I Marya Ysofzay an Afghan women and Human Rights Activist living in Sweden wants to remind and inspire and speak up for voiceless people of my country.
Tuesday, May 31, 2016
تعداد بیجا شدگان در سه سال گذشته در افغانستان به ۱.۲ میلیون نفر افزایش یافته است. جنگ های داخلی مردم را واداشته است که خانه و زمین شان را ترک کرده و به مکان های امن پناه ببرند. در این گزارش که امروز( سه شنبه) از سوی مقام های عفو بین الملل طی نشستی در کابل منتشر شد، آمده است که بیجا شدگان داخلی در افغانستان سرپناه مناسب نداشته و به کمبود مواد غدایی و آب آشامیدنی روبرو هستند. همچنان گفته شده که بیجا شدگان به خدمات صحی ابتدایی دسترسی نداشته و کودکان شان از آموزش محروم هستند. سازمان عفو بینالملل یا (امنیستی انترنشنل) میگوید، شمار بیجا شدهها در سه سال گذشته در افغانستان به یک میلیون و دوصد هزار تن رسیده که در مقایسه با سه سال قبل آن، دو برابر شده است. اولوف بلومکویست، تحقیق کنندۀ بخش جنوب آسیا سازمان عفو بینالملل گفت تنها در چند ماه اول سال روان میلادی، بیش از صد هزار نفر مجبور به ترک خانه های شان شده اند. به گفته بلومکویست، اگر این آمار به روز تقسیم شود، نشان می دهد که روزانه در افغانستان هزار نفر مجبور به ترک خانه اش شده است. گزارش سازمان عفو بینالمللی همچنان وضعیت بود و باش در کمپهای داخل افغانستان را نامناسب خوانده و گفته است که با افزایش شمار بیجا شدگان، وضعیت در کمپها نیز به طور روز افزون خراب و خراب تر میشود. این گزارش بر اساس مصاحبه با صد خانواده مهاجر داخلی در کمپهای بیجاشدهگان در شهرهای کابل، هرات و مزارشریف تهیه شده است. در این گزارش آمده است که وعدههای حکومت نیز به مشکلات بیجا شدگان افزوده است. بلوموکویست گفت که، موجودیت فساد اداری در وزارت امور مهاجران جامعه جهانی در ترس انداخته تا این منابع را در اختیار این وزارت قرار دهد. به گفته بلوموکویست، این مردم با یک وضعیت تاسف آور مجبور به ترک خانه شان شده اند و بر آن ها این شرایط تحمیل شده است، زیرا در آنجا هیچ کس نیست تا از آنها حفاظت کند. آقای بلوموکویست از دولت افغانستان و جامه جهانی خواست تا با این بحران مقابله کنند و از افزایش بیجا شدگان داخلی جلوگیری کنند. این در حالی است که بر اساس گزارش سازمان ملل در سال گذشته بیش از ۱۱ هزار و ۲ نفر در افغانستان کشته و زخمی شده اند. حافظ احمد میاخیل، مشاور رسانه ی وزارت مهاجران در واکنش به این گزارش می گوید، تعداد بیجا شدگان در سه سال گذشته به یک میلیون نفر می رسد. به گفته میاخیل تعداد زیاد از این بیجا شدگان بخاطر حوادث طبیعی، مانند سیل و زلزله مجبور به ترک خانه های شان شده اند، نه جنگ های داخلی.
