش‌آموز کشته و ۱۰تن‌شان زخمی شده‌اند. وزارت معارف می‌گوید که زخمیان این روی‌داد به بیمارستان‌های ولایت دایکندی و غزنی انتقال یافته‌اند. وزارت معارف به ریاست‌های معارف ولایت‌های دایکندی و غزنی دستور داده‌است در به هم‌کاری با مسؤولان به‌داشت این ولایت‌ها، به زخمیان رسیده‌گی نمایند. اگرچه تا کنون دلیل اتفاق این روی‌داد مشخص نیست اما بیش‌تر حادثه‌های ترافیکی ناشی از بی‌احتیاطی راننده‌گان و نبود راه‌های ترانزیتی درست می‌شود.


بر اساس یک گزارش تحقیقی که از سوی انستیتوت مطالعات بین‌المللی دانشگاه براون امریکا تهیه شده، صد هزار نفر در جنگ افغانستان از سال 2001 تا 2014 کشته شده‌اند. بر اساس گزارش تحقیقی که از سوی انستیتوت مطالعات بین‌المللی دانشگاه براون امریکا تهیه شده، ۱۰۰ هزار نفر در جنگ افغانستان از سال ۲۰۰۱ کشته شده‌اند. بر اساس گزارش تحقیقی که از سوی انستیتوت مطالعات بین‌المللی دانشگاه براون امریکا تهیه شده، ۱۰۰ هزار نفر در جنگ افغانستان از سال ۲۰۰۱ کشته شده‌اند. در این گزارش که به "هزینه‌های جنگ" موسوم است، تلفات در جنگ در افغانستان پس از ورود نیروهای بین‌المللی در کشور در سال 2001 میلادی تا 2014 که ماموریت جنگی این نیروها به پایان رسید بررسی شده است . این تحقیق گفته که بیشتر تلفاتی که به غیرنظامیان افغان وارد شده از سال 2007 میلادی به این سو بوده است. در این گزارش، تلفات جنگ در پاکستان نیز بررسی شده است که در مجموع در دو کشور، 149 هزار نفر کشته و 162 هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند. گفته شده که این تلفات شامل غیرنظامیان، نیروهای بین‌المللی، کارمندان امداد رسان، خبرنگاران و شورشیان می‌شود. یافته‌های این گزارش که از سوی رسانه‌های خارجی نشر شده‌، نشان می‌دهد که 26 هزار و 270 غیرنظامی در افغانستان در جنگ مستقیم کشته شده و 29 هزار و 900 نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند. نیتا کراوفورد، گزارشگر این تحقیق می‌گوید که همه ساله تلفات در جنگ در افغانستان رو به افزایش است. او گفته است که افزایش آمار تلفات در افغانستان نشان‌می‌دهد که جنگ در این کشور رو به پایان نبوده بلکه اوضاع بدتر می‌شود. سازمان ملل گفته که رقم تلفات غیرنظامیان نگران کننده است و بیشتر جنگ های زمینی و انفجارها عامل مرگ غیرنظامیان در افغانستان است سازمان ملل گفته که رقم تلفات غیرنظامیان نگران کننده است و بیشتر جنگ های زمینی و انفجارها عامل مرگ غیرنظامیان در افغانستان است عامل بیشتر حملات در افغانستان که منجر به کشته و زخمی شدن افراد می‌شود، گروه طالبان عنوان شده است. پیشتر، دفتر معاونیت سازمان ملل در افغانستان "یوناما" اعلام کرد که رقم تلفات غیرنظامی در افغانستان در سال 2014 نسبت به سال گذشته، 24 درصد افزایش یافته است. این سازمان گفته که رقم تلفات غیرنظامیان نگران کننده است و بیشتر جنگ های زمینی و انفجارها عامل مرگ غیرنظامیان در افغانستان است. در گزارش این سازمان آمده بود که 74 درصد مسوول مرگ این افراد طالبان هستند نیروهای امنیتی افغانستان 8 درصد، و یک درصد هم نیروهای خارجی مقصر شناخته شده اند.


Tuesday, June 2, 2015

دست کم ۳۸تن از دانش‌آموزان و آموزگاران یک مکتب در ولایت سمنگان پس از مسموم‌شدن در بیمارستان بستری گردیدند. این روی‌داد روز گذشته در مکتب ولسوالی خرم‌باغ سمنگان رخ داده و گمانه‌هایی وجود دارد که این دانش‌آموزان توسط گاز ویا آب آلوده مسموم شده‌اند. اما مسؤولان در سمنگان می‌گویند که تا کنون هیچ مدرکی مبنی بر این‌که این افراد توسط آب آلوده ویا گاز مسموم شده باشند، وجود ندارد اما بررسی در این مورد جریان دارد. به گفتۀ مسؤولان در این روی‌داد ۳۴ دانش‌آموز و چهار آموزگار گرفتار مسمومیت شده‌اند. شماری از مسموم‌شده‌گان در درمان‌گاه محلی ولسوالی خرم‌باغ درمان شده‌اند اما ۱۳تن از دانش‌آموزان که وضعیت‌شان وخیم بوده به بیمارستان مرکز ولایت سمنگان انتقال یافته‌اند. گفته می‌شود چندی‌پیش نیز روی‌داد این‌چنینی در مکتب خرم‌باغ در ولایت سمنگان رخ داده‌است. هم‌چنا مسمومیت دانش‌آموزان در مکتب‌های افغانستان طی یک‌سال اخیر تا کنون چندین بار اتفاق افتاده و افزایش این روند می‌تواند تهدید بزرگی در برابر آموزش و پرورش ایجاد نماید.