حوالی صبح امروز طالبان مسلح در مسیر راه علی آباد- قندوز ۱۰ مسافر را کشته و ۱۸ مسافر دیگر را به گروگان گرفته اند. هویت افراد ربوده شده مشخص نیست اما در بین آنها زنان و کودکان نیز شامل هستند. هجرت الله اکبری، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت قندوز گفت: صبح امروز (سه شنبه) حوالی ساعت ۳:۳۰ دقیقه بامداد سه عراده موتر نوع ۴۰۴ و سه عراده نوع فلانکوچ زمانی که از شهر قندوز به سمت کابل در حرکت بوده در مسیر راه علی آباد- قندوز از سوی طالبان مسلح توقف داده شدند. که طالبان مسلح ۱۸۵ مسافر را از موترها پایین کرده و در جریان درگیری لفظی ۱۰ مسافر را به ضرب گلوله کشته اند. که ۱۵۰ مسافر پس از بازجویی از سوی طالبان آزاد شدند، اما ۱۸ نفر دیگر را به گروگان گرفته اند. از سویی هم عبدالغیاث جان آغا، قوماندان امنیه ولسوالی علی آباد ولایت قندوز گفت: شورشیان طالب شب گذشته در این ولسوالی ۲۰۰ تن از مسافرین را که از قندوز به طرف کابل روان بودند از ۳ موتر ۴۰۴ و ۳ موتر فلنکوج پایین کردند که از این جمله ۱۵۵ تن آنها را رها کرده و ۴۵ تن دیگر آنان را با خود برده اند. همچنان آقای هجرت الله گفت: هدف طالبان از این کار مشخص نیست اما می توان گفت که به قصد مردم آزاری این کار را انجام داده اند چون برای آنها فرق نمی کند که افراد نظامی باشد یا غیر نظامی. گفته شده که مسافران به مکانی در مربوطات ولسوالی علی آباد انتقال داده شدند که تمامی ساحات تحت تصرف طالبان است. سخنگوی قوماندانی امنیه قندوز گفت که تلاش برای آزادی مسافران ربوده شده آغاز شده است.
Monday, May 30, 2016
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان طی سخنانی پس از افتتاح کار بازسازی قصر دارالامان گفت که امروز ما شاهد برگشت به گذشته و شروع تهدابگذاری آینده هستیم. او قصر دارالامان را قصۀ ناتمام تاریخ خوانده گفت، دیدگاهی که در آن وقت به میان آمد قطع شد و متاسفانه ما باربار نتوانستیم ثبات و دیدگاه لازمه را برای ایجاد شهرهای قابل زندهگی ایجاد نماییم. آقای غنی گفت از قصر دارالامان به حیث مکانی که مهمانان عالیرتبۀ دولت و در مراسم خاص ملی یکجا شوند استفاده میگردد و در پهلویش یک موزیم ملی باشد که از تمام مردم افغانستان نمایندهگی نماید. او این را نیز گفت که در ماه رمضان حکومت اعلام خواهد کرد که شماری از مسجدهای عمدۀ تاریخی افغانستان مورد ترمیم اساسی قرار گیرند. در همین حال عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت گفت حالا که کار بازسازی قصر دارالامان افتتاح شد و قطع نوارش صورت گرفت، مردم افغانستان یکبار دیگر احساس عزت، افتخار و باهمی مشترکشان را خواهند داشت. همچنان عبدالرؤوف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندهگان در این جریان یادآور گردید که قصر دارالامان یک قصر تاریخی است اما در روان مردم افغانستان تصویر بدی داشت که از آن رنج میبردند و اینکه دوباره بازسازی میشود بیانگر لحظات خوب خواهد بود. قصر دارالامان در زمان سلطنت امانالله خان که استقلال افغانستان نیز در زمان او اعلام شد با معماری فوقالعادهیی ساخته شده بود. اما در زمان جنگهای داخلی و نبردها میان سران جهادی در کابل این قصر نیز مانند دیگر بخشها آماج راکت و گلوله قرار گرفت و اکنون به ویرانهیی مبدل شدهاست. حالا حکومت وحدت ملی اقدام به بازسازی آن کرده و کار ساخت دوبارۀ قصر دارالامان امروز افتتاح گردید.
خانمهای پاکستانی در جریان انتقال برخی از اسناد مهم به گروه دولت اسلامی یا داعش، در ننگرهار بازداشت شدند. این زنان دوتن بودند و در جریان انتقال برخی از اسناد مهم به داعش، در منطقۀ اندرانی ولسوالی کوت توسط پولیس گرفتار شدند. این زنان پنج کتاب رهنمای ساخت ماین و سلاح را به گروه داعش انتقال میدادند اما یکجا با رانندهیی که آنان را انتقال میداد گرفتار شدهاند. دفتر رسانههای ولایت ننگرهار میگوید بررسیهای بیشتر از این خانمها جریان دارد. این در حالیست که مقامهای افغان همیشه از حضور نظامیان استخبارات پاکستان در خط نبرد و حمایت از هراسافگنان در افغانستان سخن گفتهاند. از سویی، شمار زیادی از شهروندان پاکستانی در جمع گروه داعش در ولایت ننگرهار حضور دارند و تا کنون چندینتنشان در نبرد با نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
Friday, May 27, 2016
طالبان پس از آنکه دومین رهبر این گروه نیز راهی جهان دیگر شد، سرانجام رهبر جدیدشان را برگزیدند اما اینبار نقش شبکۀ حقانی نیز در جمع این گروه برجسته شد. پیش از این شبکۀ حقانی هرچند عملکردهایی بدتر از طالبان هم در افغانستان داشته و به گونۀ مستقل فعالیت داشت، اما اکنون گروه طالبان و حقانی در ادامۀ فعالیتهایشان زیر یک چتر قرار گرفتند. طالبان با نشر اعلامیهیی کشتهشدن ملا اختر محمد منصور رهبرشان را تایید کرده و تشکیل جدید رهبری این گروه را اعلام داشتند. این گروه گفتهاند که شورای رهبریشان نشستی را دایر کرده و به توافق تمام اعضا ملا هیبتالله آخند را به حیث زعیم جدید امارت اسلامی تعیین و از او بیعت کردهاند. همچنان در اعلامیۀ طالبان آمدهاست که سراجالدین حقانی رهبر شبکۀ حقانی و مولوی محمد یعقوب پسر ملا عمر رهبر پیشین طالبان به حیث معاونان ملا هیبتالله تعیین شدهاند. شورای رهبری طالبان از تمام افراد این گروه میخواهد تا از ملا هیبتالله آخندزاده بیعت کنند و زیر هدایت او به نبرد ادامه دهند. شبکۀ حقانی از جمله خطرناکترین گروههای هراسافگن در افغانستان شناخته شده و این گروه دست به خونبارترین حملههای انتحاری در کابل و دیگر ولایتهای افغانستان زدهاست. با این حال اتحاد شبکۀ حقانی و طالبان هرچند رویداد خوشآیندی برای مردم و حکومت افغانستان نیست اما دیده شود که با گزینش رهبری جدید این گروه چی تغییرات در وضعیت جنگی افغانستان به میان خواهد آمد. سراجالدین حقانی رهبر شبکۀ حقانی روابط نزدیکی با ملا اختر محمد منصور داشته و در جریان اختلافهای میانگروهی طالبان نقش مهمی را در بیعت دوبارۀ برخی از طالبان از منصور بازی کرده بود.
جسد یک دختر جوان در ساحه موسوم به زیارت ابراهیم خلیفه بابا از مربوطات ولسوالی دند ولایت قندهار یافت شده است. این دختر جوان باشنده ولسوالی دند ولایت قندهار به گونه مرموز از سوی افراد ناشناس به قتل رسیده و جسد او در ریگستان ها انداخته شده است. گفته می شود که جسد او دو روز در زیر آفتاب سوزان قرار داشته از همین رو قابل شناسایی نیست. این دختر جوان به نام لیلا ۲۳ سال سن داشته و دانش آموز صنف ۱۱ مکتب بوده است. او چهار روز پیش زمانی که به سوی مکتب روان بود، در مسیر راه از سوی مردان ناشناس ربوده شد. در همین حال مینه انتظار، شاعر و نویسنده در ولایت قندهار و خواهر لیلا قتل لیلا را تایید کرده است. مینه انتظار گفت که خواهرش دانش آموزش صنف یازدهم بوده و دو هفته قبل در مسیر راه مکتب از سوی افراد ناشناس ربوده شده بود. خواهد لیلا گفته است که او(لیلا) با هیچ فردی دشمنی شخصی نداشته است. در همین حال گفته شده که پولیس ولسوالی دند ۷ فرد مشکوک را به اتهام اختطاف و قتل این دختر بازداشت کرده است. همچنان رییس معارف ولایت قندهار گفته است که لیلا شاگرد غیر رسمی در صنف نهم مکتب شهید عبدالطیف بود. منبع می گوید که لیلا از ریاست معارف درخواست کرده بود که در سال آینده او را به گونه رسمی شامل مکتب بسازند. از سویی هم معلوماتی وجود دارد که لیلا با فرستادن پیامی تیلفونی به پدر یک هم صنفی اش گفته بود که او همان روز به دلیل داشتن کار ضروری به مکتب نخواهد آمد. تا کنون اما انگیزه اصلی اختطاف و قتل لیلا مشخص نشده است
Tuesday, May 24, 2016
شرف غنی، رییسجمهور کشور در مراسم امضای این توافقنامه گفت که چابهار آغازگر همکاریهای گسترده بوده و این بندر، بهزودترین فرصت، تبدیل به دالان مشترک سه کشور خواهد شد. براساس این توافقنامه، هند میتواند از طریق بندر استراتژیک چابهار که در خلیج عمان موقعیت دارد، به افغانستان دسترسی پیدا کند. برعلاوه، جاده چابهار برای هند، این امکان را میسر میسازد بدون اینکه از پاکستان عبور کند، کالا را به افغانستان بفرستد، زیرا پاکستان بهدلیل تنشهای دیپلوماتیک و کشمکشهای ارضیاش با هند، روابط محدود تجارتی با این کشور دارد. هر سه کشور، چابهار را یک فرصت مهم ترانزیتی میدانند، هند تصمیم دارد با استفاده از این بندر، به کشورهای آسیای میانه کالا بفرستد و از ایران نفت وارد کند. ایران میخواهد با راهاندازی مناطق آزاد و برداشتن قوانین سختگیرانهی تجارتی، راه را برای خودکفایی اقتصادی خود هموار کند و افغانستان تلاش دارد از طریق هند، هم کالای ارزان دریافت کند و هم با استفاده از مسیر افغانستان، برای ترانزیت کالا به کشورهای دیگر، سود اقتصادی ببرد. این منافع مشترک، باعث شده تا تلاش برای آغاز عملی روند ترانزیت از بندر چابهار سرعت گیرد. بهویژه از سوی ایران که از یکسو، منتظر است تا از ترانزیت کالا در این بندر بهره ببرد و از سوی دیگر، چابهار را به بزرگترین مرکز فروش نفت خود به هند بدل کند. بندر چابهار، نزدیکترین راه دسترسی کشورهای محاط به خشکه آسیای میانه، مانند افغانستان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان، به آبهای آزاد است و به همین دلیل از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد. هند و ایران، برای نخستینبار، موضوع دستیابی هند به بندر چابهار را در سال ۲۰۰۳ مطرح کردند. زمانی که طرفین، بهصورت مشترک تصمیم گرفتند این بندر را توسعه بخشند. اما بهدلیل افزایش تحریمهای بینالمللی بر ایران به خاطر برنامه هستهای این کشور و دوستی مجدد هند با ایالات متحده امریکا، در سال ۲۰۰۵، برنامه توسعه بندر چابهار، در آجندای ایران و هند، به رکود مواجه شد. بهنظر میرسد که تجربه تلخ افغانستان از بندر کراچی، به نگرانی این کشور در مورد بندر ترانزیتی چابهار نیز ادامه خواهد یافت، بهویژه اینکه، هرگونه تیرگی روابط میان افغانستان و ایران، منجر به خلق مشکلاتی میشود که دستکم میتواند بهعنوان یک اهرم فشار علیه این کشور به حساب آید. مانند آنچه در گذشته در بندر کراچی، اتفاق افتاده بود. طی یک سال گذشته، دستکم سه بار به بندر چابهار سفر داشتم، با وجود تلاشها برای عملی شدن ترانزیت، هنوز هم مشکلاتی سر راه بازرگانان افغان وجود دارد و بهنظر میرسد که مداخله مستقیم دولت هند، منجر به کاهش یا برداشتهشدن این مشکلات در کوتاهمدت و درازمدت خواهد شد. هماکنون میزان سازندگی در چابهار، کم است و کار سازندگی در این منطقهی آزاد تجارتی، سرعت قابل وصفی ندارد. چابهار، حتا برای پروازهای داخلی ایران فاقد فرودگاه است و بهنظر میرسد روند ساخت یک میدان هوایی بینالمللی در چابهار، چند سالی طول بکشد. هم اکنون، برای پروازهای هوایی بازرگانان به این منطقه تجارتی، باید از میدان هوایی کُنارک، در ۳۰ کیلومتری چابهار استفاده کرد. ایران، قوانین ویژهای را در مورد سپردن ملکیتها به اتباع خارجی دارد. اتباع خارجیای که علاقهمندی ایجاد شرکتهای تولیدی- تجارتی در بندر چابهار را داشته باشند، برای ۹۹ سال به شکل اجاره در اختیار آنها زمین قرار میدهد؛ اما بازرگانان خارجی، عمدتا علاقهمند خریدن زمین استند، تا اجارهاش. ناامنیها در مسیرهای این راه نیز ممکن است دامنگیر رانندگان افغان و غیرافغان شود، بهویژه تجربه ورود موترهای مسافربری و باربری ایرانی به داخل افغانستان طی سالهای اخیر، نشان داده که دولت افغانستان باید برای امن ساختن این راهها برنامههای کلانتری روی دست گیرد. طی سالهای اخیر، نزدیک به ۱۵ راننده ایرانی، در مسیر ۱۰۰ کیلومتری اسلامقلعه- هرات ربوده شدهاند که دستکم ۲ تن آنان جانهای خود را از دست دادند.
دو دختر خانم بامیانی که گفته می شود اعضای جنبش روشنایی هستند، با پیام عدالت و انکشاف متوازن مسیر راه بامیان - کابل را توسط بایسکل رکاب زدند تا به رییس جمهورغنی هریکین تحفه بدهند. گلثوم زهرا و ذکیه محمدی دو دختری هستند که به تازگی توسط بایسکل خود را به کابل رسانده و در چهار راه فواره آب نزدیک ارگ ریاست جمهوری توقف کردند. این دو بانو ساعت ۶ روز گذشته از بامیان حرکت کردند و پیش از چاشت امروز در مقابل ارگ ریاست جمهوری توقف کردند، آنان هر یک با آوردن یک هریکین پیام خود را به رهبران حکومت وحدت ملی بیان کردند. آنان گفتند: هر دو هریکین، هدیۀ ماست به دو کسی که با وعدهها و تعهدات روشن به ملت افغانستان به رهبری دولت رسیدند و حکومت وحدت ملی را تشکیل دادند. گلثوم و ذکیه می گویند که این کار یک عمل مدنی است تا به تمامی شهروندان افغانستان و مردم جهان نشان بدهند که خواست آنان تحقق عدالت است نه برهم زدن نظم شهر و خواست نا حق. بانوان بایسکل سوار پس از توقف در مقابل ارگ ریاست جمهوری با حضور خبرنگاران پیام خود را به رهبران حکومت وحدت ملی بیان کردند. در بیانیه آنان گفته شده: پیام ما به سران حکومت وحدت ملی این است که با توجه به شهروندان، انتظارات و نیازهای آنها و ارزش گذاری به آرزوهای نسل جوان کشور، برای بارور شدن این آرزو و تحقق این رؤیای کوچک، تلاش ورزند. آنان گفتند: مردم میخواهند که خط برق ۵۰۰ کیلوولت از مسیر اصلی آن یعنی بامیان-میدان وردگ بگذرد، این مسیر که مبتنی بر ماسترپلان توسعۀ برق کشور است، هم به نفع اقتصاد ملی است و هم انکشاف متوازن را تضمین و تمهید می کند. جنبشی موسوم به روشنایی در حالی در افغانستان به وجود میاید که اخیرا ریاست انرژی آب و برق کشور یکجا با شرکت خصوصی تامین کننده برق (برشنا) اعلام کردند که برق توتاپ از مسیر بامیان نه بلکه از راه سالنگ وارد افغانستان می شود. بعد از این اعلامیه میلیون ها تن از شهروندان کشور در داخل و خارج از کشور به این تصمیم حکومت وحدت ملی اعتراض کرده اند.
بعدازبررسی برق پنچ صد کیلو ولت موسوم به توتاپ رییس جمهور غنی حکم داده که توتپ از حالت تعلیق بیرون است. آقای غنی بعد از اعتراضات گسترده ای معترضان در ولایت های افغانستان و کشور های خارج دستور داد تا کار عملی توتاپ به حالت تعلیق دربیاید. او کمیسیونی را موظف کرد تا خط برق توتاپ از مسیر های بامیان و سالنگ را مورد بررسی قرار بدهد، این کمیسیون ده روز وقت داشت تا گزارش خود را به رییس جمهوری تحویل دهد. در حکم تازه ریاست جمهوری آمده است که مسیر خط انتقال برق باید از سالنگ بگذرد، اما حکومت یک خط برق به ظرفیت ۲۲۰ کیلوولت که توان انتقال ۳۰۰ مگاوات برق را داشته باشد، از مسیر دوشی در شمال سالنگ به بامیان بکشد. در این حکم همچنان تاکید شده که تا سه سال دیگر (۱۳۹۸) ولایت های مرکزی کشور صاحب برق می شوند. احمد بهزاد عضو مجلس نمایندگان گفته است که کشیدن خط ۲۲۰ کیلوولت به بامیان "خائنانه" و "مضحک" است زیرا به گفته بهزاد هزینه این طرح چند برابر بیشتر از تفاوت هزینه کشیدن خط برق ۵۰۰ کیلوولت از بامیان نسبت به مسیر سالنگ است. اعتراضها نسبت به طرح تغییر مسیر نتقال برق از بامیان به سالنگ زمانی بالا گرفت که کابینه در جلسه یازدهم ثور تایید کرد که این لین باید از راه سالنگ عبور کند. در همین حال هیئت تعیین شده از سوی ریاست جمهوری در تکمیل بررسی های خود گفته است که سالنگ مسیر مناسب برای انتقال خط برق ۵۰۰ کیلوولت می باشد. آقای بهزاد می گوید که مردم و اعضای "جنبش روشنایی" پیشنهاد های این کمیسیون را قبول ندارند.آقای بهزاد می گوید که مردم و اعضای "جنبش روشنایی" پیشنهاد های این کمیسیون را قبول ندارند. بهزاد می گوید که پیش از گزارش دهی این کمیسیون معلوم بود هیئت تعیین شده کدام طرفه بررسی های خود را به پایان رسانده و اعلام می کند، به گفته او چون تمامی اعضای کمیسیون شرکای حکومت هستند. این عضو مجلس نمایندگان می گوید که اعتراض ها در مورد انتقال برق توتاپ از سالنگ همچنان ادامه خواهد یافت. در همین حال پیش از این جنبش روشنایی و شورای عالی مردمی اعلام کرده بود که دومین گردهمایی مردمی را به روز جمعه آینده (ششم جوزا) در "مصلی شهید مزاری" در غرب کابل برگزار می کند.
Wednesday, May 18, 2016
شب گذشته سه مکتب آتش زده شده و مکتب چهارمی توسط بمب منفجر شده است. این مکتب ها در منطقه دره پیچ ولسوالی مانوگی ولایت کنر قرار داشته است، او همزمان تایید کرده که در این مکتب ها کتاب های درسی و نسخه های قرآن نیز در آتش سوخته است. منطقه مانوگی که این مکتب ها در آن واقع شده، در ۴۰ کیلومتری شرق شهر اسعدآباد، مرکز ولایت کنر موقعیت دارد. گفته می شود که یکی از مکتب های که شب گذشته به آتش کشیده شده است دخترانه بوده و سه مکتب دیگر پسرانه می باشد. معاون رییس اداره معارف ولایت کنر گفته تا هنوز مشخص نیست که این مکتب ها از سوی کدام گروه و یا شخصی به آتش کشیده شده است. او همزمان گفته است که تحقیقات پولیس در این زمینه آغاز شده است. پیش از این گروه طالبان در مناطق مختلف کشور مکتب ها را به آتش کشیده بودند و این گروه در زمان حاکمیت خود مخالف رفتن دختران به مکتب بود. گفته می شود که در ولایت کنر ۵۱۱ مکتب وجود دارد و ۱۸۵ هزار دانش آموز نیز در آن ها مصروف آموزش هستند. ولایت کنر در شرق کشور از جمله ولایت های ناامن افغانستان به شمار می رود که گفته می شود در برخی از مناطق آن طالبان حضور دارند و هراز گاهی دست به تحرکات نظامی می زنند.
تظاهرات میلیونی در کابل که به جنبش روشنایی مسما شد، دومین گردهمایی مردمی را به روز جمعه آینده (ششم جوزا) در "مصلی شهید مزاری" در غرب کابل برگزار می کند. این شورا امروز با انتشار اعلامیه از حضور گسترده مردم در تظاهرات روز دوشنبه (۲۷ ثور) قدردانی کرده و همزمان از مردم خواسته که در دومین گردهمایی حضور به هم رسانند. شورای عالی مردمی در حالی از آمادگی ها برای برگزاری دومین گردهمایی خبر می دهد که رییس جمهور محمد اشرف غنی، پروسه اجرایی خط برق توتاپ را متوقف اعلام کرد و همزمان کمیسیونی را برای بررسی مسیر های بامیان و سالنگ برای انتقال این خط برق تشکیل داد. در فرمان آقای غنی گفته شده است که کمیسیون ده روز فرصت دارد تا نتایج بررسی های شان را به ریاست جمهوری گزارش دهد. معترضان اما می گویند که این تصامیم کافی نیست و آنها خواهان ملغا شدن فیصله کابینه در باره تغییر مسیر این خط برق از بامیان به سالنگ شده اند. اسدالله سعادتی، نماینده مجلس و از اعضای شورای عالی مردمی اعلام کرده که این شورا امروز (چهارشنبه) در کابل جلسه داشت و تصامیمی مشخصی را اتخاذ کرده است.به گفته آقای سعادتی که در اعلامیه این شورا نیز به آن اشاره شده قرار است نشست های بین المللی که در آن رهبران حکومت وحدت ملی حضور دارند، با صدای اعتراض و عدالت خواهی مردم همراهی شود. در اعلامیه آمده است "از هواداران جنبش روشنایی در خارج کشور، همچنان تقاضا می کنیم که در اکثریت کشورهای مهم غربی، در سایر سفرهای رسمی رییس جمهور و رییس اجراییه، با تشکیل گردهمایی های اعتراضی، صدای عدالت خواهی جنبش روشنیایی را همچنان در سطح جهان پرطنین تر سازند." در اعلامیه به دو نشست مهم بین المللی ورسا و بروکسل اشاره شده و از معترضان خواسته شده که این کنفرانس ها را برای رهبران حکومت وحدت ملی به استیضاح تبدیل کنند.
آقای محمد خان معاون ریس اجراییه تعهدات پیشنهاد شده در این پیشنویس را چنین فهرست کرد: تلاش برای بیرون کردن نام رهبر و اعضای حزب اسلامی از فهرست سیاه سازمان ملل و ممالک دیگر به ویژه آمریکا، عفو زندانیان حزب اسلامی در چارچوب قانون، جا به جایی مهاجرین این حزب در افغانستان، مصونیت قضایی (به استثنای حق عبدی در قضایا)، جذب واجدین شرایط اعضای آن به دولت افغانستان و مشورت با آقای حکمتیار در مسایل ملی. معاون رئیس اجرایی گفت که امتیازهایی مانند دادن پست وزارت خانه، ولایت و یا سفارت به حزب اسلامی در این پیشنویس وجود ندارد. محمد خان میگوید که پیشنویس توافقنامه صلح با حزب اسلامی به گلبدین حکمتیار، رهبر این حزب فرستاده شده است و امضای نهایی پس از موافقت آقای حکمتیار صورت خواهد گرفت. در این نشست هیچ صحبتی از سرنوشت سلاح و تجهیزاتی که حزب اسلامی در دست دارد، به میان نیامد. به گفته محمد خان پیشنویس این توافقنامه دارای یک مقدمه، سه فصل؛ اصول اساسی، مکلفیتهای طرفین و احکام متفرقه میباشد که مجموعا ۲۶ ماده است. آقای محمد خان در مورد مصونیت قضایی برای اعضای حزب اسلامی گفت: "اگر دنبال قضایای گذشته بگردیم از زمان کمونیست ها، مجاهدین، طالبان و بعد دو دوره ریاست جمهوری آقای کرزی، هیچ وقتی به دولت نمیماند که به مسایل مهم دیگر برسد." همچنین به گفته وی، در متن این پیشنویس آمده که پس از امضای آن، دولت افغانستان رسما از سازمان ملل و دیگر ممالک خواستار حذف نام رهبر و اعضای حزب اسلامی از فهرست سیاه خواهد شد. معاون رئیس اجرایی همچنین خبر داد که سازمانها و دولتها در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند. معاون رئیس اجرایی میگوید که شرطی برای خروج نیروهای خارجی در این پیشنویس نیامده و این نشان از تنزیل خواستهای حزب اسلامی برای صلح است. به گفته وی، تنها در این پیشنویس آمده که اگر نیروهای خارجی مطابق توافقنامههایی که تاکنون انجام شده، از افغانستان خارج شوند، این عمل از سوی دولت و حزب اسلامی استقبال میشود. او همچنان در مورد عفو زندانیان حزب اسلامی گفت که کمیسیونی تمام پروندههای آنها را بررسی کرده و کسانی که مطابق قانون امکان عفو آنها وجود داشته باشد، شامل این روند خواهند شد. محمدخان گفت که به اساس این توافقنامه حزب اسلامی تعهد میسپارد که هیچ رابطه ای با مخالفان مسلح نداشته باشد و تمام افراد آن دست از جنگ کشیده و با احترام به قانون اساسی پس از این به عنوان یک حزب سیاسی در داخل افغانستان فعالیت کنند. محمد خان پیوستن حزب اسلامی را به عنوان یک "حزب مهم در زمان جهاد"، آن هم زمانی که جنگ در افغانستان شدت گرفته است، برای تغییر در وضعیت این کشور و جذب مخالفان دیگر به صلح، بسیار موثر میخواند. او گفت: "اگر حزبی به صلح می پیوندد و از مخالفت مسلحانه دست بر میدارد و داخل افغانستان نیرو و توان خود را در خدمت به مردم صرف میکند و نظریات خود را از راه تفاهمات سیاسی در قضایای ملی ابراز می دارد، جای خیلی خوشبختی است." دولت افغانستان نیز چند روز پیش با تایید ادامه روند گفتوگو میان نمایندگان دولت و حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، اعلام کرد که مردم افغانستان قبل از امضای هر تفاهم صلحی، از جزییات آن مطلع خواهند شد.
گزارش اکسيون اعتراضى در برابر روزنامه« یوتبوری پستن» در شهر گوتنبرگ روز هفدهم ماه مه 2016 به فراخوان پناهجویان متحصن ایرانی و افغانی اکسیون اعتراضی در راس ساعت 00؛15 سه بعدازظهر مقابل ساختمان بزرگترین روزنامه غرب سوئد « یوتبوری پستن» در شهر گوتنبرگ برگزار گردید. این اجتماع در اعتراض به سکوت مدیا و رسانه های سوئدبرگزار شده بود. این پناهجویان پس از سالها انتظار و پاسخهای منفی حکم اخراج خود را از اداره مهاجرت دریافت نموده اند. متحصنین معترض خواستار بازتاب و انعکاس شرایط و وضعیت بغایت سخت و دشوار پناهجویان و رسانه ای کردن تحصن اعتراضی خود هستند؛ تا بدین وسیله افکار عمومی را نسبت به شرایط نا امن بودن کشورهای ایران؛ افغانستان و عراق ..... مطلع نمایند. با آغاز اکسیون اعتراضی 2 نفر از روزنامه نگاران به میان تجمع کنندگان آمدند و یکی از آنها با گرفتن عکس از تجمع اعتراضی امروز اظهار داشت که طی روزهای آتی به محل تحصن پناهجویان درمیدان برنز پارکن میایند و رپرتاژ مفصلی در مورد وضعیت و شرایط پناهجویان و خواستهای آنها تهیه و با متحصنین گفتگو و مصاحبه به عمل میاورند. این حرکت اعتراضی در برابر این روزنامه پس از یک ساعت با موفقیت پایان یافت و متحصنین اعلام نمودند تا رسیدن به نتیجه به اعتراض و تحصن خود در میدان برنز پارکن ادامه خواهند داد.. ستاد خبری پناهجویان متحصن در گوتنبرگ ـ سوئد هفدهم 17 ماه مه 2016
Monday, May 9, 2016
اطلاعيه ! اکسيون اعتراضى در مقابل اداره مهاجرت در شهر گوتنبرگ ـ سوئد در دفاع از حق پناهندگى و برعليه اخراجها Protestaktion för iranska och Afghanska flyktingar och andar länder som behärskar av blodtörstiga diktaturer i Göteborg اکسيون اعتراضى در مقابل اداره مهاجرت در شهر گوتنبرگ ـ سوئد پايمال کردن حق پناهندگى و اخراجها کماکان پناهجويان را در کشور سوئد تهديد ميکند. بطور مداوم تعداد هر چه بيشترى از پناهجويان از کشورهاى مختلف حتى کشورهاى جنگ زده مثل افغانستان و عراق اخراج ميشوند. سختگيرى در سياستهاى پناهنده پذيرى از جمله بطور گسترده دامن پناهجويان ايرانى را گرفته است. اين در حاليستکه حمله گسترده دستگاه سرکوب رژيم جمهورى اسلامى تعداد بيشمارى از فعالین کارگری ؛ معلمان و مردم معترض را تحت تعقيب قرار داده، روانه زندان ساخته و با خطر جدى جانى مواجه ساخته است. جديدترين مطالب: اکسيون اعتراضى در مقابل اداره مهاجرت در شهر گوتنبرگ ـ سوئد در دفاع از حق پناهندگى و برعليه اخراجهاProtestaktion för iranska och Afghanska flyktingar och andar länder som behärskar av blodtörstiga diktaturer i Göteborg
Sunday, May 8, 2016
Subscribe to:
Posts (Atom)